Η κατοχή αξιώματος του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ από μέρους του ως Δημόσιος Υπάλληλος του ευρύτατου δημόσιο τομέα (Τεχνολογικού Πανεπιστήμιο) έγινε με καθόλα νομότυπο τρόπο με βάση τα δικαιώματα του που απορρέουν από το Νόμο, δηλώνει ο Πάμπος Χρυσοστόμου, ο οποίος σημειώνει πως “θα ήταν δεοντολογικά ορθό και πολιτικά υπεύθυνο ο Υπουργός Οικονομικών να απέφευγε τη δημοσιοποίηση ονομάτων, με αναφορές για παραβίαση νόμου, προτού διερευνήσει τα πραγματικά δεδομένα”.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από τον Υπουργό Οικονομικών επιστολής προς το Γενικό Ελεγκτή, στην οποία επισυνάπτεται κατάλογος υπαλλήλων του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που κατέχουν αξίωμα σε πολιτικό κόμμα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το όνομά του ως Μέλος της ΚΕ ΑΚΕΛ, ο κ. Χρυσοστόμου δηλώνει ότι “μετά την τροποποίηση του Νόμου το 2015 και μετά από την αποστολή της εγκυκλίου «Περί των Πολιτικών Δικαιωμάτων Δημόσιων Υπαλλήλων, Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Δημοτικών Υπαλλήλων, Κοινοτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου" Νόμος του 2015 και σύμφωνα με το άρθρο 4, υπέβαλα επίσημα αίτημα στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 προς το αρμόδιο Σώμα Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ, για παραχώρηση Άδειας Κατοχής Κομματικού Αξιώματος στη θέση Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ, στο οποία είχα εκλεγεί από τις 7 Ιουνίου, πριν την τροποποίηση του Νόμου”.

“Το Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κατά την 51η Συνεδρία του ημερ. 10/10/2015 αποφάσισε ομόφωνα στα πλαίσια του Νόμου όπως μου παραχωρηθεί άδεια για Κατοχή Κομματικού Αξιώματος. Ως εκ τούτου η κατοχή αξιώματος του μέλος της ΚΕ ΑΚΕΛ από μέρους μου ως Δημόσιος Υπαλλήλου του ευρύτατου δημόσιο τομέα (Τεχνολογικού Πανεπιστήμιο) έγινε με καθόλα νομότυπο τρόπο με βάση τα δικαιώματα μου που απορρέουν από το Νόμο”, αναφέρει.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεβίωσε ο Μιχάλης Πουμπουρής, ιστορικό, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ
  Απεβίωσε ο Μιχάλης Πουμπουρής, ιστορικό, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοίνωσε το θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου, Μιχάλη Πουμπουρή. Ο Μιχάλης Πουμπουρής, για δεκαετίες ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, συνέδεσε το όνομα του με το ΑΚΕΛ, με τους αγώνες της εργατικής τάξης και τις λαϊκές διεκδικήσεις, με την αντίσταση στο φασισμό και το σοβινισμό, με την πάλη για την ανεξαρτησία και ελευθερία της πατρίδα μας.
 • ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία
  ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, με τη δύναμη που μάς δίνουν οι εργαζόμενοι, με πίστη στο μέλλον που αξίζει ο λαός μας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία, τονίζει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση της με την ευκαιρία της σημερινής 92ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ), συνεχιστής του οποίου είναι το Ανορθωτικό Κόμμα Κυπρίων Εργαζομένων (ΑΚΕΛ).
 • Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης
  Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης Aνακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Βετεράνου στελέχους του Κόμματος Χρίστου Κουρτελλάρη: "Με αισθήματα βαθιάς θλίψης η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει τον θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος, Χρίστου Κουρτελλάρη. Ο Χρίστος Κουρτελλάρης γεννήθηκε το 1919 στους Εργάτες. Εντάχθηκε στις γραμμές του εργατικού κινήματος από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το 1940 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Μπήκε στο δρόμο της βιοπάλης σχεδόν από παιδί και στρατεύτηκε στο δρόμο του αγώνα τον οποίο δεν…
 • Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία
  Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας ανέλυσε το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και τα μηνύματα που μέσω του στάλθηκαν στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα το Επαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε σε μια αποτίμηση της δράσης και της παρουσίας του πριν και κατά τη διάρκεια του 31ου ΠΦΝΦ, επαναβεβαιώνοντας τη θέληση του, να συνεχίσει…
 • Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ
  Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top