Περισσότεροι από 40 φοιτητές από διάφορα Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στο θερινό σχολείο, πανεπιστημιακού επιπέδου της RCB Bank, το οποίο πραγματοποιείται στην Κύπρο για δεύτερη συνεχή χρονιά (23/7-31/7/2017) προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία εκμάθησης από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και οικονομικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με ενημερωτικό Δελτίο της τράπεζας, «το πρωτοποριακό θερινό σχολείο της RCB Bank, υπό τον τίτλο «Η Παγκόσμια Οικονομία και το Τραπεζικό Σύστημα» φέρνει κοντά φοιτητές και συνεργάζεται με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολής Διοίκησης).  

Την πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της RCB , Κιρίλ Ζιμάριν για Καλοκαιρινό Σχολείο έχει αγκαλιάσει και θέσει υπό την αιγίδα της η Πρώτη Κυρία, ενώ επικεφαλής του ακαδημαϊκού προγράμματος είναι ο Νομπελίστας Οικονομολόγος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της RCB Bank Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης.  Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιρινού Σχολείου ο κ. Πισσαρίδης θα δώσει διάλεξη για τη σημασία της Κινεζικής Οικονομίας σε Παγκόσμιο επίπεδο. 

Σε δήλωση του, Δρ. Ζιμάριν εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές τους θερινού σχολείου, καθώς και περηφάνια για το γεγονός ότι η RCB είναι σε θέση να προσφέρει στου φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες από κορυφαίους Καθηγητές και οικονομικούς παράγοντες σε ένα πανέμορφο θέρετρο όπως είναι η Κύπρος. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές παρουσιάσεις, γύρω από θέματα, μεταξύ άλλων, τραπεζικής, επικοινωνίας, εποπτείας και διαχείρισης κρίσεων αλλά και δύο σημαντικές εκδηλώσεις στις 26 Ιουλίου 2017: Επίσκεψη της ομάδας του θερινού σχολείου στο Προεδρικό Μέγαρο με επικεφαλής τον Δρ. Ζιμάριν και Συζήτηση Πάνελ στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία με τίτλο «Γέφυρα προς το Μέλλον» με τον Σερ Χριστόφορο Πισσαρίδη ως συντονιστή και ομιλητές τους Ανδρέα Μαυρογιάννη, Διαπραγματευτή, Φειδία Πηλείδη, Πρόεδρο του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φικρί Τορός, Πρόεδρο του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Χάρη Ψάλτη, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Εκτελεστικός Διευθυντής της RCB, Σώτος Ζακχαίος. 

Οι φοιτητές θα αναχωρήσουν από την Κύπρο τη Δευτέρα 31 Ιουλίου μετά από ένα Σαββατοκύριακο με ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία και φυσικές ομορφιές της Κύπρου, όπως το Κάστρο του Κολοσσιού, το Λιμανάκι της Πάφου και την Πέτρα του Ρωμιού».

 

.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top