Η κυπριακή κυβέρνηση αξιολογεί με "μεγάλη προσοχή" τα δεδομένα και τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Τουρκία, μετά το χθεσινό δημοψήφισμα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Ο κ. Χριστοδουλίδης υποδεικνύει ότι "χρειάζεται αναμονή για μια πιο ολοκληρωμένη και συνολική εικόνα για να μπορεί να καταλήξει κάποιος σε ποιο ασφαλείς εκτιμήσεις, όσο , σημειώνει, δύσκολο και αν είναι ένα τέτοιο εγχείρημα.

Στη δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης αναφέρει ότι κάποια πρώτα δεδομένα είναι άξια ιδιαίτερης προσοχής, όπως για παράδειγμα ότι βάσει του αποτελέσματος "η Τουρκία είναι μια διχασμένη χώρα, το "ναι" έχασε στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις, οι υποστηρικτές του "όχι" ήδη αμφισβητούν το αποτέλεσμα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τις συνταγματικές αλλαγές και κάποια άλλα σημαντικά δεδομένα".

Σίγουρα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χριστοδουλίδης, "έχουμε στην Τουρκία μια ιδιαίτερη κατάσταση πραγμάτων και ένα αποτέλεσμα, που ανάμεσα σε άλλα, και σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις στελεχών του ΑΚΡ δεν ήταν αναμενόμενο".

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top