Λίγες βδομάδες  μακριά από τις Προεδρικές Εκλογές, την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και την αρχή μίας άλλης πενταετίας και η ερώτηση που απασχολεί τους τελευταίους μήνες τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίως νέους ψηφοφόρους είναι: «Να ψηφίσω; Και αν ναι… Τι να ψηφίσω;» . Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και άνευ αμφιβολιών. Σταύρος Μαλάς. 

Ο Σταύρος Μαλάς είναι ελληνοκύπριος ακαδημαϊκός, πολιτικός και ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές του Φεβρουαρίου 2018, υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ και άλλες προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, μεγάλωσε στην Πάφο και σπούδασε Γενετική στο Λονδίνο. Υπήρξε Υπουργός Υγείας κατά τη διακυβέρνηση Χριστόφια. Το 2012 εξήγγειλε την υποψηφιότητά του, για τις προεδρικές του 2013, όπου πέρασε στο β’ γύρο. 

Πρώτο μέλημά του, αποτελεί το μείζον θέμα της Κύπρου, το Κυπριακό. Ο Σταύρος Μαλάς έχει ξεκάθαρες και κρυστάλλινες θέσεις και σε περίπτωση εκλογής του, θα κινηθεί στο πλαίσιο λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, για μια Κύπρο επανενωμένη, μάνα όλων των παιδιών της. Είναι, ίσως, ο μόνος υποψήφιος με σταθερές θέσεις στο θέμα του κυπριακού προβλήματος. Από τη μια, ο Ν. Αναστασιάδης να αμφιταλαντεύεται έτσι ώστε να μην χάσει τους ψηφοφόρους του με ακραίες απόψεις και από την άλλη ο Νικόλας Παπαδόπουλος με ακραίες δηλώσεις που οδηγούν προς διχοτόμηση του νησιού. Το Κυπριακό θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχολούνταν οι υποψήφιοι, δίχως ψηφοθηρικούς σκοπούς και σκοπιμότητες, όπως το κατάντησε κατά την 5ετία διακυβέρνησης του ο Ν. Αναστασιάδης.           

Πέραν από το Κυπριακό, σειρά παίρνει η οικονομία.  Ο κύριος Μαλάς έστειλε μήνυμα και στον επιχειρηματικό κόσμο σημειώνοντας πως θα είναι δίπλα τους, αλλά εξίσου δίπλα θα είναι και στους εργαζόμενους, ενώ υπογράμμισε πως πρώτιστο μέλημα του θα είναι η διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης για όλους και όχι μόνο για τους λίγους. «Η κρίση θέλει ηγέτη», όπως είπε και ο Ν. Αναστασιάδης. Ηγέτη, όμως, που να μην αποδέχεται την εργασία την Κυριακή· ηγέτη που να μην αποδέχεται να πληρώνουν οι μαθητές για να πηγαίνουν σχολείο· ηγέτη που θα γνωρίζει ότι την κρίση δεν μπορούν να την πληρώσουν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 

Ας γίνουμε όλοι μια γροθιά απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές, τις πολιτικές της ακρότητας και του ακροβατισμού, των πειραματισμών και περιπετειών.  Όλοι μαζί ενωμένοι, να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της Κύπρου, για το λαό της Κύπρου· για εμάς! 

·         Η Μαρία Χρίστου είναι Μέλος Δ.Σ. Προοδευτικής Κ.Φ. Πάτρας

 

 

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού
  Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού Του Φίλιου ΦΥΛΑΚΤΟΥ, Προέδρου της ΠΟΕΔ Είναι εξωπραγματικό, παράλογο και πολύ επικίνδυνο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ο πιλότος, να εγκαταλείπει τη θέση του, τα καθήκοντά του για να αναλάβει και καθήκοντα αεροσυνοδού! Η εικόνα του πιλότου που κυβερνά λίγο το αεροσκάφος, που σερβίρει και για λίγο φαγητό και στη συνέχεια καφέ στους επιβάτες, αποτυπώνει αυτό που ακριβώς συμβαίνει με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, όπου εκτός από τα διοικητικά/διευθυντικά καθήκοντα που έχουν να επιτελέσουν,…
 • Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού*
  Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού* Με αντιλήψεις παρωχημένων εποχών, «του δασκάλου της έδρας» και «αποφασίζω και διατάζω» άρχισε να ξεγυμνώνεται η Δημόσια Εκπαίδευση. Με απίστευτη προχειρότητα και χωρίς οποιαδήποτε εκπαιδευτική τεκμηρίωση. Το μοναδικό κριτήριο είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Τα χαμένα δισεκατομμύρια ευρώ στις μαύρες τρύπες, που έχουν όμως ονοματεπώνυμο, δεν τους ενοχλούν. Τα σκορπούν και χρεώνουν τους πολίτες. Τόσο απλό! Το κόστος που έχει η Εκπαίδευση, η Αγωγή και η Παιδεία των παιδιών μας και η Εκπαιδευτική Πολιτική που ακολουθείται ενοχλούν! Η πολύπλευρη ανάπτυξη των…
 • Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου
  Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash Ταχύτατες, ασφαλείς, εύκολες πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω υπερσύγχρονης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου της AstroBank Της Δήμητρας Ονουφρίου* Η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία κερδίζουν, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το τοπίο και τη δυναμική των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις τράπεζες, τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα, αλλά και κινητήρια…
 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top