Είναι εύκολο να λέγονται συνθήματα από την κυβερνητική πλευρά, αλλά πρέπει να απαντήσει σε όσα εγείρει ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, και να μην μεταφέρεται η αντιπαράθεση αλλού, δηλώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 

Μιλώντας στο πλαίσιο περιοδείας στο λιμάνι Λεμεσού και αφού υπέδειξε πως , σύμφωνα με τον κ.Δημητριάδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνώριζε στις 4 Μαρτίου πως θα γινόταν κούρεμα καταθέσεων, ο κ.Κυπριανού  είπε ότι "στη συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 9 Μαρτίου, τον ρώτησα αν θα θέσουν θέμα κουρέματος γι αυτό μας προτείνει όλα αυτά τα μέτρα τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να καταθέσει για να αποφύγει το κούρεμα και η απάντηση του ήταν όχι, ενώ ο κ.Σαρρής (τότε Υπουργός Οικονομικών) από απέναντι έγνεφε καταφατικά".
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κ.Κυπριανού, πρέπει ν` απαντήσει αν γνώριζε γι αυτό αλλά να πει και στον κυπριακό λαό, αυτό που επίσης αναφέρει ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ότι δηλαδή, εκείνη την περίοδο, κάποιοι της ευρύτερης οικογένειας του Προέδρου έβγαλαν στο εξωτερικό τεράστια ποσά.  " Σε αυτά πρέπει να απαντήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και όχι να προσπαθούν να τα προσπεράσουν, βρίσκοντας προσχήματα για να μεταφέρουν την αντιπαράθεση αλλού", συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως "δυστυχώς η κατάσταση επί του εδάφους διαψεύδει αυτά τα οποία λέει η Κυβέρνηση, ότι τάχα με τους χειρισμούς της έχει καταφέρει για πρώτη φορά να αναδείξει σημαντικές πτυχές του Κυπριακού που μέχρι τώρα δεν συζητήθηκαν" τονίζοντας ότι η τουρκική πλευρά προβαίνει σε απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες, που βαθύνουν ακόμα περισσότερο τα τετελεσμένα και θα δυσκολέψουν αφάνταστα την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.
 
Το χειρότερο από όλα, υπέδειξε, είναι πως δεν αντιδρά κανείς από τη διεθνή κοινότητα, αποδίδοντας τη στάση αυτή στην ενημέρωση που η ίδια έχει για το τι έχει συμβεί στο Crans Montana, ενώ σημείωσε πως στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ  επιρρίπτονται ευθύνες στους δυο ηγέτες και αθωώνεται η Τουρκία.
 
Με αφορμή την επίσκεψη στο λιμάνι Λεμεσού, ο Άντρος Κυπριανού έκανε λόγο για "σκανδαλώδη προνομιακή μεταχείριση" του διαχειριστή γενικού φορτίου, της DP World Limassol,  "που φαίνεται ότι χαριστικά, σε βάρος του δημοσίου, παίρνει λεφτά τα οποία δεν θα έπρεπε να πάρει".
 
Υποστήριξε ακόμη πως "και οι νέες προσφορές οι οποίες θα γίνουν, τυγχάνουν τέτοιου χειρισμού από πλευράς Κυβέρνησης, που μεθοδεύουν ουσιαστικά την έγκριση από τη συγκεκριμένη εταιρεία, της παραχώρησης της έγκρισης για την οποιανδήποτε άλλη εταιρεία διεκδικεί προσφορές αναφορικά με το λιμάνι και αναφέρομαι στο συμβόλαιο της ExxonMobil".
 
Κάλεσε δε τη Νομική Υπηρεσία να μελετήσει τη σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα συμβόλαια που έγιναν με τους νέους διαχειριστές ενώ αναφερόμενος στην Αρχή Λιμένων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως "έχει αφεθεί να φθίνει και αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων", ενώ υπάρχει προσωπικό που δεν γνωρίζει ποιός είναι πλέον ο ρόλος και τα καθήκοντα του "με αποτέλεσμα να κάθεται στα γραφεία και να μην εργάζεται".

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top