Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου πριν από λίγο  ζήτησε την άμεση παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου λέγοντας ότι «ο Υπουργός διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο της ευνοϊκής μεταχείρισης κρατούμενου, που περιλαμβάνει παρανομίες, παρατυπίες, υπερβάσεις εξουσιών και διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Κάλεσε τη Νομική Υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν για όλους όσοι ενέχονται στο σκάνδαλο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενεργήσει προς αποκατάσταση της νομιμότητας, «αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος στη συντήρηση μιας κατάστασης που παραβιάζει τη νομιμότητα και πλήττει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών». 

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα της μετακίνησης του κρατούμενου κ. Νεοκλέους από τις Κεντρικές Φυλακές στο Μέλαθρο Αγωνιστών –και μάλιστα στο πολυτελέστερο δωμάτιο του Ιδρύματος με υπνοδωμάτιο και σαλόνι όπως επισημαίνει η Έκθεση- είναι καταπέλτης και αποτελεί κόλαφο για τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου, για το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου του, για το Ιατροσυμβούλιο, αλλά και για άλλους δημόσιους λειτουργούς».

Ανέφερε ότι η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αναφέρεται σε γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας (ημερ. 9.6.2017) η οποία διαπιστώνει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε τόσο για τη μεταφορά του κρατούμενου κ. Νεοκλέους σε δωμάτιο στο Μέλαθρο, όσο και για την παραπομπή του σε ιδιωτική κλινική, είναι παράνομη.

Διαπιστώνεται, πρόσθεσε, « ότι η μεταφορά του εν λόγω κρατούμενου επιβλήθηκε στη Διεύθυνση των Φυλακών από παράτυπες παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Ιατροσυμβουλίου, σημειώνοντας ότι «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αμφισβητεί και απορρίπτει τις γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας. Του Νομικού Συμβούλου του Προέδρου, της κυβέρνησης, των υπουργών».

Είπε επίσης ότι «η μεταφορά του κρατούμενου έγινε παρά τη διαφωνία της Διευθύντριας των Φυλακών, λέγοντας ταυτόχρονα ότι η μεταφορά κρατούμενου εκτός φυλακών για σκοπούς ιατρικής περίθαλψης δεν επιτρέπεται να γίνει εκτός ορίων της ευρύτερης αστικής περιοχής της Λευκωσίας.

Είπε επίσης ότι «το ιατροσυμβούλιο όμως αποφάνθηκε, χωρίς να κάνει καμία έρευνα, ότι μόνο ένα συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο στη Λεμεσό μπορεί να παρέχει θεραπεία,  τη στιγμή που ο ιατρικός λειτουργός των φυλακών λέει ότι στη Λευκωσία υπάρχουν γύρω στα είκοσι».

Ανέφερε ότι «μέσα σε πέντε βδομάδες έγιναν τέσσερα ιατροσυμβούλια με διαφοροποιήσεις, ασάφειες και αντιφάσεις στις αποφάσεις του για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου… Οι κυβερνώντες φροντίζουν για τους λίγους φίλους τους και προνομιούχους».

«Η προνομιακή μεταχείριση του κρατούμενου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Τμήματος Φυλακών θα κοστίσει στους φορολογούμενους πολίτες 270 χιλιάδες ευρώ», πρόσθεσε.

Η βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Άννα Θεολόγου είπε ότι «δυστυχώς η ισονομία και η ίση μεταχείριση σε αυτό το κράτος είναι χρωματισμένη, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση του εν λόγω κατάδικου δεν υπήρχε ιατρικό ιστορικό θεραπείας της εν λόγω πάθησης, αλλά ξαφνικά μετά τη καταδίκη του, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει περίθαλψη εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη επειδή το αποφάσισε ο ίδιος».

Η κα. Θεολόγου είπε ότι «το κράτος και οι διαδικασίες του προτρέπουν τους σοβαρά ασθενούντες πολίτες να εγκληματούν και να παραβιάζουν τον ποινικό κώδικα ώστε να εξασφαλίσουν μια καλύτερη φροντίδα και περίθαλψη εάν είναι κατάδικοι στις κεντρικές φυλακές».

Είπε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης δυστυχώς δεν υπήρξε η ίδια μεταχείριση του αείμνηστου Παπακώστα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση μεταφοράς του στο Μέλαθρο στη Παλώδια ως αδικαιολόγητη με την οποία επιβαρύνεται το δημόσιο.

Έκανε λόγο για μια ευνοιοκρατική μεταχείριση ανθρώπων που είναι κοντά στην κυβέρνηση Αναστασιάδη «και δεν βλέπουμε να συμβαίνει το ίδιο για όλους τους υπόλοιπους πολίτες».    

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ
  Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.
 • Ο Ανδρέας Φακοντης νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου
  Ο Ανδρέας Φακοντης νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντης εξελέγη από την επαρχιακή επιτροπή του κόμματος του νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ στην Πάφο.
 • Τι δηλώνει το ΑΚΕΛ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  Τι δηλώνει το ΑΚΕΛ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Το ΑΚΕΛ έχει την καλή διάθεση να συνεργαστεί με όλους και με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος τόνισε ωστόσο πως θα πρέπει να έχουν όλοι την ίδια φιλοσοφία. Σε δηλώσεις του, μετά από τη σημερινή σύσκεψη αρχηγών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αν συμφωνήσουν στη φιλοσοφία το κόμμα του είναι έτοιμο να λειτουργήσει συλλογικά…
 • ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες φορτώνουν τις δικές τους αποτυχίες σε άλλους
  ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες φορτώνουν τις δικές τους αποτυχίες σε άλλους Προσφιλής είναι η τακτική των κυβερνώντων να φορτώνουν τις δικές τους αποτυχίες σε άλλους και προσφιλής και η τακτική τους να διαστρεβλώνουν θέσεις άλλων για να ασκούν κριτική, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. "Αυτές τις δύο τακτικές επιστράτευσε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε σημερινές του δηλώσεις για να καλύψει την αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού να πείσει το διεθνή παράγοντα για τις ευθύνες που…
 • Στην Αθήνα για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό με την ελληνική πολιτική ηγεσία ο Γενικός Γραμματέας  του ΑΚΕΛ
  Στην Αθήνα για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό με την ελληνική πολιτική ηγεσία ο Γενικός Γραμματέας  του ΑΚΕΛ Η Ελλάδα είναι το βασικότερο μας στήριγμα στην προσπάθεια που δίνουμε για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, δήλωσε απόψε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα έχει επαφές, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται «σε μια προσπάθεια να ενημερωθούμε από την ελληνική πολιτική ηγεσία, τον Έλληνα Πρωθυπουργό πρωτίστως και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, για το ποιες είναι οι δικές τους πληροφορίες που έχουν αναφορικά με…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top