Τα τελευταία 5 χρόνια ήταν τα χειρότερα για τους οπαδούς! Εκτός από την εχθρική αντιμετώπιση προς κάποια σύνολα οργανωμένων οπαδών, εκτός από τα ανήκουστα μέτρα και τα πολύ υψηλά προστίματα για λιλιπούτειες παρεκτροπές, τώρα  κάποιοι ήδη προσπαθούν να εισάγουν στην ίσως μεγαλύτερη μικρογραφία της κοινωνίας το φακέλωμα του κάθε οπαδού! Αυτό βέβαια γίνεται με την ευλογία της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Φυσικά, ο λόγος για την κάρτα οπαδού! 

Τα προσωπικά στοιχεία που θα περιλαμβάνει η κάρτα φιλάθλου, εκτός από τα γνωστά, όνομα και επίθετο, ο αριθμός της θα είναι ίδιος με την πολιτική ταυτότητα, και φυσικά θα συνοδεύεται από τη φωτογραφία του κατόχου της. Επίσης η κάρτα οπαδού βγαίνει για μια και μόνο ομάδα, άρα αν εφαρμοστεί, ας ξεχάσουμε τις επισκέψεις στις τοπικές ομάδες ή τις ομάδες με συγγενείς και φίλους. Δε θα επιτρέπεται η είσοδος. 

Αυτή η ιδέα του φακελώματος, γίνεται με την πρόφαση της αποφυγής των επεισοδίων και του χουλιγκανισμού. Αλήθεια όμως, θα λύσει το πρόβλημα η κάρτα οπαδού; Ας μην κρύβουν οι κυβερνώντες και όσοι συμφωνούν με την κάρτα τον πόθο τους για φακέλωμα του κόσμου και για αστυνομοκρατούμενη κοινωνία πίσω από αυτό το επιχείρημα. 

Αυτό που στ' αλήθεια έχουν ανάγκη οι οπαδοί και το ίδιο το άθλημα, είναι μια νέα διακυβέρνηση η οποία τα ιδανικά της και τα πιστεύω της θα πηγαίνουν μπροστά τον αθλητισμό, ούτως ώστε ο κάθε οπαδός να μην νιώθει την ανάγκη να εμπλακεί σε επεισόδια. 

Αυτή τη λύση μπορεί να την προσφέρει ο Σταύρος Μαλάς, με τις προτάσεις που πρόσφατα εξήγγειλε.Ένα μικρό παράδειγμα για το πόσο ο ίδιος θέλει και μπορεί να λύσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, είναι η πρόταση για σύσταση ολιγομελούς επιτελικής ομάδας ειδικών (TaskForce), που θα ετοιμάσει Εθνική Στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας σε αθλητικούς χώρους. «Η επιτροπή θα εισηγηθεί μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα». Μια τέτοια κυβέρνηση θέλουμε. Με πλάνο και όραμα για να λύσει το πρόβλημα. Και όχι μια κυβέρνηση που προσποιούμενη ότι θέλει να καταπολεμήσει τη βία, προσπαθεί να φακελώσει και να «ταμπελώσει» όσους απλά αγαπούν το ποδόσφαιρο και δίνει κι άλλη ώθηση στη βία. 

Τα ασφαλή γήπεδα όπου όλοι θα μπορούν να απολαύσουν τη μαγεία του ποδοσφαίρου χωρίς τον τρομονόμο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, αποτελούν προτεραιότητα για το Σταύρο Μαλά. Οτιδήποτε πέρα από αυτό, έχει σκοπό την περεταίρω καταπίεση του οπαδού, των δικαιωμάτων του, την εκδίωξη κάθε φωνής αντίδρασης και της δημιουργίας του γηπέδου σε αστυνομοκρατούμενη αρένα. 

Αυτό τον αθλητισμό θέλουμε; Να ελέγχουν κάθε μας κίνηση εντός και πολύ πιθανόν εκτός γηπέδων; Γιατί αυτό προωθούν! Φτάνει πια να περιμένουμε την αντίδραση των άλλων! Ας αντιδράσουμε ΕΜΕΙΣ, ας αντιδράσουμε ΤΩΡΑ! Στις 28 του Γενάρη και 4 του Φλεβάρη, η μόνη επιλογή είναι μια προοδευτική κυβέρνηση. Για πάρα πολλούς άλλους λόγους, αλλά και για το ποδόσφαιρο που οραματιζόμαστε, η μόνη επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς!

 

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.
 • Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα – Του Θεόδωρου (Άκη) Φ. Ηλία
  Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα – Του Θεόδωρου (Άκη) Φ. Ηλία  Η Τεχνική Σχολή Πάφου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Τα τελευταία εφτά χρόνια, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στην Τεχνική Εκπαίδευση στην Πάφο έχει αυξηθεί κατά 37%. Μάλιστα, η εισδοχή σε μερικούς από τους κλάδους, απαιτεί πολύ καλούς έως και άριστους βαθμούς. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των μαθητών που πετυχαίνουν στις Παγκύπριες εξετάσεις, έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, για επτά συνεχή έτη εφαρμόζεται το πρόγραμμα εισαγωγικών μαθημάτων(το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα μαθήματα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά,…
 • Η Κύπρος σε τροχιά κορυφαίου προορισμού Αθλητικού Τουρισμού
  Η Κύπρος σε τροχιά κορυφαίου προορισμού Αθλητικού Τουρισμού Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα πολυδιάστατο τμήμα αγοράς με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και σημαντική αγοραστική δύναμη. Πρόκειται για την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού διεθνώς.
 • Οι παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα - Του Ξένιου ΜΑΜΑ
  Οι παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα - Του Ξένιου ΜΑΜΑ Από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις επέλεξαν, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, να εφαρμόσουν ένα σύστημα εργασιακών σχέσεων στο οποίο οι όροι και συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Όπως είναι γνωστό, οι διαπραγματεύσεις αυτές καταλήγουν σε συμφωνίες οι οποίες συνομολογούνται μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών και ονομάζονται συλλογικές συμβάσεις.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top