Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), ενόψει των τελευταίων γεγονότων που διαδραματίζονται σε σχέση με την Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αναφέρει ότι θεωρεί καθήκον της να προβεί σε ενημέρωση της κοινωνίας μας, αφού μετά λύπης και θλίψης της παρατηρεί ότι το κύμα φυγής έμπειρων γιατρών από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αυξάνεται συνεχώς και δραματικά.

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ, σημειώνει ότι τα Δημόσια Νοσηλευτήρια τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν απολέσει δέκα έμπειρους ιατρούς που στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν έχουν αντικατασταθεί.

Δυστυχώς, προσθέτει, η ανάδειξη του θέματος της υποστελέχωσης και των επακόλουθων επιπτώσεων, δεν φαίνεται να ευαισθητοποιεί το Υπουργείο Υγείας, αντιθέτως βιώνουμε προσπάθειες αποπροσανατολισμού, στοχοποίησης ατόμων και τοποθετήσεων που αποδεικνύουν άγνοια του αντικειμένου και που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες.

"Οι ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύονται συνεχώς εκπρόθεσμες και πυροσβεστικού τύπου, παρόλο που γνώριζε έγκαιρα και θα έπρεπε να δράσει προληπτικά. Η πολυδιαφημιζόμενη «ραχοκοκαλιά» του Γε.Σ.Υ. προοδευτικά αποψιλώνεται και παράλληλα απαξιώνεται στην προσπάθεια να αποδείξουμε ότι ουδείς αναντικατάστατος", σημειώνεται.

Οι κυβερνητικοί ιατροί, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας έχει δηλώσει επανειλημμένα, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, εργάζονται με προσωπική θυσία και αυταπάρνηση για να προσφέρουν τα μέγιστα στους πάσχοντες συμπολίτες μας.

"Όμως πλέον η κατάσταση, έχει φτάσει στο απροχώρητο:  η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την επαγγελματική εξουθένωση και την απουσία ασφάλειας, έχουν φέρει πλέον τους ιατρούς στα όρια τους. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να γινόμαστε αποδιοπομπαίοι τράγοι για όλα τα κακώς έχοντα της δημόσιας υγείας και πολύ περισσότερο για τους λάθους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας".

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Μεσανατολίτικα παζάρια από μεσάζοντες...
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Μεσανατολίτικα παζάρια από μεσάζοντες... «Μεσανατολίτικα παζάρια» επιχειρούν κάποιοι διαμεσολαβητές και μεσάζοντες για να ξεπεραστεί η κρίση στην εκπαίδευση. Μόνη τους έγνοια είναι να βγάλουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ από τη δύσκολη θέση.
 • Απεργούν οι εκπαιδευτικοί με σύνθημα « Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου»
  Απεργούν οι εκπαιδευτικοί με σύνθημα « Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου» Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο τα σχολεία σε όλη την Κύπρο, καθώς οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κατέρχονται σε 48ωρη απεργία. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις που ετσιθελικά και ερήμην τους, όπως καταγγέλλουν, έλαβε η Κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018.
 • Προειδοποίηση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για δυναμικά μέτρα αν προχωρήσει η κυβέρνηση με ιδιωτικοποίηση της CYTA
  Προειδοποίηση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για δυναμικά μέτρα αν προχωρήσει η κυβέρνηση με ιδιωτικοποίηση της CYTA Οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ προειδοποιούν με μέτρα αν εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ιδιωτικοποίηση της CYTA. Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι, οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία των πολιτών θα αντιδράσουν και θα αγωνισθούν για ακόμη μια φορά να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς τους προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.
 • Μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους στέλνει η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ
  Μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους στέλνει η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ στέλνει μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους καλεί με όπλο την ενότητα, μαχητικότητα και πίστη στο δίκαιο του αγώνα, να συνεχίσουν να αγωνίζονται οργανωμένα, για την υπεράσπιση και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων και για την προώθηση όλων των γενικότερων στόχων, που θα βελτιώσουν την ζωή κάθε εργατικής οικογένειας.
 • Στο έσχατο όπλο της απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί – Ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός της κυβέρνησης οξύνει την κρίση
  Στο έσχατο όπλο της απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί – Ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός της κυβέρνησης οξύνει την κρίση Στο έσχατο όπλο της απεργίας σπρώχνει ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός του Προέδρου και του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ, τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προχωρούν ενωμένες σε 48ωρη απεργία. Mετά από πολύωρη συνεδρία τους, την Τετάρτη, τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, ανακοίνωσαν την ομόφωνη απόφαση τους όπως οι απεργίες πραγματοποιηθούν Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top