Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ εκτιμά ότι υπάρχουν οι δυνατότητες το κόμμα να κατέλθει στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς με υποψήφιο που θα πληροί τις προϋποθέσεις για να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση.

Οι προεδρικές εκλογές, το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν εκκρεμούντα νομοσχέδια στη Βουλή καθώς και άλλα οργανωτικά ζητήματα, ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, που συνήλθε σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΑΚΕΛ, σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, έγινε μια ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του πολιτικού σχεδιασμού και της εφαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων έτσι όπως είχαν αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρία του σώματος.

Το Πολιτικό Γραφείο εκτίμησε ότι «η υλοποίηση του σχεδιασμού προχωρά στη βάση του σχεδιασμού που έχει καταρτιστεί και στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί».

Στη σημερινή του συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο άρχισε τη συζήτηση για το πολιτικό προφίλ του υποψηφίου, συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία.

«Είναι πεποίθηση του Πολιτικού Γραφείου ότι μέσα από τις ζυμώσεις και διερευνήσεις που διενεργεί η ηγεσία του Κόμματος, υπάρχουν οι δυνατότητες το ΑΚΕΛ να έχει μια υποψηφιότητα που να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει στις Προεδρικές Εκλογές και να ανοίξει ο δρόμος μέσα από αυτή τη νίκη για να γυρίσουμε μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα για την Κύπρο και το λαό μας. Για τη συνέχιση των προσπαθειών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τη χώρα και το λαό μας στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας. Για να τερματιστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, για στήριξη και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, το Πολιτικό Γραφείο επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι «ανεξαρτήτως των δυσκολιών που υπάρχουν στο διαπραγματευτικό τραπέζι και ανεξαρτήτως των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, δεν εξέλειπαν οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού. Φτάνει, βέβαια, όλοι οι εμπλεκόμενοι να παραμείνουν συνεπείς στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και να διαφυλαχτεί το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων» όπως σημειώνεται

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ
  Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.
 • Ο Ανδρέας Φακοντης νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου
  Ο Ανδρέας Φακοντης νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντης εξελέγη από την επαρχιακή επιτροπή του κόμματος του νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ στην Πάφο.
 • Τι δηλώνει το ΑΚΕΛ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  Τι δηλώνει το ΑΚΕΛ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Το ΑΚΕΛ έχει την καλή διάθεση να συνεργαστεί με όλους και με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος τόνισε ωστόσο πως θα πρέπει να έχουν όλοι την ίδια φιλοσοφία. Σε δηλώσεις του, μετά από τη σημερινή σύσκεψη αρχηγών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αν συμφωνήσουν στη φιλοσοφία το κόμμα του είναι έτοιμο να λειτουργήσει συλλογικά…
 • ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες φορτώνουν τις δικές τους αποτυχίες σε άλλους
  ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες φορτώνουν τις δικές τους αποτυχίες σε άλλους Προσφιλής είναι η τακτική των κυβερνώντων να φορτώνουν τις δικές τους αποτυχίες σε άλλους και προσφιλής και η τακτική τους να διαστρεβλώνουν θέσεις άλλων για να ασκούν κριτική, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. "Αυτές τις δύο τακτικές επιστράτευσε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε σημερινές του δηλώσεις για να καλύψει την αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού να πείσει το διεθνή παράγοντα για τις ευθύνες που…
 • Στην Αθήνα για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό με την ελληνική πολιτική ηγεσία ο Γενικός Γραμματέας  του ΑΚΕΛ
  Στην Αθήνα για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό με την ελληνική πολιτική ηγεσία ο Γενικός Γραμματέας  του ΑΚΕΛ Η Ελλάδα είναι το βασικότερο μας στήριγμα στην προσπάθεια που δίνουμε για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, δήλωσε απόψε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα έχει επαφές, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται «σε μια προσπάθεια να ενημερωθούμε από την ελληνική πολιτική ηγεσία, τον Έλληνα Πρωθυπουργό πρωτίστως και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, για το ποιες είναι οι δικές τους πληροφορίες που έχουν αναφορικά με…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top