Άτομα μεγάλης ηλικίας, αρκετά από αυτά με σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν κατάλαβαν ή  δεν μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για το Ε.Ε.Ε. με αποτέλεσμα από τον Δεκέμβριο του 2014 να τους έχει αποκοπεί η μικρή επιταγή που δικαιούνταν με βάση το Σχέδιο Ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (Ε.ΚΥ.ΣΥ).

«Παρά τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ και της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και ιδιαίτερα του Προέδρου της, Ανδρέα Φακοντή, για τροποποίηση της νομοθεσίας ούτως ώστε να μπορούν έστω και τώρα να υποβάλουν αίτηση και εάν είναι δικαιούχοι να επανακτήσουν τη μικρή επιταγή, το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη επιμένει να αρνείται. Αυτή η ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τους χαμηλοσυνταξιούχους και ως εκ τούτου η ΕΚΥΣΥ θα συνεχίσει τον αγώνα της με όλα τα μέσα που διαθέτει μέχρι να επικρατήσει η δικαιοσύνη και να δοθεί το δικαίωμα στους χαμηλοσυνταξιούχους να υποβάλουν αίτηση για να επανακτήσουν το δικαίωμα που είχαν», καταλήγει.

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top