Θεωρεί το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα σημαντικό για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα εντός της τ/κ κοινότητας και εύχεται να πλειοψηφήσουν οι δυνάμεις που συμμερίζονται την άποψη για λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι όποιος και αν αναδειχθεί, τα πράγματα θα είναι ίδια γιατί ελέγχει κατά απόλυτο τρόπο η Τουρκία.

«Σίγουρα ο έλεγχος της Τουρκίας υπάρχει. Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δυνατότητα των Τ/κ, ανάλογα και με τις πολιτικές τους προσεγγίσεις βέβαια, να επιδρούν και να επηρεάζουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό», είπε. Σε δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης του σωματείου «Δίκωμου 74», και κληθείς να σχολιάσει εάν η απουσία του Κυπριακού από την προεκλογική εκστρατεία σημαίνει ότι οι Τ/κ το ξέχασαν ή δεν έχουν ελπίδα για λύση, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ο κίνδυνος αυτός υπάρχει και θα πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ.
 
«Αλλοίμονο εάν στην τ/κ κοινότητα αναπτυχθεί μια αντίληψη ότι δεν υπάρχει τίποτε να αναμένουν σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για λύση. Σημαίνει παγίωση των τετελεσμένων, διολίσθηση προς αρνητικότατες εξελίξεις στην Κύπρο». Οι εξελίξεις μετά το Κραν Μοντανά, πρόσθεσε, δημιούργησαν απογοήτευση ακόμα και σε εκείνους τους πολύ ένθερμους υποστηρικτές της λύσης στα κατεχόμενα.
 
Ελπίζει, πρόσθεσε, ότι μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα και τις Προεδρικές θα διαμορφωθούν τέτοια δεδομένα που θα επιτρέψουν άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και κάτι τέτοιο θεωρεί ότι μπορεί να γίνει εάν κερδίσει ο Σταύρος Μαλάς τις Προεδρικές και στην τ/κ κοινότητα οι δυνάμεις που επιθυμούν και επιδιώκουν την λύση.
 
Λιλλήκας και εξαγορά

Κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα σήμερα και την αναφορά σε προσπάθεια εξαγορασμού του για να μην είναι υποψήφιος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «διαφωνούμε με τέτοιες μεθόδους, αλλά υπάρχει και ένα πρακτικό πρόβλημα, δεν έχουμε τα λεφτά για να εξαγοράσουμε κανέναν, άρα δεν μας αφορά».
 
Θέματα ΑΟΖ και φυσικού αερίου

Όσον αφορά δημοσιεύματα για την ΑΟΖ και νέες γεωτρήσεις το 2018, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν έχουν πληροφόρηση για θέματα που αφορούν την ΑΟΖ, θεωρεί – συνέχισε – όχι τυχαία την καθυστέρηση γεωτρήσεων με συνεχείς παρατάσεις από την κυβέρνηση και επανέλαβε ότι η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για την ΑΟΖ ήταν ατυχής και επιβαρύνθηκε περισσότερο με τον τρόπο που την χειρίστηκε. «Αντί να απολογηθεί και να αναγνωρίσει το λάθος του, συνεχίζει και επιμένει ότι δεν είπε τίποτα το λανθασμένο. Η τοποθέτησή του ήταν επικίνδυνη και προβληματική».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η εξαγγελία για κατάθεση των συντεταγμένων για ολόκληρη την ΑΟΖ έχει προεκλογική χροιά, θα είναι η κατάθεση της δικής μας θέσης για την ΑΟΖ και «δεν θα σημαίνει τίποτε απολύτως εάν δεν συζητηθεί με τις χώρες που επηρεάζονται και δεν καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία. Είναι κίνηση έντονα προεκλογική που δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα». Η Τουρκία, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να συζητήσει μαζί μας γι’ αυτό το θέμα προτού επιλυθεί το Κυπριακό.
  

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι
  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι Στην ιστορία του κινήματος ειρήνης, ως μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή πέρασε η σημερινή, 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης που οργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, αξιώνοντας την απομάκρυνσή τους από το νησί και την επικράτηση της Ειρήνης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.
 • ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
  ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο» έλεγε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ήρθε η ώρα ως κυπριακός λαός να να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε να τερματιστούν όλοι οι πόλεμοι, να βροντοφωνάξουμε ενάντια στη σφαγή και τους πνιγμούς αθώων παιδιών και γυναικών, ενάντια στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πορευτούμε στο δρόμο της ειρήνης, την…
 • Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο
  Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο Οι εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα που μπορούν να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία της 24ης Ιουνίου είναι 105.000, σύμφωνα με τον επικεφαλής του παραρτήματος του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Ντεμιρτζί.
 • Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!
  Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!  Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει άμεσα με τρόπο μέσα από τον οποίο το Συριακό θα επιλυθεί με πολιτικά μέσα και απαιτώντας σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
 • ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία
  ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί τον κάθε φιλειρηνιστή κάτοικο Κύπρου, όπως δώσει το παρών του στην Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία που διοργανώνει το ΠΣΕ τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώρα 18:00 μμ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top