Την ικανοποίηση του για τη σημερινή έναρξη αποξήλωσης των πετρελαιοδεξαμενών της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ) στη Λάρνακα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.  

Σε δηλώσεις του ο κ. Βύρας ανέφερε ότι «σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η αποξήλωση των πετρελαιο-δεξαμενών της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ) στη Λάρνακα και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γι’αυτή την ενέργεια. Ωστόσο θέλουμε και τις άλλες εταιρείες να ξεκινήσουν την μετακίνηση τους, δεδομένου ότι υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία αποκατάστασης του εδάφους που αναμένεται να πάρει κάποια χρόνια».

Πρόσθεσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν όλες οι ιδιωτικές εταιρείες πετρελαιοειδών να σχεδιάσουν και να αρχίσουν την μετακίνηση τους από το παραλιακό μας μέτωπο. Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 παραμένει σε ισχύ το Υπουργικό Διάταγμα που προβλέπει μετακίνηση των υγρών καυσίμων και του υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και ζητούμε από τον Υπουργό Εσωτερικών να μην αποσύρει το σχετικό Διάταγμα το οποίο θέλουμε να παραμείνει σε ισχύ γιατί οι μόνοι που δεν φταίνε για τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι οι δημότες».  

Σημείωσε πως «η πόλη της Λάρνακας θα πρέπει να έχει κάποια αντισταθμιστικά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα όλ