Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 στη Λευκωσία το Τακτικό Συνέδριο του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης, κάτω από το σύνθημα «Ειρήνη με δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο». Παρευρέθηκαν και κατέθεσαν χαιρετισμό ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΕ, Δώνης Χριστοφίνης, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, Hose Angel Maury De Toro, η Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, Σκεύη Κουκουμά και η Πρέσβειρα της Κουβανικής Επανάστασης και κόρη του θρυλικού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα Γκεβάρα. Στο  συνέδριό μας, απέστειλαν χαιρετισμούς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, καθώς και κινήματα ειρήνης από Κούβα, Ελλάδα, Τουρκία, Συρία, Ινδία, Νεπάλ, Βραζιλία, Νότιο Αφρική και ΗΠΑ. 

Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου ανασκόπησαν, στη βάση της Έκθεσης Δράσης που κατατέθηκε, τη δράση του Κινήματος από το προηγούμενο Συνέδριο και οριοθέτησαν τους στόχους μέχρι το επόμενο, στο φόντο των πολιτικών εξελίξεων στην Κύπρο και τον κόσμο.

Όπως σημειώνεται στη Διακήρυξη που ενέκρινε ομόφωνα το Συνέδριο, το ΠΣΕ στοχεύοντας στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού αισθήματος, αλλά και του αισθήματος αλληλεγγύης ανάμεσα στον κυπριακό λαό, απευθύνει κάλεσμα στα μέλη, αλλά και σε όσους ευαισθητοποιούνται για την προώθηση της ειρήνης στην Κύπρο και τον κόσμο, να στηρίξουν την προσπάθεια για αναβάθμιση του ρόλου του για μια πιο αποτελεσματική παρέμβαση του κινήματος ενδυναμώνοντας έτσι τους αγώνες για ειρηνική λύση του κυπριακού προβλήματος, για ελευθερία και επανένωση της Κύπρου σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης και ασφάλειας, για πλήρη αποστρατικοποίηση της Κύπρου, για απαλλαγή της Μέσης Ανατολής από τα όπλα μαζικής καταστροφής, για αποπυρηνικοποίηση και αφοπλισμό, για διάλυση της ιμπεριαλιστικής μηχανής του ΝΑΤΟ και απαλλαγή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για συνεργασία με αδελφά κινήματα ειρήνης μέσω του Παγκόσμιου Κινήματος Ειρήνης, για προώθηση της ειρήνης στην κυπριακή κοινωνία σε συνεργασία με προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, των ΜΜΕ και της ιατρικής. Επιπλέον, το Συνέδριο ενέκρινε ψήφισμα προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες. 

ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟ ΠΣΕ

 Τέλος, το Συνέδριο εξέλεξε νέο Γενικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από 72 μέλη. Κατά την πρώτη του συνεδρία, εξέλεξε Πρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και τη νέα Γραμματεία του ΠΣΕ. Νέος Πρόεδρος του ΠΣΕ εξελέγη ο Στέλιος Σοφόκλη, πολιτικός μηχανικός και καθηγητής επισκέπτης στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και Γενικός Γραμματέας ο Φανής Χριστοδούλου. Η Γραμματεία απαρτίζεται επιπλέον από τους Χάρη Πασιά, Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας, Μάριο Μιχαηλίδη, Ταμίας και τους Πιερή Πιερή, Κωνσταντίνο Αναξαγόρου, Χρίστο Νικολάου, Μωχάμεντ Σιαπάν, Γιωργούλα Ζήνωνος, Σεβήρο Κούλα και Δημήτρη Παλμύρη ως μέλη. 

Ακολουθεί ο κατάλογος του νεοεκλεγέντος Γενικού Συμβουλίου του ΠΣΕ και τα βιογραφικά των νεοεκλεγέντων Πρόεδρου και Γενικού Γραμματέα του Κινήματος. 

Νέο Γενικό Συμβούλιο Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης

 

1.    Σοφόκλη Στέλιος, Πάφος, Πρόεδρος

2.    Χριστοδούλου Φανής, Λάρνακα, Γενικός Γραμματέας

3.    Πασιάς Χάρης, Λευκωσία, Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας

4.    Μιχαηλίδης Μάριος, Λευκωσία, Ταμίας

5.    Πιερής Πιερή, Λευκωσία, Μέλος Γραμματείας

6.    Αναξαγόρου Κωνσταντίνος, Λευκωσία, Μέλος Γραμματείας

7.    Ζήνωνος Γιωργούλα, Λευκωσία, Μέλος Γραμματείας

8.    Κούλας Σεβήρος, Λευκωσία, Μέλος Γραμματείας

9.    Νικολάου Χρίστος, Αμμόχωστος, Μέλος Γραμματείας

10. Παλμύρης Δημήτρης, Λεμεσός, Μέλος Γραμματείας

11. Σιαπάν Μωχάμεντ, Λάρνακα, Μέλος Γραμματείας

12. Asam Koral, Λευκωσία, Μέλος

13. Emin Hikmet, Λευκωσία, Μέλος

14. Gockun Resa, Κερύνεια, Μέλος

15. Korkmazhan Abdulah, Λευκωσία, Μέλος

16. Silay Nuri, Λευκωσία, Μέλος

17. Kanatli Murat, Λευκωσία, Μέλος

18. Uludag Sevgul, Λευκωσία, Μέλος

19. Αντωνίου Τούλα, Λευκωσία, Μέλος

20. Αριστείδου Σάββας, Λεμεσός, Μέλος

21. Άρνου Παναγιώτα, Λάρνακα, Μέλος

22. Βασιλείου Γιώργος, Αμμόχωστος, Μέλος

23. Βασιλείου Νίκη, Λεμεσός, Μέλος

24. Βερεσιέ Λουίζα, Αμμόχωστος, Μέλος

25. Γεννάρης Κώστας, Λευκωσία, Μέλος

26. Γεωργιάδου Νικολέττα, Λευκωσία, Μέλος

27. Γεωργίου Έλπις, Λευκωσία, Μέλος

28. Γεωργίου Μάριος, Αμμόχωστος, Μέλος

29. Γεωργίου Ρένος, Λάρνακα, Μέλος

30. Γεωργίου Α. Γιώργος, Λευκωσία, Μέλος

31. Γεωργίου Κ. Γιώργος, Λάρνακα, Μέλος

32. Γιαλλούρης Γιώργος, Πάφος, Μέλος

33. Δημητρίου Ηλίας, Λευκωσία, Μέλος

34. Δημητρίου Φώτος, Λάρνακα, Μέλος

35. Δύσπυρος Τάσος, Αμμόχωστος, Μέλος

36. Επαμεινώνδα Γιώργος, Λεμεσός, Μέλος

37. Ευαγγέλου Αφροδίτη, Λεμεσός, Μέλος

38. Ζάγγουλου Δώρα, Πάφος, Μέλος

39. Θεμιστοκλέους Αλέκος, Πάφος, Μέλος

40. Θεοδώρου Κούλης, Λευκωσία, Μέλος

41. Ιωσήφ Πέτερ, Λεμεσός, Μέλος

42. Καλοσυνάτος Παύλος, Λευκωσία, Μέλος

43. Κουμπάρου Χριστάκης, Λευκωσία, Μέλος

44. Κουννής Αντρέας, Αμμόχωστος, Μέλος

45. Κυριακίδης Χάρης, Πάφος, Μέλος

46. Κυριάκου Ντένις, Λεμεσός, Μέλος

47. Κωμοδρόμου Άντρη, Πάφος, Μέλος

48. Μουσουπέτρου Λία, Αμμόχωστος, Μέλος

49. Μπογκτάνοβιτς Νένατ, Λεμεσός, Μέλος

50. Παντελή Παντελάκης, Λάρνακα, Μέλος

51. Πασιά Σκεύη, Λευκωσία, Μέλος

52. Παχύς Γιώργος, Πάφος, Μέλος

53. Πολυκάρπου Βέρα, Λευκωσία, Μέλος

54. Προδρόμου Αμβρόσιος, Πάφος, Μέλος

55. Σιαμμάς Γιώργος, Λευκωσία, Μέλος

56. Σκορδής Γιαννάκης, Λεμεσός, Μέλος

57. Σοφόκλη Γιάννης, Πάφος, Μέλος

58. Σταυράκης Ιάσωνας, Πάφος, Μέλος

59. Σταυρινίδης Παναγιώτης, Λευκωσία, Μέλος

60. Στεφανή Ρήνος, Πάφος, Μέλος

61. Σωτηρίου Ξένιος, Λάρνακα, Μέλος

62. Σωτηρίου Σπύρος, Λευκωσία, Μέλος

63. Τζιαούρη Νικολέττα, Λεμεσός, Μέλος

64. Τιγγιρίδου Σύλβα, Λευκωσία, Μέλος

65. Τριμιθιώτης Δημήτρης, Λευκωσία, Μέλος

66. Τριμικλινιώτη Δάφνη, Λεμεσός, Μέλος

67. Τσαλακός Γιώργος, Λευκωσία, Μέλος

68. Φράγκος Γιώργος, Λευκωσία, Μέλος

69. Χαραλάμπους Μανώλης, Λευκωσία, Μέλος

70. Χατζηκωστή Ρουμπίνη, Λάρνακα, Μέλος

71. Χατζηττοφής Κυριάκος, Λεμεσός, Μέλος

72. Χριστοδούλου Πωλίνα, Λάρνακα, Μέλος

  Βιογραφικό Στέλιου Σοφόκλη, Πρόεδρου ΠΣΕ

 Ο Δρ. Στέλιος Σοφόκλη γεννήθηκε στις 31.12.1949 στο Κτήμα της Επαρχίας Πάφου. Αποφοίτησε το Β΄ Γυμνάσιο Πάφου το 1968 και μετά την στρατιωτική του θητεία  μετέβει το 1969 στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας για σπουδές και το 1974 απέκτησε τον τίτλο του διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού. Από το 1975 μέχρι το 1977 εργάστηκε στο «Bauhaus University» στην Βαϊμάρη και το 1982 απέκτησε  το τίτλο του Δόκτορα στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής.  Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, το 1982, ενεπλάκη ενεργά στο Λαϊκό Κίνημα και στα κοινά της Πόλης και Επαρχίας του. Είναι πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, Γραμματέας της πολιτιστικής κίνησης ExArtis και Γραμματέας του ΔΣ της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, τμήμα Πάφου. 

Ο Δρ. Στέλιος Σοφόκλη είναι ενεργό μέλος του ΠΣΕ από το 2008 λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις διοργανώσεις του Κινήματος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Επαρχιακού τμήματος του ΠΣΕ στην Πάφο, είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου από το 2009 και μέλος της Γραμματείας από 2012. Εκπροσώπησε το ΠΣΕ σε διεθνείς δραστηριότητες στο πλαίσιο δράσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, όπως αποστολές αλληλεγγύης και περιφερειακά συνέδρια.

 Βιογραφικό Φανή Χριστοδούλου, Γενικού Γραμματέα ΠΣΕ

 Ο Φανής Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1953 στην Ορμήδεια και διαμένει στην Αραδίππου. Είναι νυμφευμένος με την Αιμιλία Michailova και έχουν δύο παιδιά. Φοίτησε στο Ινστιτούτο Διεθνούς Τουρισμού της Βάρνας και στη συνέχεια στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σόφιας. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από την περίοδο των σπουδών του στη Βουλγαρία μέσα από τη δραστηριοποίησή του στο φοιτητικό κίνημα στη Βάρνα και στη Σόφια όπου και υπηρέτησε ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ξένων φοιτητών στη Σόφια.

Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας από το 1989 μέχρι το 2005, Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ από το 2006 μέχρι το 2008 και Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας-Κερύνειας από το 2008 μέχρι το 2010. Διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ από το 1995 μέχρι το 2013.

Είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας και πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Αναγέννηση Άη Γιάννη Λάρνακας.

 

Ο Φανής Χριστοδούλου είναι ενεργό μέλος του ΠΣΕ από τη δεκαετία του ’80 συμμετέχοντας στη διοργάνωση δράσεων που σηματοδότησαν την πορεία του κινήματος ειρήνης στην Κύπρο, όπως οι πορείες ειρήνης ενάντια στις βάσεις και αλληλεγγύης προς τους λαούς της Παλαιστίνης, Νοτίου Αφρικής, Γιουγκοσλαβίας και Ιράκ. 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top