Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ εκτιμά ότι υπάρχουν οι δυνατότητες το κόμμα να κατέλθει στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς με υποψήφιο που θα πληροί τις προϋποθέσεις για να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση.

Οι προεδρικές εκλογές, το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν εκκρεμούντα νομοσχέδια στη Βουλή καθώς και άλλα οργανωτικά ζητήματα, ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, που συνήλθε σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΑΚΕΛ, σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, έγινε μια ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του πολιτικού σχεδιασμού και της εφαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων έτσι όπως είχαν αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρία του σώματος.

Το Πολιτικό Γραφείο εκτίμησε ότι «η υλοποίηση του σχεδιασμού προχωρά στη βάση του σχεδιασμού που έχει καταρτιστεί και στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί».

Στη σημερινή του συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο άρχισε τη συζήτηση για το πολιτικό προφίλ του υποψηφίου, συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία.

«Είναι πεποίθηση του Πολιτικού Γραφείου ότι μέσα από τις ζυμώσεις και διερευνήσεις που διενεργεί η ηγεσία του Κόμματος, υπάρχουν οι δυνατότητες το ΑΚΕΛ να έχει μια υποψηφιότητα που να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει στις Προεδρικές Εκλογές και να ανοίξει ο δρόμος μέσα από αυτή τη νίκη για να γυρίσουμε μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα για την Κύπρο και το λαό μας. Για τη συνέχιση των προσπαθειών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τη χώρα και το λαό μας στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας. Για να τερματιστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, για στήριξη και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, το Πολιτικό Γραφείο επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι «ανεξαρτήτως των δυσκολιών που υπάρχουν στο διαπραγματευτικό τραπέζι και ανεξαρτήτως των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, δεν εξέλειπαν οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού. Φτάνει, βέβαια, όλοι οι εμπλεκόμενοι να παραμείνουν συνεπείς στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και να διαφυλαχτεί το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων» όπως σημειώνεται

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεβίωσε ο Μιχάλης Πουμπουρής, ιστορικό, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ
  Απεβίωσε ο Μιχάλης Πουμπουρής, ιστορικό, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοίνωσε το θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου, Μιχάλη Πουμπουρή. Ο Μιχάλης Πουμπουρής, για δεκαετίες ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, συνέδεσε το όνομα του με το ΑΚΕΛ, με τους αγώνες της εργατικής τάξης και τις λαϊκές διεκδικήσεις, με την αντίσταση στο φασισμό και το σοβινισμό, με την πάλη για την ανεξαρτησία και ελευθερία της πατρίδα μας.
 • ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία
  ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, με τη δύναμη που μάς δίνουν οι εργαζόμενοι, με πίστη στο μέλλον που αξίζει ο λαός μας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία, τονίζει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση της με την ευκαιρία της σημερινής 92ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ), συνεχιστής του οποίου είναι το Ανορθωτικό Κόμμα Κυπρίων Εργαζομένων (ΑΚΕΛ).
 • Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης
  Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης Aνακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Βετεράνου στελέχους του Κόμματος Χρίστου Κουρτελλάρη: "Με αισθήματα βαθιάς θλίψης η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει τον θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος, Χρίστου Κουρτελλάρη. Ο Χρίστος Κουρτελλάρης γεννήθηκε το 1919 στους Εργάτες. Εντάχθηκε στις γραμμές του εργατικού κινήματος από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το 1940 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Μπήκε στο δρόμο της βιοπάλης σχεδόν από παιδί και στρατεύτηκε στο δρόμο του αγώνα τον οποίο δεν…
 • Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία
  Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας ανέλυσε το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και τα μηνύματα που μέσω του στάλθηκαν στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα το Επαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε σε μια αποτίμηση της δράσης και της παρουσίας του πριν και κατά τη διάρκεια του 31ου ΠΦΝΦ, επαναβεβαιώνοντας τη θέληση του, να συνεχίσει…
 • Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ
  Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top