Έντονες αντιδράσεις εκδηλώνονται από την κατά πλειοψηφία απόφαση του του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού αναφορικά με το αίτημα για παραχώρηση πολεοδομικής άδειας για ανέγερση μνημείου και μουσειακού χώρου στο χώρο του κρησφύγετου του Γρίβα. Η απόφαση λήφθηκε με τις θετικές ψήφους των δημοτικών ομάδων ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ, Αλληλεγγύης και Συμμαχίας Πολιτών, ενώ αρνητικά τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνησης Πολιτών «Πράσινη Λεμεσός». Ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ένιψε τας χείρας του και τήρησε στάση αποχής…

Σχολιάζοντας την απόφαση για το μνημείο Γρίβα ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς αναφέρει:

«Να υπενθυμίσω σε εκείνους που πήραν αυτή την απόφαση ότι ακόμα θάβουμε νεκρούς οι οποίοι ήταν  αγνοούμενοι. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του Γρίβα και των οπαδών του.

Αυτό να μην το ξεχνάμε, η κοινωνία που ξεχνά την ιστορία της και την παραγράφει, δυστυχώς θα δημιουργήσει συνθήκες έτσι ώστε να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος»

ΤΟ ΑΚΕΛ

Τα Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε σχετικά:

«Σαράντα τρία χρόνια μετά τη μεγάλη προδοσία της πατρίδας από το  πραξικόπημα της φασιστικής ΕΟΚΑ Β’ και της Χούντας που έδωσε την αφορμή για την τουρκική εισβολή. Ο Συναγερμός, το φασιστικό ΕΛΑΜ, η Αλληλεγγύη αλλά και η Συμμαχία του κ. Λιλλήκα συνεχίζουν να προκαλούν τον κυπριακό λαό. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για ανέγερση μνημείου του Γρίβα είναι απαράδεκτη, καταδικαστέα και προκαλεί βάναυσα το λαό.

Εδώ και σαράντα τρία χρόνια η ακροδεξιά προσπαθεί να «δικαίωσε» τη μεγάλη προδοσία. Να εξαγνίσουν. Τον ολετήρα Γρίβα. Καταγγέλλουν άλλους για παρελθοντολογία, αλλά οι ίδιοι προκαλούν εδώ και σαράντα τρία χρόνια που επιμένουν να χύνουν ξύδι στις πληγές του λαού.

Προκαλούν χιλιάδες συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων. Προκαλούν χιλιάδες πρόσφυγες. Προκαλούν εκατοντάδες αντιστασιακούς. Ασελγούν στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για ελευθερία και δημοκρατία.

Έπρεπε να ντρέπονται!

 

Η προσπάθεια να δικαιωθεί η προδοσία. Η προσπάθεια να εξαγνιστεί ο ολετήρας. Η προσπάθεια να βιαστεί η μνήμη του λαού. Η προσπάθεια να δικαιωθεί η παράταξη και όσοι ευθύνονται για την τραγωδία. Δεν θα περάσει».

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top