Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν όσοι βρεθούν στις 5-7 Μαΐου στο Πάρκο Ακρόπολης, στον Στρόβολο. Για τρεις ολόκληρες ημέρες, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας, πρόκειται να συμβούν πολλά και ενδιαφέροντα, με δεκάδες θεματικά περίπτερα, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις και πολλές άλλες δράσεις για τους φίλους του βιβλίου.

Το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας (ΙΝΕΠ), το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και ο Δήμος Στροβόλου προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν αυτό το σαββατοκύριακο το Nicosia Book Fest 2017.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, εκεί θα τους περιμένουν δεκάδες βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και άλλες οργανώσεις που θα παρουσιάζουν και θα προσφέρουν τα βιβλία τους σε ειδικές τιμές. Θα λειτουργήσει, επίσης, χώρος πώλησης μεταχειρισμένου βιβλίου, χώρος βιβλιοπαρουσιάσεων, συζητήσεων και υπογραφών από συγγραφείς, χώρος βιβλίο-ανάγνωσης, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις μαγειρικής και άλλα πολλά.
Οι μικροί φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αγαπημένους συγγραφείς, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις στην Παιδική Σκηνή αλλά και να διασκεδάσουν στην ειδικά διαμορφωμένη γωνιά του παιδιού με διάφορες δραστηριότητες όπως φουσκωτό, ζωγραφική, χειροτεχνίες, αθλοπαιδιές κ.ά.
Το Nicosia Book Fest 2017 ανοίγει τις πύλες του σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο Πάρκο Ακρόπολης (Κεντρική Σκηνή), με μια ξεχωριστή τελετή έναρξης, την οποία θα ακολουθήσει η μουσική-φιλολογική παράσταση «Το πρώτο δω βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει», αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, σε μελοποιημένη ποίηση και καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Λάρκο Λάρκου.
Στις 6 και 7 Μαΐου θα λειτουργήσουν τα περίπτερα και οι διάφορες δράσεις του Φεστιβάλ στην Κεντρική και Παιδική Σκηνή. Στις 6 Μαΐου το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει από τις 2 μ.μ. μέχρι και τις 10 μ.μ., ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου θα αρχίσει στις 10 π.μ. και θα λήξει στις 10 μ.μ.
Η είσοδος είναι ανοικτή για το κοινό.
Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top