Αντίστροφη μέτρηση για τις "βουλευτικές εκλογές"  που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου στα κατεχόμενα. Συνολικά 379 "υποψήφιοι" από 8 κόμματα και εννέα ανεξάρτητοι διεκδικούν μια "έδρα" στη "βουλή". Το σύνολο των "ψηφοφόρων" ανέρχεται σε 190,551 "εκλογείς". Θα λειτουργήσουν 719 "εκλογικά κέντρα". Η "ψηφοφορία" θα αρχίσει στις 8:00 το πρωί και θα λήξει στις 6 το απόγευμα.

Η "έφορος εκλογών" Ναρίμ Φερντί Σεφίκ σε δημοσιογραφική διάσκεψη υπενθύμισε ότι οι "εκλογές" θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με το νέο "εκλογικό σύστημα" και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα θα καθυστερήσουν περισσότερο σε σχέση με άλλες φορές. Όπως είπε, αναμένουν ότι τα "ανεπίσημα" αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν από το πρωί της Δευτέρας.

Όπως είπε, η "προεκλογική" εκστρατεία ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, τα κόμματα θα οργανώσουν τα μεγάλα συλλαλητήρια τους στην κατεχόμενη Λευκωσία. Το Κόμμα του Λαού οργανώνει το συλλαλητήριο του αύριο στις 19:00, το Δημοκρατικό Κόμμα στις 5 Ιανουαρίου στις 18:00 και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας στις 6 Ιανουαρίου, στις 15:00 στο αθλητικό κέντρο Ατατούρκ, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, επίσης, στις  15:00, αλλά στην πλατεία κοντά στην Πύλη Κερύνειας στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας θα οργανώνει "δείπνο αλληλεγγύης" αύριο στις 19:00 σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια, ενώ το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης οργανώνει συγκέντρωση στις 4 Ιανουαρίου σε πάρκο.

Δεν θα υπάρξει συνεργασία με το Κόμμα Εθνικής

Ενότητας ανέφερε ο ΓΓ του ΡΤΚ 

Δεν πρόκειται το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα να συνεργαστεί με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας για σχηματισμό «κυβέρνησης» συνεργασίας ξεκαθάρισε στα κατεχόμενα ο ηγέτης του ΡΤΚ Τουφάν Ερχουρμάν.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΡΤΚ, ο Τουφάν Ερχουρμάν ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους και αρθρογράφους, είπε ότι το κόμμα του έχει τις κόκκινες του γραμμές και πως σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να βρεθούν στην εξουσία από μόνοι τους, θα συνομιλήσουν με άλλα κόμματα τα οποία βρίσκονται στην ίδια γραμμή μαζί τους.
 
Πρόσθεσε ότι με το πρόγραμμα του το ΡΤΚ έρχεται να δημιουργήσει το αύριο και πως μια νέα περίοδος θα αρχίσει για τη δημοκρατία και κατά της ανομίας και της διαφθοράς.

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top