Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Όταν εκτιμούσαμε τα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών είχαμε πει ότι πήραμε τα μηνύματα από τον κόσμο. Επιδίωξη μας πηγαίνοντας στις Τοπικές εκλογές ήταν να ξανακτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο, διατηρώντας σταθερές τις αρχές οι οποίες μας καθοδηγούν στη διαμόρφωση θέσεων. Αυτές τις σχέσεις εμπιστοσύνης επιδιώξαμε να τις κτίσουμε συζητώντας με τον κόσμο και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη και τις δικές του απόψεις για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων μας αλλά και για τις υποψηφιότητες που θα στηρίζαμε ενόψει των τοπικών εκλογών.

Πήγαμε στις τοπικές κοινωνίες, συζητήσαμε μαζί τους καθαρά, σοβαρά και αληθινά, ακούσαμε τις δικές τους απόψεις και κάναμε τις επιλογές μας. Επιλέξαμε άτομα με ικανότητες, με γνώσεις, με τιμιότητα, με όραμα για τις τοπικές κοινωνίες και με διάθεση για προσφορά.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών εκτιμούμε ότι οι προτάσεις μας αγκαλιάστηκαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από το λαό. Εκλέξαμε πάρα πολλούς δημάρχους, μέχρι στιγμής 10 κομματικούς και άλλους 4 με υποστήριξη δική με άλλα κόμματα. Την ίδια στιγμή χάσαμε και κάποιους δήμους με πολύ οριακά αποτελέσματα. Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις λένε ότι και στα ψηφοδέλτια για τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια έχουμε σταματήσει τη πτωτική πορεία και έχει ξεκινήσει μια ανοδική πορεία για τα ποσοστά του ΑΚΕΛ. Χαιρόμαστε γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε ανακόψει την πτωτική πορεία και το κόμμα ανακάμπτει. Βέβαια ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το τέλος του δρόμου. Η προσπάθεια μας θα συνεχίσει. Για να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο και να τον πείσουμε ότι πραγματικά υπάρχουμε για να τον υπηρετούμε. Για να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του και να διαμορφώνουμε πολιτικές τέτοιες που να παίρνουν τον τόπο και το λαό μας πάντα μπροστά. Δεν είναι η ώρα για πανηγυρισμούς. Είναι η ώρα για πολλή δουλειά. Για να καταφέρουμε, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, να διαμορφώσουμε συνθήκες καλύτερης ζωής για το σύνολο των πολιτών. Θέλουμε κερδισμένοι από αυτή τη διαδικασία να είναι πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι δημότες και ο ίδιος ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θέλω να σταθώ για ακόμα μια φορά στο φαινόμενο της ψηλής αποχής για να πω ότι αποκτά δομικά χαρακτηριστικά και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο στη ρίζα του. Βέβαια είναι ξεκάθαρο ότι η ψηλή αποχή οφείλεται και στη συγκυρία η οποία υπάρχει. Μια έκκληση απευθύνω προς όλα τα πολιτικά κόμματα και προς όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Να σταματήσουμε να απαξιώνουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Θέλω να συγχαρώ τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς συμβούλους, τους Κοινοτάρχες και τα μέλη των Κοινοτικών συμβουλίων, τα μέλη των Σχολικών εφοριών που έχουν εκλεγεί. Πρέπει να γίνει σκληρή, πολύ σκληρή δουλειά, σε μια προσπάθεια να πείσουμε ότι αξίζει ο κόσμος να συμμετέχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα του. Η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες να κάνει καλύτερη τη ζωή του. Με τη συμμετοχή, μπορούν να συμβάλουν έτσι ώστε και ο θεσμός αλλά και η προσφορά από τις τοπικές αρχές να ανέβει σε νέα, ψηλότερα επίπεδα.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και να συγχαρώ τις εκατοντάδες στελέχη και μέλη του ΑΚΕΛ που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτή τη διαδικασία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Κατάφεραν να πετύχουν αποτελέσματα για τα οποία νιώθουμε περήφανοι. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τη νεολαία  που συμμετείχε σε αυτή την εκλογική διαδικασία, στηρίζοντας τις προσπάθειες του κόμματος και τον εκλογικό μας συνδυασμό. Έχουν το δικό τους μεγάλο μερίδιο στην προσπάθεια την οποία καταβάλαμε. Θέλω να τους πω ότι, πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, επενδύουμε πάνω τους και τους θέλουμε να είναι μαζί μας για να πάρουμε τον τόπο μας ακόμα πιο μπροστά, τη χώρα μας ακόμα πιο ψηλά.»

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στο Ανώτατο σήμερα η έφεση Ανδρέα Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού
  Στο Ανώτατο σήμερα η έφεση Ανδρέα Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σήμερα η έφεση που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, που απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.
 • Επανακαταμέτρηση ψήφων για το Δήμο Λεμεσό και Αμμοχώστου θα ζητήσει το ΑΚΕΛ
  Επανακαταμέτρηση ψήφων για το Δήμο Λεμεσό και Αμμοχώστου θα ζητήσει το ΑΚΕΛ Την πρόθεση του ΑΚΕΛ αλλά και πολιτών για επανακαταμέτρηση των ψήφων, των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, στους Δήμους Λεμεσού και Αμμοχώστου, επιβεβαίωσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης.
 • Σκέψεις για να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Λεμεσό και Αμμόχωστο κάνει το ΑΚΕΛ
  Σκέψεις για να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Λεμεσό και Αμμόχωστο κάνει το ΑΚΕΛ Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού ΑΣΤΡΑ γίνεται λόγο ότι το ΑΚΕΛ προσανατολίζεται να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων στους Δήμους Λεμεσού και Αμμοχώστου, καθώς το τελικό αποτέλεσμα στους δυο δήμους κρίθηκε μόνο με ελάχιστες ψήφους.
 • Oι νέοι σχολικοί έφοροι και οι σταυροί προτίμησης
  Oι νέοι σχολικοί έφοροι και οι σταυροί προτίμησης ΕΚΛΟΓΕΣ 2016: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΜΜΑ/ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΩΣΗΦ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 95 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 134 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΣΚΟΥΤΑΡΗ - ΤΥΛΛΗΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 158 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΟΟΥΛΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 147 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΚΑΖΑΦΑ-ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 84 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΚΤΩΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 105 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΟΥ-ΑΓΡΟΤΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 114 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΑΣΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 492 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ…
 • Τα νέα Κοινοτικά Συμβούλια και οι σταυροί προτίμησης
  Τα νέα Κοινοτικά Συμβούλια και οι σταυροί προτίμησης ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΜΜΑ/ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΜΥΡΙΛΛΗ - ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑΣ 112 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (ΦΟΥΣΚΟΥΛΗ) ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑΣ 111 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 169 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 133 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΑΣΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 147 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΣΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 154 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΜΑΥΡΗΣ) ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 360 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΤΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 267 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΚΕΛ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 423 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΥΓΟΡΟΥ ΚΟΥΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΚΕΛ…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top