Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη είχε αντιπροσωπεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-CYTA με σκοπό την ενημέρωση για την εκ νέου κατάθεση κυβερνητικού νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της Cyta.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-CYTA, σκοπός της συμμετοχής της συντεχνίας στη συνάντηση ήταν η έκφραση της κάθετης διαφωνίας μας τόσο με το πνεύμα όσο και με το γράμμα του νέου νομοσχεδίου.

“Για μας, το νέο νομοσχέδιο έχει τους ίδιους στόχους και θα επιφέρει σε όλους τους εμπλεκομένους (κοινωνία, πολίτες-πελάτες, εργαζόμενους) τα ίδια ή και χειρότερα αρνητικά αποτελέσματα με αυτά που θα επέφερε και το προηγούμενο σχετικό νομοσχέδιο που ορθώς απέρριψε σχεδόν ομόφωνα η Βουλή (ενός μόνο κόμματος που διαφώνησε) μόλις πριν λίγους μήνες”, αναφέρει η συντεχνία.

Προσθέτει ότι “προς τιμήν του ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε πως ο ίδιος προκρίνει ως ορθή την ιδιωτικοποίηση της Cyta στη βάση πολιτικών και ιδεολογικών εκτιμήσεων και θέσεων του”.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-CYTA αναφέρει ότι “έχοντας υπόψη και τα πραγματικά δεδομένα (κυρίως τις δυνατότητες και την ως τώρα προσφορά της «δημόσιας» Cyta στον τόπο και στην οικονομία) άλλα και τα αρνητικότατα αποτελέσματα από την εφαρμογή των πολιτικών που προκρίνει ο κ. Υπουργός (Λιμάνι Λεμεσού, για παράδειγμα), δεν έχουμε δικαίωμα να εμπιστευτούμε τέτοιου είδους δογματικές προσεγγίσεις”.

“Για αυτό επιμένουμε – και το είπαμε στον κ. Υπουργό – στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Cyta και στον εκσυγχρονισμό των δομών και της λειτουργίας της. Παράλληλα, τονίσαμε στον κ. Υπουργό ότι πρωταρχικά υπεύθυνοι για την προώθηση και εφαρμογή των εκσυγχρονιστικών μέτρων είναι η Κυβέρνηση και το διορισθέν από αυτή Διοικητικό Συμβούλιο”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι δεν θα ανεχτεί “κωλυσιεργία που σκοπό ενδεχομένως να έχει την δημιουργία της παραπλανητικής εντύπωσης πως η πρόοδος της δημόσιας Cyta δεν είναι εφικτή”.

Τέλος, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-CYTA χαιρετίζει πρόσφατες δημόσιες ανακοινώσεις τόσο της ΕΠΟΕΤ όσο και της ΠΑΣΕ που δηλώνουν ευθαρσώς ότι επίσης επιμένουν στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και στον εκσυγχρονισμό της Cyta.

“Αυτό είναι το κύριο και το σημαντικό και αυτό μας δημιουργεί την πεποίθηση πως το Συνδικαλιστικό Κίνημα, παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές, θα σταθεί και πάλι ΕΝΩΜΕΝΟ ως ανάχωμα σε όσους επιβουλεύονται το ξεπούλημα της Cyta μας”, καταλήγει

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ
  Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ Στις 13.05 θα κλείσουν τις πόρτες τους όλα τα δημοτικά σχολεία σήμερα λόγω των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε αυτά με αγορά υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) θα λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, παρά την εξαγγελία από πλευράς των εκπαιδευτών 24ωρης απεργίας. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, μετά την απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠΠΟΣ), να προχωρήσει σε στάση εργασίας. Στην…
 • Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία
  Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία Η ΠΕΟ με σημερινή ανακοίνωση της εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους εργαζόμενους της Συρίας και καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επίθεση στη Συρία. «Με πρόσχημα τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων στην Συρία, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δημιουργούν τον κίνδυνο για μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από την οποία μόνοι χαμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί», σημειώνει η ΠΕΟ.
 • Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο
  Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο Eκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησαν το Σάββατο το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, με τη στήριξη του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, υπό το σύνθημα "Ψωμί και Τριαντάφυλλα". Η εκδήλωση άρχισε με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε με πορεία στο Προεδρικό, όπου αναγνώσθηκε το υπόμνημα που επιδόθηκε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, με τελικό αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραδίδοντας το υπόμνημα, η ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά είπε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ότι…
 • Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων
  Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων Κάτω από το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα, ο Αγώνας για Κοινωνική Δικαιοσύνη Συνεχίζεται», Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ συνδιοργανώνουν σήμερα Σάββατο 10 Μαρτίου κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αντίστασης. Η κινητοποίηση οργανώνεται με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον αγώνα των γυναικών και του εργατικού κινήματος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο: Στις 10:30 θα γίνει προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών και θα ακολουθήσουν…
 • Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ
  Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ στις γυναίκες που εργάζονται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Επί τόπου ήταν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα της Γυναίκας. Σε πάνω από 300 εργαζόμενες γυναίκες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μοίρασε η ΠΕΟ γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, γαρύφαλλα αγάπης και σεβασμού, όπως τα ονόμασε ο Γενικός της Γραμματέας της Οργάνωσης Πάμπης Κυρίτσης. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι η…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top