«Άλλο είναι η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους και άλλο είναι η πραγματική οικονομία», δήλωσε σήμερα ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σχολιάζοντας την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch, ανέφερε ωστόσο ότι αποτελεί θετικό βήμα. Είπε παράλληλα ότι πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και η μεταποιητική βιομηχανία της Κύπρου.


Σε δηλώσεις του στη Λακατάμια, στο περιθώριο συνεστίασης των Αποδήμων του Κάμπου, ο κ. Μαλάς είπε ότι «ως Κύπρος, είμαστε σήμερα πρωταθλήτρια στο κοινωνικό χάσμα ενώ το 34% των συμπολιτών μας είναι κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχειας». «Αυτό δεν είναι όραμα σύγχρονης κοινωνίας. Είναι εφιάλτης» πρόσθεσε.
 
Ο υποψήφιος για την προεδρία υπενθύμισε εξάλλου ότι «με τις αποφάσεις του 2013, ο κύριος Αναστασιάδης έχει καταφέρει να καταστρέψει το τραπεζικό σύστημα της χώρας το οποίο αιμοδοτούσε την πραγματική οικονομία» ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο «όραμα για μια σύγχρονη κοινωνία δεν είναι απλώς να φτιάχνει καζίνα και να πολιτογραφεί πολίτες τρίτων χωρών. Αυτά είναι συμπληρώματα. Δεν μπορούν να αποτελούν όραμα».
 
Επιπρόσθετα, κατήγγειλε τον κ. Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του ότι είναι πρωταθλητές στις εξαγγελίες, αλλά όσο αφορά στην υλοποίηση είναι πρωταθλητές στην αναξιοπιστία.
 
Ο Σταύρος Μαλάς υπογράμμισε επίσης ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από μια ευκαιριακού τύπου ανάπτυξη» και «να πάψουμε να στηρίζουμε την οικονομία μας μόνο στο χαμηλό εταιρικό φόρο και στον τουρισμό», προσθέτοντας ότι «αυτά είναι καλά, αλλά είναι πολύ επιρρεπή σε εξωγενείς παράγοντες».
 
«Δικό μας όραμα» συνέχισε, είναι «να στηρίξουμε με επιστημοσύνη, με καινοτομία, με γνώση όλους τους τομείς της οικονομίας, έτσι ώστε να εξέλθουμε από την κρίση στηρίζοντας πρωτίστως τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς. Αυτό το όραμα πρέπει να απαντήσει στις φιλοδοξίες των νέων παιδιών που σήμερα φεύγουν από τη χώρα μας για να επιζητήσουν ένα καλύτερο αύριο σε ξένη χώρα».
 
Προτεραιότητα της δικής μας διακυβέρνησης, κατέληξε ο Σταύρος Μαλάς, θα είναι «να δώσουμε πνοή στον πρωτογενή τομέα, στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, στην ύπαιθρο. Να δώσουμε στήριξη στη μεταποιητική βιομηχανία της Κύπρου, η οποία κάποτε αντιπροσώπευε το 24% του ΑΕΠ της χώρας ενώ σήμερα είναι το 7%.»

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top