Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, στην Πέτρα του Ρωμιού, τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης του Κώστα Τσόκλη "Δέκα Σημεία 'Ορασης", με αρχιτεκτονική επιμέλεια του Γιώργου Τριανταφύλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκ μέρους του Οργανισμού Πάφος2017, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χρίστος Πατσαλίδης, η Διευθύντρια του καλλιτεχνικού προγράμματος Γεωργία Ντέτσερ και άλλα μέλη του Δ.Σ. Εκ μέρους των συντελεστών της εγκατάστασης παρευρέθηκε ο γλύπτης Κώστας Τσόκλης, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου και ο γλύπτης Δημήτρης Σκαλκώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκ μέρους του Μουσείου Τσόκλη στην Τήνο, παρευρέθηκε η Διευθύντρια του Μουσείου Χρυσάνθη Κουτσουράκη και, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από την Κύπρο και την Ελλάδα και πλήθος επισκεπτών.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο χώρο, ανέφερε τι η Πέτρα του Ρωμιού είναι «ένας σημαδιακός χώρος, μια τοποθεσία που συγκεντρώνει την ιστορία του τόπου μας, αλλά και της ομορφιάς του.”

Ακολούθως, απευθύνθηκε στους δημιουργούς της εγκατάστασης Κώστα Τσόκλη  και  Γιώργο Τριανταφύλλου ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους, αλλά και στους Κώστα Σερέζη και Ανδρέα Χαραλαμπίδη, από τους οποίους προήλθε η πρόταση για την εγκατάσταση αυτή. Τόνισε επίσης, ότι με το έργο αυτό, δίνεται η ευκαιρία στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον, αφήνοντας μια μόνιμη παρακαταθήκη, που θα υπενθυμίζει την ιδιαίτερη σημασία της χρονιάς 2017 για την Πάφο, τους ανθρώπους της και τις τέχνες.

Τα εγκαίνια χαιρέτισε επίσης, εκ μέρους της κοινότητας Κουκλιών, ο Κοινοτάρχης Μιχάλης Νικολάου, εκφράζοντας την ευχαρίστηση αλλά και την χαρά του, που η κοινότητα Κουκλιών έχει την τιμή να φιλοξενεί ένα τέτοιο σημαντικό έργο, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας και εκ των δημιουργών της εγκατάστασης,Γιώργος Τριανταφύλλου, μίλησε για τη ζωή και το έργο του Κώστα Τσόκλη αλλά και για την κοινή τους συνεργασία που οδήγησε στην επίτευξη των «Δέκα Σημείων ‘Ορασης».

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Κώστας Τσόκλης, φανερά συγκινημένος που παραδίδει το έργο του στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, ανέφερε πως “τα γλυπτικά στοιχεία που τοποθετήθηκαν στο φυσικό αυτό τοπίο θα αποκτήσουν επιπλέον αξία από το ίδιο το τοπίο, τα χρώματα και την ομορφιά του”.

Ιδιαίτερη στιγμή των εγκαινίων ήταν το ηλιοβασίλεμα, το οποίο φώτισε τις εγκαταστάσεις οι οποίες αντανακλούσαν τα χρώματα του, όπως ακριβώς το οραματίστηκε και ο καλλιτέχνης.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top