Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε πως δεν είχε καμία συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Πέτρο Αγαθαγγέλου. Παράλληλα, είπε πως η στάση που τήρησαν χτες ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ λένε πολλά, και κάλεσε όλα τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να υπερψηφιστεί η μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή και ερωτηθείς αν υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ μέσω του Προέδρου του ΠΙΣ για κατάθεση τροπολογιών, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως δεν θέλει να προβεί σε τέτοιου είδους σχόλια.
 
«Εδώ μιλάνε τα γεγονότα από μόνα τους και είναι αρκετά. Το ποια στάση τήρησε χτες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας η ΕΔΕΚ αλλά και το ΔΗΚΟ, νομίζω λένε πάρα πολλά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς αυτών των κομμάτων σήμερα, οι οποίες έχουν επιτρέψει να απευθύνω αυτή την έκκληση, να πάμε με ευρύτατη συναίνεσημ αν όχι με ομοφωνίαμ στην υπερψήφιση των νομοσχεδίων και των κανονισμών που αφορούν αυτή την τόσο σημαντική μεταρρύθμιση», είπε.
 
Ο κ. Λουκαΐδης είπε πως το ΑΚΕΛ δεν έχει ψευδαισθήσεις πως η προσπάθεια ναρκοθέτησης του ΓεΣΥ θα συνεχιστεί και μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων και όλοι όσοι θα αποπειραθούν να ναρκοθετήσουν το ΓεΣΥ, είτε ισχυρά κατεστημένα είτε τεράστια οικονομικά συμφέροντα «θα μας βρουν απέναντι τους».
 
Ερωτηθείς αν είχε καμία συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, είπε πως δεν είχε καμία συνάντηση. «Δεν είχα καμία συνάντηση μαζί του, όχι», είπε.
 
Στο μεταξύ, στις δηλώσεις του ο κ. Λουκαΐδης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε την ερχόμενη εβδομάδα «να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με ευρύτατη συναίνεση αν όχι με ομοφωνία, στην υπερψήφιση αυτής της τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης για το ΓεΣΥ. Θα πρόκειται για ένα σημαντικότατο βήμα στην προσπάθεια να έχουμε το δικό μας εθνικό σχέδιο υγείας», είπε.
 
Ο κ. Λουκαΐδης σημείωσε ωστόσο πως αυτό δεν θα είναι το τέλος του δρόμου, καθώς αυτό επιβεβαιώνουν οι μεθοδεύσεις όλων των προηγούμενων χρόνων και οι οποίες κράτησαν μέχρι και αυτές τις μέρες. «Θα χρειαστεί τεράστια αποφασιστικότητα ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το ΓεΣΥ και να αντιμετωπιστούν οι απόπειρες οι οποίες θα συνεχιστούν για ναρκοθέτηση του», είπε.
 
Πρόσθεσε πως θα χρειαστεί μεγάλη αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη ίσως νάρκη που είναι η επιδεινούμενη κατάσταση στο δημόσιο τομέα υγείας. «Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με αμείωτη ένταση ώστε πρώτον να αποτρέψουμε τις όποιες απόπειρες ναρκοθέτησης του ΓεΣΥ και στο μέλλον, και την ίδια ώρα θα συνεχίσουμε την πάλη και τον αγώνα μας ώστε να υπάρξει ένας πολύ συγκεκριμένος οδικός χάρτης με μέτρα και ενέργειες που θα στηρίζουν τον δημόσιο τομέα υγείας», είπε.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών
  Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών Οι δηλώσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα της μη καταληφθείσας έδρας της Λεμεσού, που κατείχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης. Με βάση τις δηλώσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε στη Σύσκεψη Αρχηγών ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος είτε η λύση θα δοθεί με αναπληρωματική εκλογή, είτε με νόμο.
 • Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου
  Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν σήμερα σε κοινή συνεδρία οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Στη σημερινή συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 9.00 το πρωί, κλήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν ο Γενικός Ελεγκτής, ο Προϊστάμενος της Μονάδας για την Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη…
 • Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής
  Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής Μετά από μακρά συζήτηση η Ολομέλεια της Βουλής με 33 ψήφους υπέρ, 8 εναντίον και 5 αποχές, τροποποίησε το ποινικό κώδικα αποποινικοποιώντας τις εκτρώσεις μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης και μέχρι την 19η εβδομάδα σε περιπτώσεις βιασμού της εγκύου. Η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επήλθε μετά από πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι βουλευτές Σκεύη Κούτρα Κουκουμά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Στέλλα Κυριακίδου και Κωστής Ευσταθίου, βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εκ μέρους…
 • Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο
  Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώνει την ερχόμενη Δευτέρα (5/2), στις 12 το μεσημέρι, την απόφαση του για δύο αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η μια αναφορά έχει να κάνει με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας και η άλλη με το νόμο που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για κατάργηση της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.
 • Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα
  Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα Για ένα προϋπολογισμό χωρίς όραμα και προοπτική, που διαιωνίζει την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top