Η Κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να οικοδομήσει 17 νέες πόλεις και χωριά στην αγγλική ύπαιθρο σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης στέγασης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι νέες «κηπουρικές» κοινότητες, από την Κάμπρια στο βορά ως την Κορνουάλη στο νοτιότερο άκρο της Αγγλίας, θα αποτελούν μέρος ενός σχεδίου να οικοδομηθούν έως και 200.000 νέες οικιστικές μονάδες, ανακοίνωσε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Στέγασης και Προγραμματισμού Γκάβιν Μπάργουελ.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε και πάλι μόλις ένα κλάσμα του εκατομμυρίου σπιτιών που έχει δηλώσει η κυβέρνηση ότι επιθυμεί να δει να οικοδομούνται από το 2015 ως το 2020 σε ένα κράτος που ήδη είναι πυκνοκατοικημένο.

Διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν υποσχεθεί να αντιμετωπίσουν την έλλειψη που οδήγησε τις τιμές των σπιτιών να βγουν εκτός ελέγχου στο Λονδίνο και σε άλλες κύριες πόλεις γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

Αλλά οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης εκφράζουν παράπονα για έλλειψη διαθέσιμης γης και αυστηρούς πολεοδομικούς νόμους που δεν αφήνουν να γίνουν αναπτύξεις σε γη που θεωρείται «πράσινη ζώνη» γύρω από υφιστάμενες πόλεις και δίνουν στα τοπικά συμβούλια την διακριτική ευχέρεια να εμποδίσουν την κατασκευή κτιρίων.

Η κυβέρνηση ρώτησε πέρυσι τις τοπικές αρχές αν είναι υπέρ νέων πράσινων αναπτύξεων, στη βάση μιας ιδέας του 19ου αιώνα για τη στέγαση αυξανόμενων πληθυσμών σε αυτοτελείς πόλεις που θα περιβάλλονται από την εξοχή.

Ο κ. Μπάργουελ ανακοίνωσε τις τοποθεσίες για πρώτη φορά τη Δευτέρα και είπε ότι το κράτος θα χαλαρώσει τις πολεοδομικές απαιτήσεις και θα δώσει 7,4 εκατ. στερλίνες για να βοηθήσει στην οικοδόμηση.

Οι τρεις νέες πόλεις που θα έχουν πάνω των 10.000 σπιτιών η κάθε μία θα κτιστούν κοντά στο Έιλσμπουρι, το Τόντον και το Χάρλοου ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα νέα πράσινα χωριά περιλαμβανομένων του Μπάιλριγκ στο Λάνκαστερ, στο Λονγκ Μάρστον στο Στρατφορντ – ον – Έιβον, του Γουέλμπορν στο Χαμπσάιρ και του Καλμ στο Ντέβουν θα έχουν το κάθε ένα από 1.500 έως 10.000 ακίνητες ιδιοκτησίες.

Μαζί με ακόμη 7 πράσινες πόλεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί οι νέες αναπτύξεις θα παρέχουν σχεδόν 200.000 νοικοκυριά, είπε ο κ. Μπάργουελ.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ! Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ’ αρχήν, τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα
  ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ! Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ’ αρχήν, τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ` αρχήν, τη συμφωνία για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ύστερα από την πρόταση που υπέβαλε η Ελληνική Τράπεζα. Σε δηλώσεις του μετά την ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η πρόταση της Ελληνικής για απόκτηση μέρους τους χαρτοφυλακίου της ΣΚΤ έγινε καταρχήν αποδεκτή, υπό την προϋπόθεση της υποβολής του σχεδίου μετοχικής δομής.
 • «Λαοθάλασσες» στους δρόμους της Γαλλίας κατά του Μακρόν - Μαζική διαμαρτυρία έναντι στην πολιτική του Γάλλου προέδρου
  «Λαοθάλασσες» στους δρόμους της Γαλλίας κατά του Μακρόν - Μαζική διαμαρτυρία έναντι στην πολιτική του Γάλλου προέδρου «Λαοθάλασσες» χιλιάδων Γάλλων πολιτών κατέκλισαν χθες το Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, έπειτα από την πρωτοφανή έκκληση περίπου εξήντα συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων και ενώσεων για πραγματοποίηση διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απαντά εκ των προτέρων ότι «αυτό δεν θα τον σταματήσει». Οι χθεσινές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, συγκέντρωσαν 250.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη την Γαλλία, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT. Στο Παρίσι, η CGT μέτρησε 80.000 διαδηλωτές, η αστυνομία 21.000, ενώ η εταιρεία…
 • Οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου συζητούν τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό
  Οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου συζητούν τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό Οι τελευταίες εξελίξεις στον Συνεργατισμό θα συζητηθούν, το πρωί, σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Η συζήτηση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, συμπίπτει με την ολοκλήρωση σήμερα στις 1200 της πρώτης φάσης της διαδικασίας για την προσέλκυση επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου με το άνοιγμα εικονικού δωματίου δεδομένων (Data room), το οποίο περιλαμβάνει γύρω στις 65.000 σελίδες με οικονομικά στοιχεία…
 • ΠΕΚΙΝΟ: Καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία θα φέρει ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι ΗΠΑ
  ΠΕΚΙΝΟ: Καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία θα φέρει ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι ΗΠΑ Ενας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα οδηγούσε μόνο στην καταστροφή την παγκόσμια οικονομία, υπογράμμισε ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας Τζονγκ Σαν σήμερα, καθώς το Πεκίνο κλιμακώνει τις επικρίσεις του στους δασμούς που αποφάσισε η Ουάσιγκτον να επιβάλλει στα εισαγόμενα μέταλλα, που εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να συντρίψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Μετά την πίεση που άσκησαν σύμμαχοί τους, οι ΗΠΑ άφησαν ανοικτή την πόρτα για περισσότερες εξαιρέσεις από τους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο…
 • Το Ισραήλ σύναψε συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο
  Το Ισραήλ σύναψε συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο  Το Ισραήλ σύναψε μια "ιστορική" συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top