Έξι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το 2016 η Ενωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) διεκδικώντας από την Κυβέρνηση σεβασμό προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας αλλά και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας, αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει ότι “πέρασε ακόμα μια χρονιά κατά την οποία η ΕΚΥΣΥ έχει να παρουσιάσει μια πλούσια δράση γεμάτη από διαβήματα, αγώνες και προσπάθειες για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των συνταξιούχων και να τα επαναφέρει στο σημείο που ήταν πριν από τις αυθαίρετες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση”.

Η ΕΚΥΣΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της “ήταν καθημερινά δίπλα στους ηλικιωμένους μας, ιδιαίτερα σε αυτούς που είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας”.

Επίσης, “σημαντική ήταν η βοήθεια της προς τους ηλικιωμένους για την υποβολή των διαφόρων αιτήσεων για να διατηρήσουν την μικρή επιταγή και να την επανακτήσουν αυτοί που τους αποκόπηκε, όπως επίσης και για την επιστροφή της φορολογίας του 27% από το 30% που γίνεται για την άμυνα”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ έδωσε την ευκαιρία σε είκοσι πέντε χιλιάδες περίπου απόμαχους της δουλειάς να πάρουν μέρος σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις χαράς και διασκέδασης και όχι μόνο, ενώ οργάνωσε αρκετές διαλέξεις υγείας για τους ηλικιωμένους μας. ΄

Έδωσε επίσης το παρών της σε εθελοντικές εργασίες και άλλες εκδηλώσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος ενώ οι χορωδίες που διαθέτει η ΕΚΥΣΥ, συμμετείχαν σε αρκετές εκδηλώσεις.

Με την ευκαιρία των γιορτών, η ΕΚΥΣΥ απευθύνει προς όλους τους συνταξιούχους και ολόκληρο το Κυπριακό Λαό τις πιο θερμές ευχές για ένα ειρηνικό και ευτυχισμένο νέο χρόνο, για προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και Χρόνια Πολλά. Εύχεται επίσης επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και επανένωση της Κύπρου και του λαού μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top