Οι ενέργειες του νομικού συμβούλου του κινήματος κατά των εκποιήσεων οδήγησαν στην αναστολή εκτέλεσης του διατάγματος έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας, που διαμένει στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού.

 

Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της έξωσης της οικογένειας από την κατοικία της.

Η έξωση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα από την Τράπεζα, ενώ τα μέλη του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις βρέθηκαν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αμαθούντας και μετέβησαν έξω από το σπίτι της οικογένειας, με στόχο να αποτρέψουν την έξωση.

Η οικογένεια, μετά τον θάνατο του συζύγου το 2009, παρουσιάζεται να χρωστά στην τράπεζα ποσό 90 χιλιάδων ευρώ, όπως προέκυψε με τους τόκους.

Η τράπεζα ζητά όπως ανακτήσει την οικία, αξίας πέρα των 300 χιλιάδων ευρώ, να την εκποιήσει για να εισπράξει τα χρήματα του δανείου.

 

Το ΑΚΕΛ δια του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του Γιώργου Λουκαϊδη ο οποίος βρισκόταν στην κινητοποίηση ανέφερε οτι έχει κερδηθεί η μάχή αλλά οχι ο πόλεμος κατά των εξώσεων. Πρέπει να προσφερθεί ενα πραγματικό δίκτυ προστασίας της κυρίας κατοικίας σε όλες τις οικογένειες που βρέθηκαν σε μια δύνη οικονομική κατάσταση λόγω του τραπεζικού εγκλήματος

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top