Ελεγχόμενη είναι εκ πρώτης όψεως η παύση της λειτουργίας της βρετανικής εταιρείας χαμηλού κόστους «Monarch Airlines», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού μέχρι το 2030 στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία».

 

Επί του ιδίου θέματος,  η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της «Hermes Airports», Ελένη Καλογήρου, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κύπρο 3000 επιβάτες που ταξίδεψαν με τη ‘Monarch Airlines’ η οποία και έχει διευθετήσει τη μεταφορά τους από το νησί στον προορισμό τους με άλλες αεροπορικές εταιρείες την ημερομηνία που επρόκειτο να αναχωρήσουν.

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε πως «φαίνεται να είναι αρκετά οργανωμένος ο τρόπος με τον οποίο θα μεταφέρουν τόσο τους επιβάτες οι οποίοι παραμένουν στο νησί μας όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες που βρίσκονται αλλού».

Πρόσθεσε ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η εταιρεία Hermes διαχειρίζονται την κατάσταση από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο τερματισμός λειτουργίας της «Monarch Airlines», «μας επηρεάζει τουριστικά γύρω στις 15 χιλιάδες τουρίστες μέχρι το τέλος του χρόνου»

Όπως είπε ο κ. Λακοτρύπης, «θεωρούμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς τους επιβάτες θα βρουν τον τρόπο να έρθουν στην Κύπρο γιατί σχεδόν όλες οι διαδρομές που εξυπηρετούσε η ‘Monarch Airlines’ εξυπηρετούνται και από άλλες αερογραμμές».

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν όλες οι πρωτοβουλίες που χρειάζεται στην ιστοσελίδα και της Hermes και της αεροπορικής εταιρείας και θεωρώ ότι αυτή η, δυστυχώς, κατάρρευση, γίνεται με ένα ελεγχόμενο τρόπο», είπε ο Υπουργός Ενέργειας και Τουρισμού.

Σε ερώτηση εάν αυτή η εξέλιξη επηρεάζει δυσμενώς το χειμερινό τουρισμό που αναμενόταν να είναι για φέτος αυξημένος, ο  κ. Λακκοτρύπης  είπε ότι «ενδεχομένως να έχουμε κάποια επιρροή, δεν ξέρουμε σε πιο βαθμό, θεωρούμε, όμως, ότι οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις θα πληρωθούν από άλλες αερογραμμές.

«Οι διαδρομές αυτές εξυπηρετούνται ήδη επαρκώς, από κει πέρα βεβαίως το να έχεις μια αεροπορική γραμμή λιγότερη να εξυπηρετεί μια διαδρομή δεν είναι κάτι το οποίο επιθυμούμε αλλά είδαμε το τί συμβαίνει με αεροπορικές εταιρείες πολύ συχνά», είπε ο Υπουργός Ενέργειας και Τουρισμού.

Επανέλαβε πως «δεν θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα το κλείσιμο της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας γιατί ακριβώς οι διαδρομές αυτές εξυπηρετούνται επαρκώς».

«Πέραν τούτου θα πρέπει να δούμε το θέμα και με το Υπουργείο Μεταφορών για περισσότερη ανάλυση του ζητήματος», είπε τέλος ο Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η  Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της «Hermes Airports» είπε πως το ευτύχημα είναι ότι στα δρομολόγια που πραγματοποιούσε πτήσεις η ‘Monarch Airlines’  πετούν και άλλες εταιρείες και κάποιες από αυτές έχουν ήδη εκδηλώσει την επιθυμία να αυξήσουν τις πτήσεις τους για να καλύψουν και το κενό που αφήνει πίσω της η ‘Monarch Airlines’».

Ελπίζουμε, συνέχισε, «ότι τους επόμενους μήνες θα διευθετηθούν οι επιπλέον πτήσεις των άλλων εταιρειών για να μπορέσει να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει η ‘Monarch Airlines’».

Η κ. Καλογήρου είπε ότι «υπάρχουν 3000 άτομα επισκέπτες στο νησί μας αυτή τη στιγμή για τους οποίους έχουν γίνει διευθετήσεις από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας το οποίο έστειλε ή θα στείλει αεροσκάφη για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όποτε ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από την Κύπρο».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι και η «Aegean Airlines» έχει καταργήσει το δρομολόγιό της από την Κύπρο στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, η κ. Καλογήρου, είπε ότι η «Aegean Airlines» προσφέρει σύνδεση στο Χίθροου, μέσω Αθηνών».

 «Δεν μας ανησυχεί γιατί υπάρχουν πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν από το νησί σε άλλα αεροδρόμια του Λονδίνου, το Γκάντουικ, το Λούτον και το Στάνσετ και τελευταίως είχαμε και αυξήσεις σε αυτά τα δρομολόγια από άλλες εταιρείες άρα και εκεί πιστεύουμε ότι το κενό θα καλυφθεί», είπε η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της «Hermes Airports».

Για το «λουκέτο» της «Monarch Airlines», ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, Άγγελος Λοϊζου δήλωσε πως «είναι από τα θέματα που σίγουρα μας ανησυχούν και είναι προκλήσεις που συμβαίνουν συνεχώς».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ είπε ότι «το θέμα της συζήτησης για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού γίνεται πιο επίκαιρο και πρέπει όσο πιο σύντομα να λάβουμε τις ενέργειες και πρωτοβουλίες εκείνες ώστε να έχουμε τα σωστά συστήματα να απορροφούμε τέτοιου είδους κραδασμούς».

 

Κλείνοντας σημείωσε πως «είναι μία πρόκληση και συνήθως οι προκλήσεις μπορεί να επιφέρουν κάποιου είδους ζημιά αλλά δίνουν και τη δυνατότητα ίσως να λύσουμε ένα πρόβλημα και να έχουμε και κάποιο όφελος στο τέλος της ημέρας».

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Διαρροή καυσίμων μετά τη σύγκρουση ενός τυνησιακού και ενός κυπριακού πλοίου ανοικτά της Κορσικής
  Διαρροή καυσίμων μετά τη σύγκρουση ενός τυνησιακού και ενός κυπριακού πλοίου ανοικτά της Κορσικής Ένα τυνησιακό πλοίο, το Ulysse, και ένα κυπριακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το CLS Virginia, συγκρούστηκαν την Κυριακή περί τις 07:30 (08:30 ώρα Κύπρου) στα ανοικτά της Κορσικής στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη διαρροή καυσίμου, ανακοίνωσε το λιμενικό.
 • Μήνυμα για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης
  Μήνυμα για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης Μήνυμα συνέχισης του αγώνα για λύση και επανένωση της Κύπρου στέλνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Ειρήνης. Αναφέρει το ΠΣΕ στο μήνυμα του: Με την ευκαιρία της 21ης Σεπτεμβρίου, Διεθνούς Μέρας Ειρήνης το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για το ξέσπασμα πολέμων και τη συνέχιση τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Κάποιοι πόλεμοι μένονται εδώ και αρκετά χρόνια και δημιουργούν προϋποθέσεις για ευρύτερες και πιο καταστροφικές συρράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την…
 • Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πάφου
  Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πάφου Πριν από το μεσημέρι αναμένεται να αναχωρήσουν οι 163 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του αεροσκάφους των Σερβικών αερογραμμών που χτες το βράδυ έκανε αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα Πάφου, ύστερα από ένδειξη για φωτιά στο χώρο αποσκευών.
 • Ποιοι κέρδισαν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο  Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στον διαγωνισμό της ΓΝΩΜΗΣ
  Ποιοι κέρδισαν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο  Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στον διαγωνισμό της ΓΝΩΜΗΣ Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εφημερίδας μας, η κλήρωση για τον διαγωνισμό της «ΓΝΩΜΗΣ» με έπαθλο 7 προσκλήσεις και για τις τρεις νύχτες του 31ου Παγκύπριου Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ που θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Ιουλίου στην πύλη Αμμοχώστου.
 • ΑΗΚ: Δεν θα διακόπτεται η παροχή την εορταστική περίοδο λόγω οφειλών
  ΑΗΚ: Δεν θα διακόπτεται η παροχή την εορταστική περίοδο λόγω οφειλών Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές δεν θα διακόπτεται, λόγω οφειλής, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ανακοίνωσε η Αρχή Ηλεκτρισμού. Η απόφαση, αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχει ισχύ για την περίοδο από 2 Απριλίου 2018 έως και 13 Απριλίου 2018 και αφορά όλες τις οικιακές διατιμήσεις, δηλαδή τις διατιμήσεις 01, 02 και 08. Οπως αναφέρει η ΑΗΚ, οι οικιακοί καταναλωτές, στους οποίους έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος λόγω οφειλής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επανασύνδεσης σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top