Διαβάστε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την βουλή για το κάπνισμα:

«Το ΑΚΕΛ, παρά της αρχικές προθέσεις του, αναγκάστηκε να καταψηφίσει την εναρμονιστική νομοθεσία για το κάπνισμα ως αποτέλεσμα των τροπολογιών που επέφεραν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και άλλα κόμματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολούθησαν τα άλλα κόμματα και με αποκλειστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση και πάλιν των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, χαλάρωσαν τη νομοθεσία για απαγόρευση του καπνίσματος προνομιακά και αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες του καζίνο και για τους μεγαλοξενοδόχους, όπου θα υπάρχουν πλέον οι μοναδικοί κλειστοί χώροι εστίασης-διασκέδασης που θα επιτρέπεται το κάπνισμα.

Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία, η μια εκ των τροπολογιών επιτρέπει να διαμορφωθούν ειδικά χώροι οποιασδήποτε έκτασης, στους οποίους θα επιτρέπεται εκτός από το κάπνισμα, η μουσική και η διάθεση αλκοόλ, με αποτέλεσμα νόμιμα αυτοί οι χώροι να μπορούν να μετατραπούν από μπαρ μέχρι και κλαμπ που θα ανταγωνίζονται αθέμιτα όλα τους υπόλοιπους χώρους διασκέδασης.

Αυτού του είδους οι αλλαγές μας οδήγησαν στην καταψήφιση της νομοθεσίας, θέση που αν τελικά αποκτούσε πλειοψηφία θα ανάγκαζε τα κόμματα που υπερψήφισαν ανάλογες απαράδεχτες πρόνοιες να αναθεωρήσουν τη στάση μέσα από την επανακατάθεση από πλευράς κυβέρνησης της σχετικής οδηγίας.

Πρόσθετα, αν υιοθετείτο η υποτροπολογία που καταθέσαμε για απαγόρευση καπνίσματος και στους εξωτερικούς χώρους αν αυτοί δεν έχουν ανοιχτή την μια τουλάχιστον πλευρά και πέραν του 50% των συνολικών περιμετρικών τοίχων ή πλευρών του, θα πετυχαίναμε ένα πολύ καλύτερο και ταυτόχρονα ισορροπημένο αποτέλεσμα που θα κάλυπτε τις λογικές ανησυχίες όλων.

Σε κάθε περίπτωση δεν υποτιμούμε βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν όπως η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στα σχολεία, τους παιδότοπους, τα νοσοκομεία εκτός από προκαθορισμένους χώρους κοκ.»

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών
  Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών Οι δηλώσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα της μη καταληφθείσας έδρας της Λεμεσού, που κατείχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης. Με βάση τις δηλώσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε στη Σύσκεψη Αρχηγών ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος είτε η λύση θα δοθεί με αναπληρωματική εκλογή, είτε με νόμο.
 • Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου
  Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν σήμερα σε κοινή συνεδρία οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Στη σημερινή συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 9.00 το πρωί, κλήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν ο Γενικός Ελεγκτής, ο Προϊστάμενος της Μονάδας για την Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη…
 • Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής
  Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής Μετά από μακρά συζήτηση η Ολομέλεια της Βουλής με 33 ψήφους υπέρ, 8 εναντίον και 5 αποχές, τροποποίησε το ποινικό κώδικα αποποινικοποιώντας τις εκτρώσεις μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης και μέχρι την 19η εβδομάδα σε περιπτώσεις βιασμού της εγκύου. Η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επήλθε μετά από πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι βουλευτές Σκεύη Κούτρα Κουκουμά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Στέλλα Κυριακίδου και Κωστής Ευσταθίου, βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εκ μέρους…
 • Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο
  Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώνει την ερχόμενη Δευτέρα (5/2), στις 12 το μεσημέρι, την απόφαση του για δύο αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η μια αναφορά έχει να κάνει με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας και η άλλη με το νόμο που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για κατάργηση της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.
 • Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα
  Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα Για ένα προϋπολογισμό χωρίς όραμα και προοπτική, που διαιωνίζει την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top