Σειρά μέτρων για τη νέα Βουλή εξήγγειλε ο Πρόεδρος του Σώματος

Σειρά μέτρων που θα εφαρμοστούν στη νέα Βουλή εξήγγειλε ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Συλλούρης στην

πρώτη του δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε τη Δευτέρα.

Ο κ. Συλλούρης είπε μεταξύ άλλων ότι θα εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός της Βουλής σχετικά με τις απουσίες των βουλευτών από τις ολομέλειες και τις επιτροπές της Βουλής και για όσους απουσιάζουν θα γίνονται αποκοπές μισθού. Επίσης, θα αξιοποιηθούν πρώην βουλευτές και πρώην ευρωβουλευτές στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, θα ανοιχθεί διάλογος με εκπροσώπους των ΜΜΕ ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος συνεργασίας, ενώ θα γίνουν και οι διεργασίες για την πλήρωση της θέσης εκπροσώπου Τύπου της Βουλής που ήταν ήδη εγκεκριμένη στον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι θα ελαχιστοποιήσει το χρόνο που θα αφιερώνει σε πανηγυρικές εκδηλώσεις και θα αυξήσει το χρόνο για θέματα που απασχολούν τις οργανώσεις κοινωνίας και τους απλούς πολίτες, ενώ θα ανοίξει διάλογο με τα κόμματα για ενδυματολογικό κώδικα στη Βουλή, ανάλογα με αυτόν που εφαρμόζουν άλλα κοινοβούλια στην Ευρώπη.

Είπε επίσης ότι η σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα θα συνεχιστεί και την Τετάρτη με στόχο να καταλήξει στις προεδρίες των επιτροπών προκειμένου μέχρι την Πέμπτη να εγκριθούν και η Βουλή να αρχίσει δουλειά την Παρασκευή.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top