Από βολές της Εθνικής Φρουράς στο Πεδίο Βολής προκλήθηκε η φωτιά στο Καλό Χωριό Λάρνακας χθες και από σκόπιμη καύση κλαδιών και άλλων αντικειμένων η πυρκαγιά στη Μουτταγιάκα, αναφέρει σε ανακοίνωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η ώρα 10.48 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, αποκαλάμες , καλαμιώνες και άγρια βλάστηση εντός του Πεδίου Βολής Καλού χωριού στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 8 πυροσβεστικά οχήματα , 4 οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και ΕΜΑΚ , 3 από το τμήμα Δασών και 1 Φορητή πυροσβεστική μονάδα από το κοινοτικό συμβούλιο Ψευδά. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 10 εκταρίων. Προκλήθηκε από βολές της Εθνικής Φρουράς στο Πεδίο Βολής.

Εξάλλου στις 14.02 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα παρά το Χωριό Μουταγιάκα (περιοχή Καλόγεροι) στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 13 πυροσβεστικά οχήματα, 9 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεμεσού, 2 από το Τμήμα Δασών, 1 ένα από το Ταμείο Θήρας και 1 από την επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού. Για την κατάσβεση εργάστηκαν και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Η πυρκαγιά στο αρχικό στάδιο απείλησε κατοικημένες περιοχές όμως μετά από πολλές προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξαλείφτηκε ο κίνδυνος.  Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου 2 εκταρίων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από σκόπιμη καύση κλαδιών και άχρηστων αντικειμένων νοτιοδυτικά του σημείου έναρξης της. Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία.

Επίσης η ώρα 00.51 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Γερίου προς Γεν. Νοσοκομείο, πλησίον του κυκλικού κόμβου. Όχημα με νεαρό οδηγό απώλεσε τον έλεγχο και αφού προσέκρουσε σε άλλο όχημα , κατάληξε σε χαντάκι.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με ομάδα διάσωση και όχημα διάσωσης και  χρησιμοποιώντας τις υδραυλικές συσκευές αποπαγίδευσης, έγινε αποπαγίδευση του επιβαίνοντα από το όχημα. Αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με ασθενοφόρο όχημα.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 σήμερα το πρωί ανταποκρίθηκε  σε 18 κλήσεις για βοήθεια ,12 πυρκαγιές, 4 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Ποιοι κέρδισαν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο  Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στον διαγωνισμό της ΓΝΩΜΗΣ
  Ποιοι κέρδισαν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο  Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στον διαγωνισμό της ΓΝΩΜΗΣ Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εφημερίδας μας, η κλήρωση για τον διαγωνισμό της «ΓΝΩΜΗΣ» με έπαθλο 7 προσκλήσεις και για τις τρεις νύχτες του 31ου Παγκύπριου Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ που θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Ιουλίου στην πύλη Αμμοχώστου.
 • ΑΗΚ: Δεν θα διακόπτεται η παροχή την εορταστική περίοδο λόγω οφειλών
  ΑΗΚ: Δεν θα διακόπτεται η παροχή την εορταστική περίοδο λόγω οφειλών Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές δεν θα διακόπτεται, λόγω οφειλής, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ανακοίνωσε η Αρχή Ηλεκτρισμού. Η απόφαση, αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχει ισχύ για την περίοδο από 2 Απριλίου 2018 έως και 13 Απριλίου 2018 και αφορά όλες τις οικιακές διατιμήσεις, δηλαδή τις διατιμήσεις 01, 02 και 08. Οπως αναφέρει η ΑΗΚ, οι οικιακοί καταναλωτές, στους οποίους έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος λόγω οφειλής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επανασύνδεσης σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών…
 • Το θέμα της ποσότητας αμιάντου στην τουριστική Πάφο εξετάζει η δημοτική αρχή
  Το θέμα της ποσότητας αμιάντου στην τουριστική Πάφο εξετάζει η δημοτική αρχή Μεγάλες ποσότητες αμιάντου εξακολουθούν να παραμένουν στην τουριστική Κάτω Πάφου πλησίον της παραλίας του ΣΟΔΑΠ. Την περιβαλλοντική οχληρία έφερε στο φως δημοσίευμα του Φιλελεύθερου. Oι αρμόδιες αρχές ωστόσο δηλώνουν πως έχουν επιληφθεί του θέματος και πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες απομάκρυνσης του. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το 2006 η Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας έδωσε άδεια σε ιδιώτη για μεταφορά μεγάλης ποσότητας αμιάντου. Όπως φαίνεται αυτή η ποσότητα αμιάντου που έπρεπε να ήταν φυλαγμένη και στην…
 • Aπέσυρε την αγωγή κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου
  Aπέσυρε την αγωγή κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου «Η Ενάγουσα Εταιρεία και εγώ προσωπικά ως Ενάγων, ζητούμε από το Σεβαστό Δικαστήριο όπως μας επιτρέψει να αποσύρουμε ανεπιφύλακτα την παρούσα αγωγή εναντίον του κ. Χριστόφια», σημειώνει ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου στη γραπτή δήλωση που κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με την οποία αποσύρει την αγωγή του εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας. Η δήλωση του κ. Νεοφύτου κατατέθηκε ενώπιον του Δικαστή Νικόλα Σάντη στο γραφείο του και όχι σε ανοικτή ακροαματική διαδικασία, στην παρουσία…
 • Καλά στην υγεία του ο Δήμαρχος Γερίου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε σήμερα το πρωί από άγνωστο άνδρα
  Καλά στην υγεία του ο Δήμαρχος Γερίου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε σήμερα το πρωί από άγνωστο άνδρα O Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου δέχτηκε σήμερα το πρωί άγριο ξυλοδαρμό από άγνωστο άνδρα που είχε εντοπίσει να κατεβαίνει από φορτηγό όχημα και να πετά μπάζα κοντά στη Λεωφόρο Μακαρίου στο Γέρι. Στην προσπάθειά του να του επιστήσει την προσοχή ότι η ενέργειά του δεν ήταν η ενδεδειγμένη ο άγνωστος τον εξύβρισε και τον κτύπησε. Στη συνέχεια ο άγνωστος έφυγε από τη σκηνή.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top