Θεωρεί το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα σημαντικό για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα εντός της τ/κ κοινότητας και εύχεται να πλειοψηφήσουν οι δυνάμεις που συμμερίζονται την άποψη για λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι όποιος και αν αναδειχθεί, τα πράγματα θα είναι ίδια γιατί ελέγχει κατά απόλυτο τρόπο η Τουρκία.

«Σίγουρα ο έλεγχος της Τουρκίας υπάρχει. Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δυνατότητα των Τ/κ, ανάλογα και με τις πολιτικές τους προσεγγίσεις βέβαια, να επιδρούν και να επηρεάζουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό», είπε. Σε δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης του σωματείου «Δίκωμου 74», και κληθείς να σχολιάσει εάν η απουσία του Κυπριακού από την προεκλογική εκστρατεία σημαίνει ότι οι Τ/κ το ξέχασαν ή δεν έχουν ελπίδα για λύση, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ο κίνδυνος αυτός υπάρχει και θα πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ.
 
«Αλλοίμονο εάν στην τ/κ κοινότητα αναπτυχθεί μια αντίληψη ότι δεν υπάρχει τίποτε να αναμένουν σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για λύση. Σημαίνει παγίωση των τετελεσμένων, διολίσθηση προς αρνητικότατες εξελίξεις στην Κύπρο». Οι εξελίξεις μετά το Κραν Μοντανά, πρόσθεσε, δημιούργησαν απογοήτευση ακόμα και σε εκείνους τους πολύ ένθερμους υποστηρικτές της λύσης στα κατεχόμενα.
 
Ελπίζει, πρόσθεσε, ότι μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα και τις Προεδρικές θα διαμορφωθούν τέτοια δεδομένα που θα επιτρέψουν άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και κάτι τέτοιο θεωρεί ότι μπορεί να γίνει εάν κερδίσει ο Σταύρος Μαλάς τις Προεδρικές και στην τ/κ κοινότητα οι δυνάμεις που επιθυμούν και επιδιώκουν την λύση.
 
Λιλλήκας και εξαγορά

Κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα σήμερα και την αναφορά σε προσπάθεια εξαγορασμού του για να μην είναι υποψήφιος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «διαφωνούμε με τέτοιες μεθόδους, αλλά υπάρχει και ένα πρακτικό πρόβλημα, δεν έχουμε τα λεφτά για να εξαγοράσουμε κανέναν, άρα δεν μας αφορά».
 
Θέματα ΑΟΖ και φυσικού αερίου

Όσον αφορά δημοσιεύματα για την ΑΟΖ και νέες γεωτρήσεις το 2018, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν έχουν πληροφόρηση για θέματα που αφορούν την ΑΟΖ, θεωρεί – συνέχισε – όχι τυχαία την καθυστέρηση γεωτρήσεων με συνεχείς παρατάσεις από την κυβέρνηση και επανέλαβε ότι η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για την ΑΟΖ ήταν ατυχής και επιβαρύνθηκε περισσότερο με τον τρόπο που την χειρίστηκε. «Αντί να απολογηθεί και να αναγνωρίσει το λάθος του, συνεχίζει και επιμένει ότι δεν είπε τίποτα το λανθασμένο. Η τοποθέτησή του ήταν επικίνδυνη και προβληματική».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η εξαγγελία για κατάθεση των συντεταγμένων για ολόκληρη την ΑΟΖ έχει προεκλογική χροιά, θα είναι η κατάθεση της δικής μας θέσης για την ΑΟΖ και «δεν θα σημαίνει τίποτε απολύτως εάν δεν συζητηθεί με τις χώρες που επηρεάζονται και δεν καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία. Είναι κίνηση έντονα προεκλογική που δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα». Η Τουρκία, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να συζητήσει μαζί μας γι’ αυτό το θέμα προτού επιλυθεί το Κυπριακό.
  

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top