Η εποχή που διάγουμε αποτελεί απόρροια των επιλογών των γονιών μας, είτε από τους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς αγώνες τους, είτε από τους μικρούς και τους μεγάλους συμβιβασμούς τους. Πλέον, οι επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον των δικών μας παιδιών βρίσκονται στα χέρια μας. Η νέα γενιά αποτελεί τον θεμέλιο λίθο των επόμενων χρόνων αυτού του τόπου, αυτού του μικρού νησιού το οποίο ακόμη κουβάλα στις πλάτες του την εισβολή και την κατοχή. Ο συμβιβασμός και η απάθεια δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τη δικιά μας γενιά.

Αυτός λοιπόν ο συμβιβασμός και η απάθεια αποτυπώθηκε πρακτικά στις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές. Συγκεκριμένα, τα τελευταία πέντε χρόνια, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη, καθώς και οι αντιλαϊκές πολιτικές οι οποίες εφάρμοσε με τις ψήφους του Νικόλα Παπαδόπουλου στη Βουλή, έπληξαν τους απλούς καθημερινούς πολίτες, καθώς και τις υπηρεσίες που παρέχονται προς αυτούς. Βασικός τομέας ο οποίος δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα είναι αυτός της Υγείας. Τα δημόσια νοσηλευτήρια χρειάζονται άμεση οικονομική στήριξη, ούτως ώστε η υγεία επιτέλους να πάψει να αποτελεί αγαθό των λίγων και να τεθεί ως βασική ανάγκη προσβάσιμη σε όλους.  Οι τεράστιες ουρές λόγω έλλειψης προσωπικού στα δημόσια νοσηλευτήρια πλέον είναι η καθημερινή εικόνα που επικρατεί. Η ενίσχυση της Υγείας αποτελεί μονόδρομο. Βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η υλοποίηση ενός οικονομικά βιώσιμου ΓΕΣΥ. 

Επίσης, στο στόχαστρο αυτών των πολιτικών δεν ήταν άλλος παρά η νέα γενιά. Οι οποιεσδήποτε προοπτικές για το μέλλον της νέας γενιάς χάνονται σιγά σιγά στο βωμό του «εκσυγχρονισμού». Τα σχολεία «εκσυγχρονίστηκαν» σε εξεταστικά κέντρα και όχι σε προώθηση της παιδείας και της μάθησης. Οι φοιτητές και επομένως το κάθε νοικοκυριό ήρθε αντιμέτωπο με μειώσεις εκατομμυρίων (συγκεκριμένα 19εκ συνολική μείωση της Φοιτητικής Μέριμνας) από επιδόματα τα οποία κάποτε ήταν μια οικονομική ανάσα ανάμεσα στα τόσα άλλα μικρά και μεγάλα καθημερινά έξοδα. Τα ποσοστά της ανεργίας βρίσκονται στο ζενίθ. Οι νέοι οι οποίοι μεταναστεύουν με βλέψεις για ένα καλύτερο αύριο παύουν να αποτελούν την εξαίρεση, αλλά το αποτέλεσμα της ανάγκης τους για εξεύρεση εργασίας. Οι ουρές στα ΚΕΠ για το ΕΕΕ, οι ουρές στα συσσίτια, η διαφθορά και πολλά άλλα ολοκληρώνουν την εικόνα της καθημερινότητας που βιώνει ο μέσος εργαζόμενος/άνεργος πολίτης των τελευταίων χρόνων. 

Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν, όλα αυτά πρέπει και οφείλουμε να τα αλλάξουμε. Το μέλλον πλέον αποκτά φωνή, τη φωνή της νέας γενιάς που της έκλεψαν τα όνειρα, τη φωνή της άνεργης μάνας, τη φωνή της πενταμελούς οικογένειας, τη φωνή του συνταξιούχου. Η αποχή από τις εκλογικές αναμετρήσεις ποτέ δεν εξέφρασε αυτή τη φωνή ως προς την αλλαγή των δεδομένων. Η αποχή αυτόματα μεταφράζεται και σε ανοχή. Τέρμα στην εξαθλίωση της τελευταίας πενταετίας. Με τον Σταύρο Μαλά επιλέγουμε ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Πρέπει όλοι μας να πάμε στην κάλπη και να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας! Το μέλλον που μας ανήκει! 

Η Άντρεα Κώστα είναι Μέλος Γραμματείας Φοιτητικού Τμήματος ΕΔΟΝ

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού
  Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού Του Φίλιου ΦΥΛΑΚΤΟΥ, Προέδρου της ΠΟΕΔ Είναι εξωπραγματικό, παράλογο και πολύ επικίνδυνο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ο πιλότος, να εγκαταλείπει τη θέση του, τα καθήκοντά του για να αναλάβει και καθήκοντα αεροσυνοδού! Η εικόνα του πιλότου που κυβερνά λίγο το αεροσκάφος, που σερβίρει και για λίγο φαγητό και στη συνέχεια καφέ στους επιβάτες, αποτυπώνει αυτό που ακριβώς συμβαίνει με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, όπου εκτός από τα διοικητικά/διευθυντικά καθήκοντα που έχουν να επιτελέσουν,…
 • Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού*
  Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού* Με αντιλήψεις παρωχημένων εποχών, «του δασκάλου της έδρας» και «αποφασίζω και διατάζω» άρχισε να ξεγυμνώνεται η Δημόσια Εκπαίδευση. Με απίστευτη προχειρότητα και χωρίς οποιαδήποτε εκπαιδευτική τεκμηρίωση. Το μοναδικό κριτήριο είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Τα χαμένα δισεκατομμύρια ευρώ στις μαύρες τρύπες, που έχουν όμως ονοματεπώνυμο, δεν τους ενοχλούν. Τα σκορπούν και χρεώνουν τους πολίτες. Τόσο απλό! Το κόστος που έχει η Εκπαίδευση, η Αγωγή και η Παιδεία των παιδιών μας και η Εκπαιδευτική Πολιτική που ακολουθείται ενοχλούν! Η πολύπλευρη ανάπτυξη των…
 • Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου
  Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash Ταχύτατες, ασφαλείς, εύκολες πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω υπερσύγχρονης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου της AstroBank Της Δήμητρας Ονουφρίου* Η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία κερδίζουν, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το τοπίο και τη δυναμική των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις τράπεζες, τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα, αλλά και κινητήρια…
 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top