Η πλατφόρμα «Απορρίπτουμε» στα κατεχόμενα σε διάσκεψη Τύπου την Παρασκευή διεμήνυσε ότι στο όνομα της κοσμικότητας, της ισότητας και της δημοκρατίας απορρίπτει οποιαδήποτε προσπάθεια που στοχεύει σε διάρρηξη του πολιτιστικού ιστού των Τουρκοκυπρίων.

Τα μέλη της πλατφόρμας δήλωσαν ότι η διδασκαλία του Κορανίου στις κατασκηνώσεις νέων διχάζει την κοινότητα και ότι οι ίδιοι θα βρεθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια να διχαστεί η κοινότητα στη βάση της θρησκείας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και της εθνότητας.

Ο  “βουλευτής» του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Ζεκί Τσελέρ, είπε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις (με τη διδασκαλία του Κορανίου στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νέων) η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η ισότητα θα πρέπει να εφαρμόζεται στην εκπαίδευση, αθλητισμό, κουλτούρα και τέχνες, είπε και πρόσθεσε ότι τα μαθήματα του Κορανίου είναι ενάντια στο «σύνταγμα».
 
Οι «βουλευτίνες» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ντογούς Ντεγιριά και Φαζιλέτ Οζντενεφέ, εξέφρασαν τη στήριξη τους στην πλατφόρμα “Απορρίπτουμε”.
 
Η Φεριχά Τελ, μιλώντας εκ μέρους της πλατφόρμας, επέκρινε τη στάση της «κυβέρνησης» στο θέμα της διδασκαλίας του Κορανίου σε παιδικές κατασκηνώσεις, λέγοντας όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην Κύπρο σέβονται τις (διαφορετικές) θρησκευτικές πεποιθήσεις και ότι η κοσμικότητα συνδέεται με το «σύνταγμα».
 
Αφού τόνισε ότι πάντα θα απορρίπτουν οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των θρησκευτικών και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, είπε ότι τα αγόρια και τα κορίτσια στάληκαν από τα κατεχόμενα στην Τουρκία σε χωριστές κατασκηνώσεις και ότι έγινε θρησκευτική προπαγάνδα.

Τα μαθήματα Κορανίου, είπε, είναι ενάντια στο νόμο και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι είναι αντίθετοι σε όσους προσπαθούν να διχάσουν την κοινότητα βάσει της θρησκείας, δόγματος, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και εθνότητας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι
  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι Στην ιστορία του κινήματος ειρήνης, ως μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή πέρασε η σημερινή, 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης που οργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, αξιώνοντας την απομάκρυνσή τους από το νησί και την επικράτηση της Ειρήνης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.
 • ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
  ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο» έλεγε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ήρθε η ώρα ως κυπριακός λαός να να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε να τερματιστούν όλοι οι πόλεμοι, να βροντοφωνάξουμε ενάντια στη σφαγή και τους πνιγμούς αθώων παιδιών και γυναικών, ενάντια στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πορευτούμε στο δρόμο της ειρήνης, την…
 • Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο
  Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο Οι εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα που μπορούν να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία της 24ης Ιουνίου είναι 105.000, σύμφωνα με τον επικεφαλής του παραρτήματος του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Ντεμιρτζί.
 • Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!
  Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!  Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει άμεσα με τρόπο μέσα από τον οποίο το Συριακό θα επιλυθεί με πολιτικά μέσα και απαιτώντας σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
 • ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία
  ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί τον κάθε φιλειρηνιστή κάτοικο Κύπρου, όπως δώσει το παρών του στην Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία που διοργανώνει το ΠΣΕ τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώρα 18:00 μμ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top