Διαφωνίες μεταξύ των αρμοδίων του κράτους εμποδίζουν τη δημιουργία κλειστών δομών για ανήλικους χρήστες ναρκωτικών, σύμφωνα με την Επίτροπο  Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά.

Ερωτηθείσα, στο περιθώριο σημερινής εκδήλωσης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» που αφορά ανήλικη, η Επίτροπος είπε πως δεν σχολιάζει υποθέσεις που έχουν βγει στο προσκήνιο, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίπτωση «που το παιδί είναι εξαιρετικά ευάλωτο αυτή την περίοδο».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «έχει φέρει στο προσκήνιο ένα θέμα το οποίο διαχρονικά έχουμε επισημάνει και έχουμε επιμείνει ότι πρέπει να λυθεί: της έλλειψης δομών για ανήλικους χρήστες ναρκωτικών».

Η Λήδα Κουρσουμπά είπε πως εδώ και πολύ καιρό το Γραφείο της έχει εγείρει το θέμα, έχουν γίνει πλειάδα από εκθέσεις και έχει συζητηθεί σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. «Έχουμε κάνει εισηγήσεις και ακόμη αδυνατούμε σαν πολιτεία να μπορέσουμε να παρέχουμε εκείνο που πρέπει στους ανήλικους χρήστες κι έχουμε αυτά τα περιστατικά» είπε, προσθέτοντας πως τέτοια περιστατικά υπήρξαν και στο παρελθόν.

«Εμείς έχουμε κάνει εισηγήσεις ότι χρειάζεται να υπάρχει κλειστή δομή, όπου τα παιδιά, στη βάση της προστασίας τους και της διασφάλισης τους συμφέροντός τους, να μπορούν να εισάγονται υποχρεωτικά» σημείωσε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει ανήλικο άτομο -και στις περισσότερες περιπτώσεις μιλούμε για παιδιά κάτω των 14 ετών- που μπορεί να μείνει και να αντέξει αν δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του εκεί σε κλειστή δομή».

Ερωτηθείσα που «σκαλώνει» το θέμα, η κ. Κουρσουμπά είπε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των αρμόδιων υπευθύνων. «Βασικά είναι η γνώμη των λειτουργών των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ότι δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικά και δεν δίνουν καμία λύση και απάντηση σε αυτό. Έχει χρόνια που το συζητούμε, επιμένουμε, οι θέσεις μας είναι εκεί διαχρονικά» τόνισε.

Η Επίτροπος δεν θέλησε να σχολιάσει δεύτερη υπόθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για φερόμενη απόπειρα φόνου κατά ανηλίκου από συγγενικό του πρόσωπο, σημειώνοντας πως πρόκειται για υπόθεση βίας στην οικογένεια..

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top