Στο Τμήμα Φορολογίας για να συλλέξουν στοιχεία σε σχέση, μεταξύ άλλων, με το κατά πόσον πολιτικά πρόσωπα υπόβαλαν έγκαιρα, και αν όχι πότε, τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις που αφορούν την περίοδο 2008 μέχρι σήμερα, βρίσκονται από το πρωί λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει από σήμερα τον καταρτισμό μητρώου με τα ονόματα και τις ταυτότητες των προσώπων αυτών.

Παράλληλα, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναμένει από τον Έφορο Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη να του διαβιβάσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με διαδικασίες που τηρούνται για τα πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο Έφορος στη Βουλή ονόμασε VIP.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «η χθεσινή συνάντηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής δυστυχώς ανέδειξε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα με τις συνεχείς μεταβολές σε αυτά τα οποία λέει ο Έφορος Φορολογίας».
 
Ανέφερε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει από τον Έφορο «να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν ζητηθεί με επιστολή μας ημερομηνίας 28 Νοεμβρίου 2017 σχετικά με τις διαδικασίες που τηρούνται για τα πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο Έφορος στη Βουλή ονόμασε VIP».
 
«Τα στοιχεία θα πρέπει να απαντούν στα ακόλουθα ερωτήματα: Ποια πρόσωπα θεωρούνται VIP και γιατί, ποιοι μεγάλοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία και ποιου ακριβώς ειδικού χειρισμού τυγχάνουν τα πρόσωπα αυτά», υπογράμμισε και σημείωσε ότι με την επιστολή ζητείται όπως τα στοιχεία διαβιβαστούν στην Υπηρεσία μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.
 
Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Επιτροπής Ελέγχου, αρχίσαμε ήδη πυρετωδώς την ετοιμασία κατάστασης, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία για Προέδρους Δημοκρατίας, Αρχηγούς Κομμάτων, Υπουργούς και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, από το 2008 μέχρι σήμερα, με στόχο να την υποβάλουμε στην Βουλή εντός των επόμενων τεσσάρων ημερών».
 
«Η κατάσταση θα αφορά στο κατά πόσον τα πρόσωπα αυτά υπέβαλαν έγκαιρα, και αν όχι πότε, τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις για την υπό αναφορά περίοδο, αν δεν υπέβαλαν έγκαιρα τις δηλώσεις τους, κατά πόσον επιβλήθηκαν τα πρόστιμα τα οποία προβλέπονται στην σχετική νομοθεσία και ποιο ήταν το τελευταίο έτος για το οποίο επιβλήθηκε φορολογία στα πρόσωπα αυτά από το Τμήμα Φορολογίας», σημείωσε.
 
Ο Γενικός Ελεγκτής εξήγησε ότι η Υπηρεσία θα συλλέξει τα στοιχεία αυτά από τα αρχεία του Εφόρου στα οποία «θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχουμε πρόσβαση», όπως είπε.
 
Τέλος, ανέφερε ότι «η ετοιμασία των καταλόγων έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα με τον καταρτισμό του μητρώου με τα ονόματα και τις ταυτότητες των προσώπων αυτών» και σημείωσε ότι λειτουργοί της Υπηρεσίας βρίσκονται για αυτό τον σκοπό στα γραφεία του Τμήματος Φορολογίας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top