Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να εργάζεται, με υπευθυνότητα και πατριωτισμό, για επίτευξη λύσης που να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανόρθωση του επιπέδου ζωής του λαού.

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα της η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Για τις προεδρικές εκλογές αναφέρει ότι «η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά εκπροσωπεί το πραγματικά νέο και το γνήσια προοδευτικό» και τονίζει ότι: Το ΑΚΕΛ ως γνήσια πατριωτικό και προοδευτικό κόμμα, είναι δοσμένο με όλες του τις δυνάμεις να επιτευχθεί η πραγματική αλλαγή στη διακυβέρνηση το τόπου, έτσι ώστε να αναγεννηθεί η ελπίδα για επίλυση του Κυπριακού και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους εμάς, τα παιδιά  και τα εγγόνια μας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια, ολόκληρο το κείμενο του Πρωτοχρονιάτικού Μηνύματος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ:

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ
 
Με την ευκαιρία του νέου έτους 2018 το ΑΚΕΛ απευθύνει προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό -Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους- ευχές για ειρήνη, ευτυχία  και προκοπή.
Η σκέψη μας αυτές τις μέρες βρίσκεται στους χιλιάδες φτωχούς και άνεργους, στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε αυτούς που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση καλύτερης ζωής, σε όσους βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και τις αρνητικές συνέπειες της δραματικής μείωσης των απολαβών τους, στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους και γενικά σ’ όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες ώρες.
Η σκέψη μας βρίσκεται στους πρόσφυγες και τους παθόντες της τουρκικής εισβολής και κατοχής, τους εγκλωβισμένους και τους συγγενείς των αγνοουμένων, σε όλους όσοι έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη κατοχή και διαίρεση του τόπου μας.
Ευχές απευθύνουμε και προς όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, μακριά από την πατρίδα και τους οικείους τους.
Ακόμα ένας καινούριος χρόνος βρίσκει την πατρίδα και το λαό μας χωρίς λύση στο Κυπριακό. Το 2018 δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για το εθνικό μας πρόβλημα. Η αποτυχία στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά και το αδιέξοδο που προκάλεσε έχουν απομακρύνει την προοπτική της λύσης. Την ίδια ώρα, η Τουρκία απενοχοποιημένη και ανενόχλητη συνεχίζει να είναι προκλητική και να ενισχύει τα κατοχικά τετελεσμένα.
Είναι πεποίθησή μας ότι χωρίς λύση στο Κυπριακό το μέλλον του τόπου και του λαού μας κινδυνεύει. Είναι γι’ αυτό που η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων έχει κρίσιμη σημασία για το μέλλον του τόπου μας. Για υλοποίηση αυτού του στόχου, χρειάζεται να επιδειχθεί συνέπεια στους διαχρονικά διακηρυγμένους στόχους και αρχές λύσης, καθώς και αποφασιστικότητα. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να εργάζεται, με υπευθυνότητα και πατριωτισμό, για επίτευξη λύσης που να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό.
Παράλληλα, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανόρθωση του επιπέδου ζωής του λαού. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων και γενικά των πολιτών. Θα συνεχίσει να προωθεί πολιτικές στήριξης του κοινωνικού κράτους, το οποίο έχει πληγεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των απερχόμενων κυβερνώντων, για δικαιότερη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου. Θα συνεχίσει να εργάζεται για την οικοδόμηση μιας οικονομίας η οποία να έχει σταθερές και γερές βάσεις και να μην εξαρτάται από συγκυριακές και ευκαιριακές καταστάσεις, όπως σήμερα συμβαίνει.
Το 2018, προμηνύεται χρονιά  μεγάλων προκλήσεων, αλλά ταυτόχρονα και χρονιά ελπίδας και προοπτικής για τον τόπο και το λαό μας. Ελπίδας για πραγματική αλλαγή που θα επιτευχθεί στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές.
Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά εκπροσωπεί το πραγματικά νέο και το γνήσια προοδευτικό. Ο Σταύρος Μαλάς μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας που απαιτεί γνήσια αλλαγή και προοδευτικό εκσυγχρονισμό της Κύπρου. Ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει τη θέληση και την αξιοπιστία να φέρει την αλλαγή. Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά αποτελεί την Ελπίδα και την Προοπτική για την Κύπρο και το λαό μας.
Το ΑΚΕΛ ως γνήσια πατριωτικό και προοδευτικό κόμμα, είναι δοσμένο με όλες του τις δυνάμεις να επιτευχθεί η πραγματική αλλαγή στη διακυβέρνηση το τόπου, έτσι ώστε να αναγεννηθεί η ελπίδα για επίλυση του Κυπριακού και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους εμάς, τα παιδιά  και τα εγγόνια μας.
Καλή χρονιά σε όλους!
Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
 
1η Ιανουαρίου 2018
  

Περισσότερα ΝΕΑ

 • ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία
  ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, με τη δύναμη που μάς δίνουν οι εργαζόμενοι, με πίστη στο μέλλον που αξίζει ο λαός μας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία, τονίζει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση της με την ευκαιρία της σημερινής 92ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ), συνεχιστής του οποίου είναι το Ανορθωτικό Κόμμα Κυπρίων Εργαζομένων (ΑΚΕΛ).
 • Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης
  Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης Aνακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Βετεράνου στελέχους του Κόμματος Χρίστου Κουρτελλάρη: "Με αισθήματα βαθιάς θλίψης η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει τον θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος, Χρίστου Κουρτελλάρη. Ο Χρίστος Κουρτελλάρης γεννήθηκε το 1919 στους Εργάτες. Εντάχθηκε στις γραμμές του εργατικού κινήματος από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το 1940 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Μπήκε στο δρόμο της βιοπάλης σχεδόν από παιδί και στρατεύτηκε στο δρόμο του αγώνα τον οποίο δεν…
 • Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία
  Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας ανέλυσε το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και τα μηνύματα που μέσω του στάλθηκαν στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα το Επαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε σε μια αποτίμηση της δράσης και της παρουσίας του πριν και κατά τη διάρκεια του 31ου ΠΦΝΦ, επαναβεβαιώνοντας τη θέληση του, να συνεχίσει…
 • Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ
  Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.
 • Ο Ανδρέας Φακοντης νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου
  Ο Ανδρέας Φακοντης νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντης εξελέγη από την επαρχιακή επιτροπή του κόμματος του νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ στην Πάφο.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top