Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται μελέτη του Δήμου Λακατάμιας για ανακατασκευή και εξωραϊσμό του πάρκου «Μιχαλάκη Σοφοκλέους», το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 μετά την απομάκρυνση του εργοστασίου μπαταριών «DEXEL», ωστόσο με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίστηκε σοβαρά και υπέστη εκτεταμένους βανδαλισμούς με συνέπεια να περιπέσει σε αχρηστία και να είναι επικίνδυνο για την περιοχή.

Σε ανακοίνωση του Δήμου με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του θανάτου του 20χρονου Eugen-Leonard Misea, από τη Ρουμανία στο συγκεκριμένο πάρκο, αναφέρεται ότι ο εξωραϊσμός του αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πολύ πρόσφατα ο Δήμος ήρθε σε συμφωνία με την Κυβέρνηση για το καθεστώς διαχείρισης του πάρκου, για να δύναται να προχωρήσει σε εξωραϊσμό του χώρου αποκλειστικά με ίδια συμβολή.

«Επομένως ο Δήμος αναγνωρίζοντας τους κινδύνους, προχώρησε σε επανασχεδιασμό του πάρκου με βασικές πρόνοιες την απομάκρυνση των παλαιών κατασκευών και τη δημιουργία ενός πάρκου με κύριο γνώμονα σχεδίασης, τη συνδεσιμότητα των πέριξ γειτονιών ως σημείο διέλευσης καθώς και συνάθροισης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος, προστίθεται, έχει ως στόχο να συνδεθεί ο χώρος αυτός με το γραμμικό πάρκο Πεδιαίου ποταμού, μέσω πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου, κάτι το οποίο θα αναβαθμίσει και θα διαφοροποιήσει θετικά το χαρακτήρα της περιοχής πέριξ του πάρκου.

«Η μελέτη για την ανακατασκευή του πάρκου έχει προχωρήσει σημαντικά και η Δήμαρχος έχει θέσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο εξωραϊσμός του πάρκου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2018» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Μέχρι την έναρξη των έργων ανακατασκευής του πάρκου, ο Δήμος στα πλαίσια της εκστρατείας καθαριότητας προβαίνει σε συχνούς καθαρισμούς του χώρου, με τους πιο πρόσφατους να έχουν γίνει τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Αύγουστο (λίγες μέρες πριν την πανήγυρη του Αγίου Μάμα που γίνεται στις 2 Σεπτεμβρίου).

Ο Δήμος τονίζει παράλληλα ότι πέραν από τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει για τον εξωραϊσμό του χώρου, διαφαίνεται εντόνως το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή του Δήμου Λακατάμιας. «Δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από δημότες για επεισόδια παραβατικότητας σε δημόσιους χώρους αλλά και το βιώνουμε έντονα από τα συνεχή περιστατικά κλοπών, οχληρίας και βανδαλισμών στους χώρους αυτούς. Είναι αναντίρρητο το γεγονός ότι η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο θα αποτελέσει το πρωτεύον μέτρο αναστολής των δυσάρεστων και πολύ λυπηρών περιστατικών, όπως το χθεσινό, σε δημόσιους χώρους» σημειώνεται.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Διαρροή καυσίμων μετά τη σύγκρουση ενός τυνησιακού και ενός κυπριακού πλοίου ανοικτά της Κορσικής
  Διαρροή καυσίμων μετά τη σύγκρουση ενός τυνησιακού και ενός κυπριακού πλοίου ανοικτά της Κορσικής Ένα τυνησιακό πλοίο, το Ulysse, και ένα κυπριακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το CLS Virginia, συγκρούστηκαν την Κυριακή περί τις 07:30 (08:30 ώρα Κύπρου) στα ανοικτά της Κορσικής στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη διαρροή καυσίμου, ανακοίνωσε το λιμενικό.
 • Μήνυμα για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης
  Μήνυμα για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης Μήνυμα συνέχισης του αγώνα για λύση και επανένωση της Κύπρου στέλνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Ειρήνης. Αναφέρει το ΠΣΕ στο μήνυμα του: Με την ευκαιρία της 21ης Σεπτεμβρίου, Διεθνούς Μέρας Ειρήνης το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για το ξέσπασμα πολέμων και τη συνέχιση τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Κάποιοι πόλεμοι μένονται εδώ και αρκετά χρόνια και δημιουργούν προϋποθέσεις για ευρύτερες και πιο καταστροφικές συρράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την…
 • Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πάφου
  Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πάφου Πριν από το μεσημέρι αναμένεται να αναχωρήσουν οι 163 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του αεροσκάφους των Σερβικών αερογραμμών που χτες το βράδυ έκανε αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα Πάφου, ύστερα από ένδειξη για φωτιά στο χώρο αποσκευών.
 • Ποιοι κέρδισαν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο  Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στον διαγωνισμό της ΓΝΩΜΗΣ
  Ποιοι κέρδισαν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο  Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στον διαγωνισμό της ΓΝΩΜΗΣ Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εφημερίδας μας, η κλήρωση για τον διαγωνισμό της «ΓΝΩΜΗΣ» με έπαθλο 7 προσκλήσεις και για τις τρεις νύχτες του 31ου Παγκύπριου Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ που θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Ιουλίου στην πύλη Αμμοχώστου.
 • ΑΗΚ: Δεν θα διακόπτεται η παροχή την εορταστική περίοδο λόγω οφειλών
  ΑΗΚ: Δεν θα διακόπτεται η παροχή την εορταστική περίοδο λόγω οφειλών Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές δεν θα διακόπτεται, λόγω οφειλής, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ανακοίνωσε η Αρχή Ηλεκτρισμού. Η απόφαση, αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχει ισχύ για την περίοδο από 2 Απριλίου 2018 έως και 13 Απριλίου 2018 και αφορά όλες τις οικιακές διατιμήσεις, δηλαδή τις διατιμήσεις 01, 02 και 08. Οπως αναφέρει η ΑΗΚ, οι οικιακοί καταναλωτές, στους οποίους έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος λόγω οφειλής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επανασύνδεσης σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top