Διαβάστε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την βουλή για το κάπνισμα:

«Το ΑΚΕΛ, παρά της αρχικές προθέσεις του, αναγκάστηκε να καταψηφίσει την εναρμονιστική νομοθεσία για το κάπνισμα ως αποτέλεσμα των τροπολογιών που επέφεραν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και άλλα κόμματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολούθησαν τα άλλα κόμματα και με αποκλειστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση και πάλιν των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, χαλάρωσαν τη νομοθεσία για απαγόρευση του καπνίσματος προνομιακά και αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες του καζίνο και για τους μεγαλοξενοδόχους, όπου θα υπάρχουν πλέον οι μοναδικοί κλειστοί χώροι εστίασης-διασκέδασης που θα επιτρέπεται το κάπνισμα.

Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία, η μια εκ των τροπολογιών επιτρέπει να διαμορφωθούν ειδικά χώροι οποιασδήποτε έκτασης, στους οποίους θα επιτρέπεται εκτός από το κάπνισμα, η μουσική και η διάθεση αλκοόλ, με αποτέλεσμα νόμιμα αυτοί οι χώροι να μπορούν να μετατραπούν από μπαρ μέχρι και κλαμπ που θα ανταγωνίζονται αθέμιτα όλα τους υπόλοιπους χώρους διασκέδασης.

Αυτού του είδους οι αλλαγές μας οδήγησαν στην καταψήφιση της νομοθεσίας, θέση που αν τελικά αποκτούσε πλειοψηφία θα ανάγκαζε τα κόμματα που υπερψήφισαν ανάλογες απαράδεχτες πρόνοιες να αναθεωρήσουν τη στάση μέσα από την επανακατάθεση από πλευράς κυβέρνησης της σχετικής οδηγίας.

Πρόσθετα, αν υιοθετείτο η υποτροπολογία που καταθέσαμε για απαγόρευση καπνίσματος και στους εξωτερικούς χώρους αν αυτοί δεν έχουν ανοιχτή την μια τουλάχιστον πλευρά και πέραν του 50% των συνολικών περιμετρικών τοίχων ή πλευρών του, θα πετυχαίναμε ένα πολύ καλύτερο και ταυτόχρονα ισορροπημένο αποτέλεσμα που θα κάλυπτε τις λογικές ανησυχίες όλων.

Σε κάθε περίπτωση δεν υποτιμούμε βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν όπως η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στα σχολεία, τους παιδότοπους, τα νοσοκομεία εκτός από προκαθορισμένους χώρους κοκ.»

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top