Πρώτο βρίσκεται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με ποσοστό 34,2%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Γκεζιτζί. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα,  μετά το ΚΕΕ ακολουθεί το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα με 22,1%,  το Κόμμα του Λαού 18,2% και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 13,7%.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 18-20 Νοεμβρίου και σε αυτή έλαβαν μέρος 4267 άτομα.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το κόμμα της Αναγέννησης (των εποίκων) έχει ποσοστό 5,1% και μόλις που καταφέρνει να κερδίσει «έδρα» στην «βουλή» ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς με 4,2% και το Κόμμα Κοινοτική Σωτηρίας – Νέες Δυνάμεις με 1,8% δεν εξασφαλίζουν «έδρες».
 
Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Μουράτ Γκεζιτζί, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας του σήμερα, πέντε πολιτικά κόμματα θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν «έδρα», το Κόμμα Εθνικής Ενότητας θα είναι στην πρώτη θέση και θα μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση» από μόνο του.
 
Είπε ακόμα ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα διατηρεί τα ίδια ποσοστά αλλά σε σύγκριση με τις προηγούμενες «εκλογές» έχει μειωθεί το ποσοστό του.
 
Ανέφερε επίσης ότι ο Κουντρέτ Οζερσαί θα πρέπει να κάνει πιο ισχυρή την παρουσία του με πιο δυναμικό τρόπο κατά τον «προεκλογικό» αγώνα ενώ για το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας είπε ότι ο κόσμος το βλέπει ως το κόμμα του Ακιντζί και για τον λόγο αυτό παρουσιάζεται αύξηση στα ποσοστά του.
 
Ο κ. Γκεζιτζί αναφέρθηκε στην αύξηση που παρουσιάζει και το κόμμα των εποίκων λέγοντας ότι «ψηφοφόροι» του Δημοκρατικού Κόμματος θα προτιμήσουν να ψηφίσουν το εν λόγω κόμμα αντί το ΔΚ ενώ και νέοι «ψηφοφόροι» φαίνεται να προτιμούν το κόμμα αυτό.
 
Είπε ακόμα ότι οι ερωτηθέντες απάντησαν και ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που τους απασχολούν με το 32,44% να απαντά το Κυπριακό πρόβλημα,  η ακρίβεια 27,14%, τα προβλήματα στον τομέα της υγείας 23,02%, το κυκλοφοριακό πρόβλημα 21,92%, η ανεργία 19,94%, η κατάσταση στην παιδεία 18,74%.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι
  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι Στην ιστορία του κινήματος ειρήνης, ως μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή πέρασε η σημερινή, 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης που οργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, αξιώνοντας την απομάκρυνσή τους από το νησί και την επικράτηση της Ειρήνης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.
 • ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
  ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο» έλεγε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ήρθε η ώρα ως κυπριακός λαός να να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε να τερματιστούν όλοι οι πόλεμοι, να βροντοφωνάξουμε ενάντια στη σφαγή και τους πνιγμούς αθώων παιδιών και γυναικών, ενάντια στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πορευτούμε στο δρόμο της ειρήνης, την…
 • Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο
  Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο Οι εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα που μπορούν να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία της 24ης Ιουνίου είναι 105.000, σύμφωνα με τον επικεφαλής του παραρτήματος του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Ντεμιρτζί.
 • Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!
  Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!  Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει άμεσα με τρόπο μέσα από τον οποίο το Συριακό θα επιλυθεί με πολιτικά μέσα και απαιτώντας σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
 • ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία
  ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί τον κάθε φιλειρηνιστή κάτοικο Κύπρου, όπως δώσει το παρών του στην Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία που διοργανώνει το ΠΣΕ τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώρα 18:00 μμ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top