Η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη. 5 σχεδόν χρόνια τώρα, ο λαός έχει κουραστεί να βλέπει και να ακούει καθημερινά τα σκάνδαλα  της κυβέρνησης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή τους να μην έχει προηγούμενο. Τα παραδείγματα πολλά δυστυχώς.

Χωρίς τύψεις και ήθος απέναντι στο λαό, η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει από εκεί που έμεινε απο τη μέρα της εκλογής τους, καταπατώντας τους θεσμούς χωρίς κανένα ίχνος παραδοχής των ευθυνών τους. 

Ξεκινάμε με τον «Άριστο των αρίστων» Ρίκκο Ερωτοκρίτου ο οποίος κρίθηκε ένοχος  στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας. Ωστόσο ήταν ένας από τους εκλεκτούς του Νίκου Αναστασιάδη που ακόμα και την υστάτη δεν μετάνιωσε για την επιλογή του, καταθέτωντας μάλιστα στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του. 

Δυστυχώς για τον κ. Αναστασιάδη τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και είναι αμείλικτα. Ως Πρόεδρος αποφάσισε να πωλήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές και το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι» εκπροσωπούσε τη Ryanair  ως ενδιαφερόμενο αγοραστή που προεπιλέγηκε, με τους δικηγόρους να εμφανίζονται με διαφορετικά ονόματα.

 

Ή μήπως δεν πρέπει να μιλάμε για διαφθορά και διαπλοκή της κυβέρνησης Αναστασιάδη, όταν το Υπουργικό συμβούλιο αποχαρακτήρισε από «αρχαίο μνημείο» το τεμάχιο του Αρχιεπισκόπου στη Γεροσκήπου,  όπου θα κατασκευαστεί το πολυώροφο ξενοδοχείο; Σημειώνεται ότι πρώτη φορά ανακαλείται περιοχή που κηρύχθηκε αρχαίο μνημείο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη νασκαφές. 

Είπαμε τα παραδείγματα πολλά... υπάρχουν κι άλλα. Ο λαός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν μένοντας αμέτοχος. Οι πολίτες θα είναι συνένοχοι σε όλα αυτά εάν στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αναξιοπιστίας με την αποχή τους στις προεδρικές εκλογές. 

Ο χρόνος της κυβέρνησης Αναστασιάδη τελειώνει και εμείς είμαστε αυτοί που θα απαλλάξουμε τον τόπο μας από αυτή, φέρνοντας την αλλαγή και εκλέγοντας τον Σταύρο Μαλά στην προεδρία της δημοκρατίας για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας. 

Ο Σταύρος Μαλάς σε όλη του την πολιτική ζωή μέχρι σήμερα, απέδειξε ότι είναι καθαρός, έντιμος και εργατικός. Μπορεί με εντιμότητα και αξιοπιστία να ηγηθεί καθαρά και έντιμα του κράτους και να οδηγήσει την κυπριακό λαό σε ελπιδοφόρες μέρες.

 

·         Ο Πάμπος Γεωργίου είναι Μέλος Δ.Σ. Προοδευτικής Κ.Φ Αθήνας

 

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.
 • Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα – Του Θεόδωρου (Άκη) Φ. Ηλία
  Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα – Του Θεόδωρου (Άκη) Φ. Ηλία  Η Τεχνική Σχολή Πάφου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Τα τελευταία εφτά χρόνια, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στην Τεχνική Εκπαίδευση στην Πάφο έχει αυξηθεί κατά 37%. Μάλιστα, η εισδοχή σε μερικούς από τους κλάδους, απαιτεί πολύ καλούς έως και άριστους βαθμούς. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των μαθητών που πετυχαίνουν στις Παγκύπριες εξετάσεις, έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, για επτά συνεχή έτη εφαρμόζεται το πρόγραμμα εισαγωγικών μαθημάτων(το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα μαθήματα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά,…
 • Η Κύπρος σε τροχιά κορυφαίου προορισμού Αθλητικού Τουρισμού
  Η Κύπρος σε τροχιά κορυφαίου προορισμού Αθλητικού Τουρισμού Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα πολυδιάστατο τμήμα αγοράς με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και σημαντική αγοραστική δύναμη. Πρόκειται για την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού διεθνώς.
 • Οι παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα - Του Ξένιου ΜΑΜΑ
  Οι παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα - Του Ξένιου ΜΑΜΑ Από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις επέλεξαν, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, να εφαρμόσουν ένα σύστημα εργασιακών σχέσεων στο οποίο οι όροι και συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Όπως είναι γνωστό, οι διαπραγματεύσεις αυτές καταλήγουν σε συμφωνίες οι οποίες συνομολογούνται μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών και ονομάζονται συλλογικές συμβάσεις.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top