Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 20 Μάιος 2016

Έξι εκλογικά κέντρα θα στηθούν στην Ελλάδα για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου. Τα εκλογικά κέντρα βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές πόλεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Στην Αθήνα τα τρία εκλογικά κέντρα θα φιλοξενηθούν στην Κυπριακή Πρεσβεία (Ξενοφώντος 2α στο Σύνταγμα). Στο Α’ Κέντρο θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκλογές της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα, στο Β΄ Κέντρο οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Λεμεσού, Πάφου και Κερύνειας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα, και στο Γ’ Κέντρο οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Αμμοχώστου και Λάρνακας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα, το 4ο και το 5ο. Εξ αυτών το 4ο θα είναι στο 41ο Δημοτικό Σχολείο (Ικτίνου 5) και σε αυτό θα ψηφίσουν οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στη Θεσσαλονίκη. Το 5ο θα είναι στο 41ο Δημοτικό Σχολείο (Ικτίνου 5) και εκεί θα μπορούν να ψηφίσουν οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Αμμοχώστου, Λεμεσού και Κερύνειας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στην Πάτρα θα λειτουργήσει το 6ο Εκλογικό Κέντρο, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, (Πλατεία Βασιλέως, Γεωργίου Α’, 2ος όροφος), στο οποίο θα ψηφίσουν όλοι οι εκλογές όλων των εκλογικών περιφερειών, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Πάτρα.

Συνολικά, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για αυτήν την εκλογική μάχη είναι 3.607 ψηφοφόροι. Οι 1970 είναι στην Αθήνα, οι 1.263 στη Θεσσαλονίκη και οι 374 στην Πάτρα.

Οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα θα ανοίξουν στις 07.00 και θα κλείσουν στις 18.00. Θα υπάρξει ωριαία διακοπή της ψηφοφορίας μεταξύ 12.00 και 13.00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την 2α Απριλίου 2016. Η Πρόξενος στην Κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, Νατάσα Στυλιανού, σημείωσε ότι σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι λιγότεροι και γι αυτό τα εκλογικά κέντρα έχουν περιοριστεί σε τρεις ελληνικές πόλεις σε αντίθεση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών
  Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών Οι δηλώσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα της μη καταληφθείσας έδρας της Λεμεσού, που κατείχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης. Με βάση τις δηλώσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε στη Σύσκεψη Αρχηγών ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος είτε η λύση θα δοθεί με αναπληρωματική εκλογή, είτε με νόμο.
 • Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου
  Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν σήμερα σε κοινή συνεδρία οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Στη σημερινή συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 9.00 το πρωί, κλήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν ο Γενικός Ελεγκτής, ο Προϊστάμενος της Μονάδας για την Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη…
 • Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής
  Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής Μετά από μακρά συζήτηση η Ολομέλεια της Βουλής με 33 ψήφους υπέρ, 8 εναντίον και 5 αποχές, τροποποίησε το ποινικό κώδικα αποποινικοποιώντας τις εκτρώσεις μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης και μέχρι την 19η εβδομάδα σε περιπτώσεις βιασμού της εγκύου. Η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επήλθε μετά από πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι βουλευτές Σκεύη Κούτρα Κουκουμά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Στέλλα Κυριακίδου και Κωστής Ευσταθίου, βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εκ μέρους…
 • Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο
  Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώνει την ερχόμενη Δευτέρα (5/2), στις 12 το μεσημέρι, την απόφαση του για δύο αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η μια αναφορά έχει να κάνει με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας και η άλλη με το νόμο που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για κατάργηση της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.
 • Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα
  Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα Για ένα προϋπολογισμό χωρίς όραμα και προοπτική, που διαιωνίζει την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top