Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), ενόψει των τελευταίων γεγονότων που διαδραματίζονται σε σχέση με την Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αναφέρει ότι θεωρεί καθήκον της να προβεί σε ενημέρωση της κοινωνίας μας, αφού μετά λύπης και θλίψης της παρατηρεί ότι το κύμα φυγής έμπειρων γιατρών από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αυξάνεται συνεχώς και δραματικά.

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ, σημειώνει ότι τα Δημόσια Νοσηλευτήρια τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν απολέσει δέκα έμπειρους ιατρούς που στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν έχουν αντικατασταθεί.

Δυστυχώς, προσθέτει, η ανάδειξη του θέματος της υποστελέχωσης και των επακόλουθων επιπτώσεων, δεν φαίνεται να ευαισθητοποιεί το Υπουργείο Υγείας, αντιθέτως βιώνουμε προσπάθειες αποπροσανατολισμού, στοχοποίησης ατόμων και τοποθετήσεων που αποδεικνύουν άγνοια του αντικειμένου και που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες.

"Οι ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύονται συνεχώς εκπρόθεσμες και πυροσβεστικού τύπου, παρόλο που γνώριζε έγκαιρα και θα έπρεπε να δράσει προληπτικά. Η πολυδιαφημιζόμενη «ραχοκοκαλιά» του Γε.Σ.Υ. προοδευτικά αποψιλώνεται και παράλληλα απαξιώνεται στην προσπάθεια να αποδείξουμε ότι ουδείς αναντικατάστατος", σημειώνεται.

Οι κυβερνητικοί ιατροί, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας έχει δηλώσει επανειλημμένα, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, εργάζονται με προσωπική θυσία και αυταπάρνηση για να προσφέρουν τα μέγιστα στους πάσχοντες συμπολίτες μας.

"Όμως πλέον η κατάσταση, έχει φτάσει στο απροχώρητο:  η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την επαγγελματική εξουθένωση και την απουσία ασφάλειας, έχουν φέρει πλέον τους ιατρούς στα όρια τους. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να γινόμαστε αποδιοπομπαίοι τράγοι για όλα τα κακώς έχοντα της δημόσιας υγείας και πολύ περισσότερο για τους λάθους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας".

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top