Έντονη δυσφορία για τις δηλώσεις της Βρετανής Πρωθυπουργού Τερέζας Μέι αναφορικά με τη σημασία που αποδίδουν στην παρουσία των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού προσθέτοντας πως οι Βρετανοί  θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις Βάσεις ως ορμητήριο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της Βρετανίας ενάντια στις γειτονικές μας χώρες.
 


Σε δηλώσεις το Σάββατο στο περιθώριο περιοδείας του στην περιοχή της Λεωφόρου Σταυρού στο Στρόβολο, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ριζική διαφωνία με την προσέγγιση της Βρετανής Πρωθυπουργού, δηλώνοντας ότι ανέμενε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση να αντιδράσουν στις δηλώσεις της κ. Μέι. Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε στη λύση του Κυπριακού να περιλαμβάνεται πλήρης αποστρατιωτικοποίηση, γεγονός που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εργαστούμε και για την απομάκρυνση των Βρετανικών Βάσεων.
  
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΛΑ

 

Ερωτηθείς σχετικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το γεγονός ότι ο Νίκος Κατσουρίδης συντάσσεται με την απόφαση του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά "ικανοποιεί", προσθέτοντας ότι «θα δώσουμε τη μάχη με στόχο να περάσει ο Σταύρος Μαλάς στο δεύτερο γύρο των εκλογών με δυναμική για να κερδίσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών και η κάθε βοήθεια που παρέχεται προς τούτο είναι χρήσιμη".
 
Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε πως μετά τις προεδρικές εκλογές, όταν θα συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τον Νίκο Κατσουρίδη η όλη του στάση θα ληφθεί υπόψη. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είπε ότι έκλεισαν τα ζητήματα που αφορούν τον κ. Κατσουρίδη, αλλά έκλεισαν οι συζητήσεις που διενεργούνταν για το θέμα της στήριξης του Σταύρου Μαλά, ενώ κληθείς να τοποθετηθεί επί πληροφοριών ότι ο Σταύρος Μαλάς πίεζε την ηγεσία του ΑΚΕΛ ώστε να υπάρξει καλύτερη σχέση του κόμματος με τον κ. Κατσουρίδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Σταύρος Μαλάς ουδέποτε πίεσε το ΑΚΕΛ, ούτε μπορεί να ασκήσει πίεση στο ΑΚΕΛ για το οποιοδήποτε θέμα.
 
Είπε τέλος ότι «ο Σταύρος έχει μια καλή σχέση με τον κ. Κατσουρίδη» και ανέφερε ότι ο κ. Κατσουρίδης δεν θα έχει λόγο στην προεκλογική εκστρατεία.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top