Με την ευκαιρία του νέου έτους το ΑΚΕΛ στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, εύχεται προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, ευτυχία, πρόοδο και προκοπή.

Θερμές ευχές απευθύνουμε και προς όλους τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Τέτοιες γιορτινές μέρες όλοι έχουν στραμμένη τη σκέψη στη δική τους πατρίδα και τους δικούς τους ανθρώπους.

Υποδεχόμενοι το νέο χρόνο η σκέψη μας συνεχίζει να βρίσκεται στους χιλιάδες φτωχούς και άνεργους, στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε όσους βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και τις αρνητικές συνέπειες της δραματικής μείωσης των απολαβών τους, στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους και γενικά σ’ όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες ώρες. Δυστυχώς, οι αριθμοί αυτών των ανθρώπων ολοένα και αυξάνονται εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας και της περιστολής του κοινωνικού κράτους που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Από καρδιάς ευχόμαστε το 2017 να είναι το έτος της επίτευξης λύσης στο Κυπριακό. Λύση, η οποία θα φέρει την απελευθέρωση του τόπου μας και την επανένωση του λαού μας στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Λύση, η οποία να προνοεί για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του λαού μας.

Βρισκόμαστε εν μέσω της πιο κρίσιμης φάσης του Κυπριακού των τελευταίων χρόνων που μπορεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να οδηγήσει σε θετική κατάληξη. Ο δρόμος για την επιδίωξη συνολικής λύσης, παραμένει δύσκολος και απαιτεί προσήλωση σε θέσεις αρχών, αποφασιστικότητα και ειλικρινή θέληση για εξεύρεση έντιμου συμβιβασμού. Ιδιαίτερα σ’ αυτή την τελευταία παράμετρο είναι που θα κριθεί η συνέπεια λόγων και έργων της Τουρκίας η οποία θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα τη βούληση της για λύση.

Ως ΑΚΕΛ, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με συνέπεια και να πρωτοστατούμε για λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών. Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της επαναπροσέγγισης μεταξύ των Ελληνοκύπριων και των Τουρκοκύπριων. Παραμένουμε με συνέπεια προσηλωμένοι στην επίτευξη λύσης που να καθιστά τους Κυπρίους νοικοκύρηδες της πατρίδας τους. Μια πατρίδα χωρίς στρατούς και διαιρετικά συρματοπλέγματα, μια πατρίδα που να παρέχει μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στους πολίτες της.

Το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αποτελεί τον ισχυρό πόλο της αντιπολίτευσης στην αδιέξοδη κοινωνικο - οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Θα συνεχίσει την προσπάθεια για τον τερματισμό αυτών των πολιτικών της κυβέρνησης που αυξάνουν την ανισότητα, τη φτώχεια και την ανέχεια.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την προσπάθεια για ενίσχυση των σχέσεων του με τους πολίτες και την κοινωνία. Για ενίσχυση των κοινών αγώνων και διεκδικήσεων με την κοινωνία. Αυτό που προέχει για το ΑΚΕΛ, πέρα από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας και των εργαζομένων, είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου παραγωγικού μοντέλου που να μπορεί να πάρει την πατρίδα και το λαό μας μπροστά προς το μέλλον.

Ταυτόχρονα, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους τους λαούς και τους εργαζόμενους του κόσμου που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το νεοφιλελευθερισμό, για δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα, για κοινωνικές κατακτήσεις, για ειρήνη και κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη.

Καλή χρονιά σε όλους!

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεβίωσε ο Μιχάλης Πουμπουρής, ιστορικό, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ
  Απεβίωσε ο Μιχάλης Πουμπουρής, ιστορικό, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοίνωσε το θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου, Μιχάλη Πουμπουρή. Ο Μιχάλης Πουμπουρής, για δεκαετίες ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, συνέδεσε το όνομα του με το ΑΚΕΛ, με τους αγώνες της εργατικής τάξης και τις λαϊκές διεκδικήσεις, με την αντίσταση στο φασισμό και το σοβινισμό, με την πάλη για την ανεξαρτησία και ελευθερία της πατρίδα μας.
 • ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία
  ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, με τη δύναμη που μάς δίνουν οι εργαζόμενοι, με πίστη στο μέλλον που αξίζει ο λαός μας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία, τονίζει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση της με την ευκαιρία της σημερινής 92ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ), συνεχιστής του οποίου είναι το Ανορθωτικό Κόμμα Κυπρίων Εργαζομένων (ΑΚΕΛ).
 • Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης
  Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης Aνακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Βετεράνου στελέχους του Κόμματος Χρίστου Κουρτελλάρη: "Με αισθήματα βαθιάς θλίψης η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει τον θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος, Χρίστου Κουρτελλάρη. Ο Χρίστος Κουρτελλάρης γεννήθηκε το 1919 στους Εργάτες. Εντάχθηκε στις γραμμές του εργατικού κινήματος από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το 1940 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Μπήκε στο δρόμο της βιοπάλης σχεδόν από παιδί και στρατεύτηκε στο δρόμο του αγώνα τον οποίο δεν…
 • Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία
  Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας ανέλυσε το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και τα μηνύματα που μέσω του στάλθηκαν στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα το Επαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε σε μια αποτίμηση της δράσης και της παρουσίας του πριν και κατά τη διάρκεια του 31ου ΠΦΝΦ, επαναβεβαιώνοντας τη θέληση του, να συνεχίσει…
 • Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ
  Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top