Η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη. 5 σχεδόν χρόνια τώρα, ο λαός έχει κουραστεί να βλέπει και να ακούει καθημερινά τα σκάνδαλα  της κυβέρνησης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή τους να μην έχει προηγούμενο. Τα παραδείγματα πολλά δυστυχώς.

Χωρίς τύψεις και ήθος απέναντι στο λαό, η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει από εκεί που έμεινε απο τη μέρα της εκλογής τους, καταπατώντας τους θεσμούς χωρίς κανένα ίχνος παραδοχής των ευθυνών τους. 

Ξεκινάμε με τον «Άριστο των αρίστων» Ρίκκο Ερωτοκρίτου ο οποίος κρίθηκε ένοχος  στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας. Ωστόσο ήταν ένας από τους εκλεκτούς του Νίκου Αναστασιάδη που ακόμα και την υστάτη δεν μετάνιωσε για την επιλογή του, καταθέτωντας μάλιστα στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του. 

Δυστυχώς για τον κ. Αναστασιάδη τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και είναι αμείλικτα. Ως Πρόεδρος αποφάσισε να πωλήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές και το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι» εκπροσωπούσε τη Ryanair  ως ενδιαφερόμενο αγοραστή που προεπιλέγηκε, με τους δικηγόρους να εμφανίζονται με διαφορετικά ονόματα.

 

Ή μήπως δεν πρέπει να μιλάμε για διαφθορά και διαπλοκή της κυβέρνησης Αναστασιάδη, όταν το Υπουργικό συμβούλιο αποχαρακτήρισε από «αρχαίο μνημείο» το τεμάχιο του Αρχιεπισκόπου στη Γεροσκήπου,  όπου θα κατασκευαστεί το πολυώροφο ξενοδοχείο; Σημειώνεται ότι πρώτη φορά ανακαλείται περιοχή που κηρύχθηκε αρχαίο μνημείο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη νασκαφές. 

Είπαμε τα παραδείγματα πολλά... υπάρχουν κι άλλα. Ο λαός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν μένοντας αμέτοχος. Οι πολίτες θα είναι συνένοχοι σε όλα αυτά εάν στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αναξιοπιστίας με την αποχή τους στις προεδρικές εκλογές. 

Ο χρόνος της κυβέρνησης Αναστασιάδη τελειώνει και εμείς είμαστε αυτοί που θα απαλλάξουμε τον τόπο μας από αυτή, φέρνοντας την αλλαγή και εκλέγοντας τον Σταύρο Μαλά στην προεδρία της δημοκρατίας για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας. 

Ο Σταύρος Μαλάς σε όλη του την πολιτική ζωή μέχρι σήμερα, απέδειξε ότι είναι καθαρός, έντιμος και εργατικός. Μπορεί με εντιμότητα και αξιοπιστία να ηγηθεί καθαρά και έντιμα του κράτους και να οδηγήσει την κυπριακό λαό σε ελπιδοφόρες μέρες.

 

·         Ο Πάμπος Γεωργίου είναι Μέλος Δ.Σ. Προοδευτικής Κ.Φ Αθήνας

 

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού
  Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού Του Φίλιου ΦΥΛΑΚΤΟΥ, Προέδρου της ΠΟΕΔ Είναι εξωπραγματικό, παράλογο και πολύ επικίνδυνο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ο πιλότος, να εγκαταλείπει τη θέση του, τα καθήκοντά του για να αναλάβει και καθήκοντα αεροσυνοδού! Η εικόνα του πιλότου που κυβερνά λίγο το αεροσκάφος, που σερβίρει και για λίγο φαγητό και στη συνέχεια καφέ στους επιβάτες, αποτυπώνει αυτό που ακριβώς συμβαίνει με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, όπου εκτός από τα διοικητικά/διευθυντικά καθήκοντα που έχουν να επιτελέσουν,…
 • Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού*
  Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού* Με αντιλήψεις παρωχημένων εποχών, «του δασκάλου της έδρας» και «αποφασίζω και διατάζω» άρχισε να ξεγυμνώνεται η Δημόσια Εκπαίδευση. Με απίστευτη προχειρότητα και χωρίς οποιαδήποτε εκπαιδευτική τεκμηρίωση. Το μοναδικό κριτήριο είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Τα χαμένα δισεκατομμύρια ευρώ στις μαύρες τρύπες, που έχουν όμως ονοματεπώνυμο, δεν τους ενοχλούν. Τα σκορπούν και χρεώνουν τους πολίτες. Τόσο απλό! Το κόστος που έχει η Εκπαίδευση, η Αγωγή και η Παιδεία των παιδιών μας και η Εκπαιδευτική Πολιτική που ακολουθείται ενοχλούν! Η πολύπλευρη ανάπτυξη των…
 • Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου
  Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash Ταχύτατες, ασφαλείς, εύκολες πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω υπερσύγχρονης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου της AstroBank Της Δήμητρας Ονουφρίου* Η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία κερδίζουν, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το τοπίο και τη δυναμική των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις τράπεζες, τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα, αλλά και κινητήρια…
 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top