Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό, που γιορτάζεται στις 22 Μαρτίου κάθε χρόνο, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προκήρυξαν για όγδοη συνεχή χρονιά Παγκύπριο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με θέμα "Δημιουργώ με το νερό".

Στόχος του διαγωνισμού σύμφωνα με ανακοίνωση του  Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, είναι η ενασχόληση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων με ένα από τα βασικότερα φυσικά στοιχεία που υπάρχουν στον πλανήτη, το νερό, το πολυτιμότερο ίσως αγαθό για τον άνθρωπο, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στη σωστή διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού.

Μετά την αξιολόγηση των συμμετοχών απονεμήθηκαν τα βραβεία στα ακόλουθα σχολεία:

1ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Ζ’ Λακατάμειας - Αγ. Παντελεήμονα με το παραμύθι «Ο γερο-σοφός, η πηγή...και το μαύρο αυτοκίνητο»,

2ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Ευρύχου  με το παραμύθι «Στην Ηχό-ρα των Υδάτων», και

3ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Β’ Αυγόρου  με το παραμύθι «Οι σταγονούλες πρόσφυγες στη χώρα της Επαξοιπακοπανόπαμηπαση».

Τα βραβεία δόθηκαν στις 18 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων με θέμα «Νερό, σταγόνες ζωής».

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι δυο μαθητές Δημοτικού
  Βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι δυο μαθητές Δημοτικού  Ένα τηλεφώνημα από πολίτη οδήγησε στον εντοπισμό και ανεύρεση των δυο μαθητών Δημοτικού στη Λάρνακα οι οποίοι είχαν απαχθεί. Οι δυο μαθητές βρέθηκαν σε πολυκατοικία κοντά στην περιοχή του σχολείου και είναι καλά στην υγεία τους.
 • Στην εντατική οδηγός βυτιοφόρου που ανατράπηκε στη Λάρνακα
  Στην εντατική οδηγός βυτιοφόρου που ανατράπηκε στη Λάρνακα Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, 59χρονος από τη Λάρνακα, ύστερα από ανατροπή του βυτιοφόρου οχήματος του.
 • Πώς την πάτησε 63χρονη από «γιατρό» που έκανε…. «μαγικά» και της έφαγε πέραν των 100 χιλ. ευρώ
  Πώς την πάτησε 63χρονη από «γιατρό» που έκανε…. «μαγικά» και της έφαγε πέραν των 100 χιλ. ευρώ Στη σύλληψη 60χρονου από τη Λευκωσία προχώρησε το ΤΑΕ Πάφου για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων ύψους 117 χιλ. ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και απειλή με τη χρήση βίας σε βάρος 63χρονης καθηγήτριας.
 • Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας
  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρία του νεοσύστατου Φορέα Τρίτης Ηλικίας κατά τη διάρκεια της οποίας οι οργανώσεις και οι φορείς που συμμετέχουν ενημερώθηκαν από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για τους στόχους της Κυβέρνησης αναφορικά με την ευημερία και τη διεύρυνση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς την τρίτη ηλικία, για προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί για άτομα άνω των 65, καθώς και για νέα μέτρα που βρίσκονται υπό μελέτη.
 • Σε κωματώδη κατάσταση αγοράκι που ήπιε φυτοφάρμακο!
  Σε κωματώδη κατάσταση αγοράκι που ήπιε φυτοφάρμακο! Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο 6χρονος, μετά την κατάποση φυτοφαρμάκου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι που κατάγεται από τη Ρουμανία και διαμένει με τους γονείς του τα τελευταία χρόνια στην Πάφο βρισκόταν χτες το απόγευμα στο σπίτι με την μητέρα του, η οποία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο για την φροντίδα του κήπου της.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top