Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-CYTA σε ανακοίνωσή της καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta όπως εξετάσει διεξοδικά τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Εκλεκτή για το 2016, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και να μην παραμένουν ατεκμηρίωτες κατηγορίες να επικρέμονται πάνω από οποιονδήποτε.

Η συνδικαλιστική οργάνωση θεωρεί ότι η τελευταία έκθεση για τη Cyta, αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα τα οποία προσφέρονται για προβληματισμό και που μπορεί να αποτελέσουν έναυσμα για διορθωτικές ή και βελτιωτικές ενέργειες.

Σε σχέση με τις επισημάνσεις για ενέργειες στελεχών του οργανισμού (περιλαμβανομένων και ανώτατων αξιωματούχων) από τις οποίες «...ενδεχομένως να προκύπτει θέμα διαπλοκής και κατάχρησης εξουσίας, όπως και ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων και παραβίασης αρχών δεοντολογίας και χρηστής διοίκησης...», η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ επιμένει σε απόλυτη εφαρμογή του τεκμηρίου της  αθωότητας, μέχρι της απόδειξης ενοχής. Αναφέρει ωστόσο ότι αναμένει και απαιτεί από τους υπαλλήλους της Cyta να επιδεικνύουν επαγγελματικό ήθος στον ύψιστο βαθμό, ώστε να μην δίνεται σε κανένα η ευκαιρία να κατηγορήσουν αυτούς και τη Cyta.

Παράλληλα η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την αναφορά στο θέμα των προαγωγών και εκφράζει την ελπίδα ότι η επισήμανση του Γ. Ελεγκτή ότι οι ακυρώσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στη «...μη αιτιολόγηση τόσο από το Συμβούλιο Προσωπικού όσο και από τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή, της σύστασης ορισμένων προσώπων ως των καταλληλότερων σε διαδικασία προαγωγής, η οποία σύμφωνα με τις πιο πάνω αποφάσεις προϋποθέτει πειστική αιτιολογία σε σύγκριση με τους υπολοίπους [και στην] παραβίαση από την Αρχή του δεδικασμένου των δικαστικών αποφάσεων για το αναιτιολόγητο της σύστασης...» θα οδηγήσει επιτέλους τα εν λόγω όργανα (Συμβούλιο Προσωπικού και Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή) στο να αντιληφθούν την ανάγκη οι εισηγήσεις τους να βασίζονται μόνο στα χειροπιαστά στοιχεία που συνθέτουν την αξία των υποψηφίων. «Ελπίζουμε επίσης πως θα πείσουν και την Αρχή για την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης με το δεδικασμένο των δικαστικών αποφάσεων», αναφέρεται.

Σε σχέση με τις αναφορές του Γενικού Ελεγκτή στα ωφελήματα του προσωπικού, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί ότι εξακολουθεί να υιοθετεί μια ισοπεδωτική προσέγγιση ισχυριζόμενος πως τα ωφελήματα προσωπικού στη Cyta «υπερτερούν» των αντίστοιχων στην Κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται ο Γενικός Ελεγκτής «συνεχίζει να αγνοεί τόσο αντίστοιχα ωφελήματα που υφίστανται στη Κυβέρνηση (σε διαφορετική μορφή, ενδεχομένως) όσο και τις συλλογικές συμβάσεις μέσα από τις οποίες καθορίστηκαν τα ωφελήματα του προσωπικού της Cyta και οι οποίες καθορίζουν επίσης «αντισταθμίσματα» τα οποία οι υπάλληλοι της Cyta έδωσαν έναντι των εν λόγω ωφελημάτων».

Σε σχέση με το θέμα των συνδικαλιστικών διευκολύνσεων που καταγράφονται στην έκθεση, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρεται πως παραμένει ανοικτή σε οποιαδήποτε εισήγηση θα εξορθολογήσει και ταυτόχρονα θα καθιστά πιο αποδοτική τη συνδικαλιστική δραστηριότητα εντός της Cyta.

«Μας ξενίζει όμως το γεγονός ότι ο ΓΕ θεώρησε σκόπιμο, αυτή τη χρονιά και για πρώτη φορά, να κάμει μια τέτοιαν αναφορά στην έκθεση του. Ποιος ο λόγος, αφού δεν γίνεται καμιά σχετική παρατήρηση ή σύσταση;», διερωτάται η οργάνωση.

Εκφράζει παράλληλα ανησυχία ότι η επίπτωση μιας τέτοια αναφοράς είναι να αρχίσουν οι κάθε λογής «καλοθελητές» τα γνωστά τροπάρια διαβολής της Cyta και του κόσμου της.

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ
  Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ Στις 13.05 θα κλείσουν τις πόρτες τους όλα τα δημοτικά σχολεία σήμερα λόγω των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε αυτά με αγορά υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) θα λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, παρά την εξαγγελία από πλευράς των εκπαιδευτών 24ωρης απεργίας. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, μετά την απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠΠΟΣ), να προχωρήσει σε στάση εργασίας. Στην…
 • Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία
  Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία Η ΠΕΟ με σημερινή ανακοίνωση της εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους εργαζόμενους της Συρίας και καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επίθεση στη Συρία. «Με πρόσχημα τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων στην Συρία, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δημιουργούν τον κίνδυνο για μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από την οποία μόνοι χαμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί», σημειώνει η ΠΕΟ.
 • Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο
  Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο Eκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησαν το Σάββατο το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, με τη στήριξη του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, υπό το σύνθημα "Ψωμί και Τριαντάφυλλα". Η εκδήλωση άρχισε με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε με πορεία στο Προεδρικό, όπου αναγνώσθηκε το υπόμνημα που επιδόθηκε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, με τελικό αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραδίδοντας το υπόμνημα, η ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά είπε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ότι…
 • Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων
  Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων Κάτω από το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα, ο Αγώνας για Κοινωνική Δικαιοσύνη Συνεχίζεται», Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ συνδιοργανώνουν σήμερα Σάββατο 10 Μαρτίου κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αντίστασης. Η κινητοποίηση οργανώνεται με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον αγώνα των γυναικών και του εργατικού κινήματος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο: Στις 10:30 θα γίνει προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών και θα ακολουθήσουν…
 • Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ
  Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ στις γυναίκες που εργάζονται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Επί τόπου ήταν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα της Γυναίκας. Σε πάνω από 300 εργαζόμενες γυναίκες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μοίρασε η ΠΕΟ γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, γαρύφαλλα αγάπης και σεβασμού, όπως τα ονόμασε ο Γενικός της Γραμματέας της Οργάνωσης Πάμπης Κυρίτσης. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι η…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top