«Άλλο είναι η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους και άλλο είναι η πραγματική οικονομία», δήλωσε σήμερα ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σχολιάζοντας την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch, ανέφερε ωστόσο ότι αποτελεί θετικό βήμα. Είπε παράλληλα ότι πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και η μεταποιητική βιομηχανία της Κύπρου.


Σε δηλώσεις του στη Λακατάμια, στο περιθώριο συνεστίασης των Αποδήμων του Κάμπου, ο κ. Μαλάς είπε ότι «ως Κύπρος, είμαστε σήμερα πρωταθλήτρια στο κοινωνικό χάσμα ενώ το 34% των συμπολιτών μας είναι κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχειας». «Αυτό δεν είναι όραμα σύγχρονης κοινωνίας. Είναι εφιάλτης» πρόσθεσε.
 
Ο υποψήφιος για την προεδρία υπενθύμισε εξάλλου ότι «με τις αποφάσεις του 2013, ο κύριος Αναστασιάδης έχει καταφέρει να καταστρέψει το τραπεζικό σύστημα της χώρας το οποίο αιμοδοτούσε την πραγματική οικονομία» ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο «όραμα για μια σύγχρονη κοινωνία δεν είναι απλώς να φτιάχνει καζίνα και να πολιτογραφεί πολίτες τρίτων χωρών. Αυτά είναι συμπληρώματα. Δεν μπορούν να αποτελούν όραμα».
 
Επιπρόσθετα, κατήγγειλε τον κ. Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του ότι είναι πρωταθλητές στις εξαγγελίες, αλλά όσο αφορά στην υλοποίηση είναι πρωταθλητές στην αναξιοπιστία.
 
Ο Σταύρος Μαλάς υπογράμμισε επίσης ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από μια ευκαιριακού τύπου ανάπτυξη» και «να πάψουμε να στηρίζουμε την οικονομία μας μόνο στο χαμηλό εταιρικό φόρο και στον τουρισμό», προσθέτοντας ότι «αυτά είναι καλά, αλλά είναι πολύ επιρρεπή σε εξωγενείς παράγοντες».
 
«Δικό μας όραμα» συνέχισε, είναι «να στηρίξουμε με επιστημοσύνη, με καινοτομία, με γνώση όλους τους τομείς της οικονομίας, έτσι ώστε να εξέλθουμε από την κρίση στηρίζοντας πρωτίστως τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς. Αυτό το όραμα πρέπει να απαντήσει στις φιλοδοξίες των νέων παιδιών που σήμερα φεύγουν από τη χώρα μας για να επιζητήσουν ένα καλύτερο αύριο σε ξένη χώρα».
 
Προτεραιότητα της δικής μας διακυβέρνησης, κατέληξε ο Σταύρος Μαλάς, θα είναι «να δώσουμε πνοή στον πρωτογενή τομέα, στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, στην ύπαιθρο. Να δώσουμε στήριξη στη μεταποιητική βιομηχανία της Κύπρου, η οποία κάποτε αντιπροσώπευε το 24% του ΑΕΠ της χώρας ενώ σήμερα είναι το 7%.»

Περισσότερα ΝΕΑ

 • ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ! Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ’ αρχήν, τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα
  ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ! Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ’ αρχήν, τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ` αρχήν, τη συμφωνία για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ύστερα από την πρόταση που υπέβαλε η Ελληνική Τράπεζα. Σε δηλώσεις του μετά την ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η πρόταση της Ελληνικής για απόκτηση μέρους τους χαρτοφυλακίου της ΣΚΤ έγινε καταρχήν αποδεκτή, υπό την προϋπόθεση της υποβολής του σχεδίου μετοχικής δομής.
 • «Λαοθάλασσες» στους δρόμους της Γαλλίας κατά του Μακρόν - Μαζική διαμαρτυρία έναντι στην πολιτική του Γάλλου προέδρου
  «Λαοθάλασσες» στους δρόμους της Γαλλίας κατά του Μακρόν - Μαζική διαμαρτυρία έναντι στην πολιτική του Γάλλου προέδρου «Λαοθάλασσες» χιλιάδων Γάλλων πολιτών κατέκλισαν χθες το Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, έπειτα από την πρωτοφανή έκκληση περίπου εξήντα συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων και ενώσεων για πραγματοποίηση διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απαντά εκ των προτέρων ότι «αυτό δεν θα τον σταματήσει». Οι χθεσινές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, συγκέντρωσαν 250.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη την Γαλλία, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT. Στο Παρίσι, η CGT μέτρησε 80.000 διαδηλωτές, η αστυνομία 21.000, ενώ η εταιρεία…
 • Οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου συζητούν τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό
  Οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου συζητούν τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό Οι τελευταίες εξελίξεις στον Συνεργατισμό θα συζητηθούν, το πρωί, σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Η συζήτηση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, συμπίπτει με την ολοκλήρωση σήμερα στις 1200 της πρώτης φάσης της διαδικασίας για την προσέλκυση επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου με το άνοιγμα εικονικού δωματίου δεδομένων (Data room), το οποίο περιλαμβάνει γύρω στις 65.000 σελίδες με οικονομικά στοιχεία…
 • ΠΕΚΙΝΟ: Καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία θα φέρει ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι ΗΠΑ
  ΠΕΚΙΝΟ: Καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία θα φέρει ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι ΗΠΑ Ενας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα οδηγούσε μόνο στην καταστροφή την παγκόσμια οικονομία, υπογράμμισε ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας Τζονγκ Σαν σήμερα, καθώς το Πεκίνο κλιμακώνει τις επικρίσεις του στους δασμούς που αποφάσισε η Ουάσιγκτον να επιβάλλει στα εισαγόμενα μέταλλα, που εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να συντρίψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Μετά την πίεση που άσκησαν σύμμαχοί τους, οι ΗΠΑ άφησαν ανοικτή την πόρτα για περισσότερες εξαιρέσεις από τους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο…
 • Το Ισραήλ σύναψε συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο
  Το Ισραήλ σύναψε συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο  Το Ισραήλ σύναψε μια "ιστορική" συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top