Σταφιδάκια τα οποία περιέχουν διοξείδιο του θείου χωρίς αυτό να αναγράφεται στη συσκευασία και σε ποσοστό που υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό από τη νομοθεσία, όριο, εντόπισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στην κυπριακή αγορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι οι σταφίδες οι οποίες φέρουν τις εμπορικές ονομασίες “Karseras Supermarket” και “Karmi” περιέχουν διοξείδιο του θείου, η παρουσία του οποίου δεν αναγράφεται στη σήμανση τους.

Επιπλέον, όσον αφορά το σταφιδάκι με την εμπορική επωνυμία “Karseras Supermarket” το ποσοστό του διοξειδίου του θείου που έχει ανιχνευθεί, υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό από τη νομοθεσία, όριο.

Σημειώνεται ότι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που συσκευάζουν και διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή τους από την αγορά.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των πιο πάνω προϊόντων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί καλούνται όπως επιστρέψουν στους χώρους απ` όπου έχουν αγοράσει, το σταφιδάκι με την εμπορική επωνυμία “Karseras Supermarket” που βρέθηκε να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό από τη νομοθεσία όριο του διοξειδίου του θείου και να μην το καταναλώσουν.

Όσον αφορά το προϊόν με την εμπορική επωνυμία “Karmi”, στο οποίο, ενώ το διοξείδιο του θείου που ανεβρέθηκε δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό όριο, αυτό δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Σημειώνεται ότι αυτό επηρεάζει μόνο τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση διοξειδίου του θείου, οι οποίοι προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.

Πρώτο προϊόν

Είδος: ΣΤΑΦΙΔΑΚΙ

Εμπορική επωνυμία:

KARSERAS SUPERMARKET

Χρονική ένδειξη:

ΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 2/12/17

Γραμμικός κωδικός: 2932210001745

Συσκευασία : Πλαστικό κουτί

Βάρος: Ποικίλει (πωλείται με το βάρος)

Συσκευάζεται από:

KARSERAS SUPERMARKET

Δεύτερο προϊόν

Είδος: ΣΤΑΦΙΔΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΞΑΝΘΗ

Εμπορική επωνυμία: Karmi

Χρονική ένδειξη: ΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 17/1/18

Γραμμικός κωδικός: 2940488002159

Συσκευασία: Πλαστικό κουτί

Βάρος: ποικίλει (πωλείται με το βάρος)

Συσκευάζεται από: KARMI UNIFRUITS LTD

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι δυο μαθητές Δημοτικού
  Βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι δυο μαθητές Δημοτικού  Ένα τηλεφώνημα από πολίτη οδήγησε στον εντοπισμό και ανεύρεση των δυο μαθητών Δημοτικού στη Λάρνακα οι οποίοι είχαν απαχθεί. Οι δυο μαθητές βρέθηκαν σε πολυκατοικία κοντά στην περιοχή του σχολείου και είναι καλά στην υγεία τους.
 • Στην εντατική οδηγός βυτιοφόρου που ανατράπηκε στη Λάρνακα
  Στην εντατική οδηγός βυτιοφόρου που ανατράπηκε στη Λάρνακα Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, 59χρονος από τη Λάρνακα, ύστερα από ανατροπή του βυτιοφόρου οχήματος του.
 • Πώς την πάτησε 63χρονη από «γιατρό» που έκανε…. «μαγικά» και της έφαγε πέραν των 100 χιλ. ευρώ
  Πώς την πάτησε 63χρονη από «γιατρό» που έκανε…. «μαγικά» και της έφαγε πέραν των 100 χιλ. ευρώ Στη σύλληψη 60χρονου από τη Λευκωσία προχώρησε το ΤΑΕ Πάφου για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων ύψους 117 χιλ. ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και απειλή με τη χρήση βίας σε βάρος 63χρονης καθηγήτριας.
 • Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας
  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρία του νεοσύστατου Φορέα Τρίτης Ηλικίας κατά τη διάρκεια της οποίας οι οργανώσεις και οι φορείς που συμμετέχουν ενημερώθηκαν από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για τους στόχους της Κυβέρνησης αναφορικά με την ευημερία και τη διεύρυνση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς την τρίτη ηλικία, για προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί για άτομα άνω των 65, καθώς και για νέα μέτρα που βρίσκονται υπό μελέτη.
 • Σε κωματώδη κατάσταση αγοράκι που ήπιε φυτοφάρμακο!
  Σε κωματώδη κατάσταση αγοράκι που ήπιε φυτοφάρμακο! Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο 6χρονος, μετά την κατάποση φυτοφαρμάκου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι που κατάγεται από τη Ρουμανία και διαμένει με τους γονείς του τα τελευταία χρόνια στην Πάφο βρισκόταν χτες το απόγευμα στο σπίτι με την μητέρα του, η οποία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο για την φροντίδα του κήπου της.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top