Την πολιτική στραγγαλισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ μέσω της εγκυκλίου για την ετοιμασία των προϋπολογισμών των Δήμων, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των συντεχνιών, της Ένωσης Δήμων και ιδιαίτερα των Δήμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ, η κρατική χορηγία εξακολουθεί να είναι στα μειωμένα επίπεδα όπως διαμορφώθηκαν μετά τις περικοπές κατά 40% των τελευταίων χρόνων, απαγορεύει την πλήρωση των κενών θέσεων και ενθαρρύνει την κάλυψη των μόνιμων αναγκών με αγορά υπηρεσιών και μίσθωση εργασίας.

Η πολιτική αυτή, προστίθεται, αναγκάζει την τοπική αυτοδιοίκηση να προσφέρει μειωμένες σε ποιότητα υπηρεσίες και περιορίζει στο ελάχιστο τη δυνατότητα να επιτελεί κοινωνικό έργο για τη στήριξη δημοτών της που έχουν ανάγκη.

"Νοουμένου ότι οι συντεχνίες έχουν προειδοποιήσει κατ΄ επανάληψη για τις επιπτώσεις που έχει αυτή η πολιτική στους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις, προειδοποιούν την κυβέρνηση και τους Δήμους ότι από τώρα και στο εξής θα αντιδρούν δυναμικά σε όλες τις περιπτώσεις που θα επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, η προσφυγή σε ιδιωτικά συμβόλαια μίσθωσης υπηρεσιών για την κάλυψη μόνιμων αναγκών, η παραβίαση των ορών απασχόλησης, καθώς και στις περιπτώσεις μη τήρησης των καθιερωμένων εργασιακών σχέσεων".

Δυστυχώς, καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, η διάθεση για συνεργασία και η ανοχή που επέδειξαν οι συντεχνίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έχει παρεξηγηθεί γι αυτό ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική αυτοδιοίκηση η συνέχιση αυτής της πολιτικής.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top