Υπό  πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν τις 15:00 το μεσημέρι στην αγροτική περιοχή μεταξύ Κάθηκα- Γιόλου- Θελέτρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 11 τελικά πυροσβεστικά οχήματα με 20 μέλη της Πυροσβεστικής , 6 μέλη του Ταμείου Θήρας, 8 μέλη του Τμήματος Δασών,  6 εναέρια μέσα εκ των οποίων 2 αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, 2 ελικόπτερα που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας , 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και 3 καδενοφόρα.

Η φωτιά στο πέρασμα της κατέκαψε 8 εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς ξέσπασε σε απροσπέλαστη και δύσβατη  περιοχή.

Στην κατάσβεση της φωτιάς σημαντική ήταν και η συνδρομή των κατοίκων της περιοχής.

Στο μέρος παρέμειναν οχήματα της Πυροσβεστικής για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωση της.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top