Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Θανάση Τσώκο.

Παρατίθεται η επιστολή:

«Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της απευθείας προβολής των δηλώσεων στις οποίες προέβαινε ο Γ.Γ. της ΚΕ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές, το ΡΙΚ διέκοψε τη μετάδοση για να προβάλει την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο εκλογικό επιτελείο του κ. Νικολαΐδη στη Λεμεσό.

Σημειώνουμε ότι τόσο ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και ο κ. Νικολαΐδης, είχαν ήδη προβεί σε δηλώσεις προηγουμένως οι οποίες προβλήθηκαν απευθείας από το ΡΙΚ.

Η ενέργεια του ΡΙΚ να διακόψει τις δηλώσεις του Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ αποτελεί προκλητική και προσβλητική ενέργεια σε βάρος του Κόμματος και παραβιάζει κάθε κανόνα αντικειμενικότητας και δεοντολογίας, τον οποίο η δημόσια ραδιοτηλεόραση οφείλει να τηρεί με συνέπεια.

Εκφράζουμε την έντονη απαρέσκειά μας για το γεγονός. Αυτό το γεγονός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αντιδεοντολογικών και μεροληπτικών συμπεριφορών του ΡΙΚ σε βάρος του ΑΚΕΛ για τις οποίες μερικές φορές, είτε γραπτώς είτε προφορικώς, σας ενημερώσαμε.

Μερικές φορές το ΑΚΕΛ διατύπωσε την άποψη ότι το ΡΙΚ, ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, πρέπει να δείχνει το δρόμο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στους ιδιωτικούς σταθμούς. Μερικές φορές διατυπώσαμε την άποψη ότι για να μπορεί το ΡΙΚ να λειτουργεί αντικειμενικά επιβάλλεται να καταρτιστεί ένας Κώδικας Δεοντολογίας. Δυστυχώς, δεν προσέξαμε να γίνεται κάτι συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση. Τα δε απαράδεκτα φαινόμενα μεροληψίας συνεχίζονται.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σάς ενημερώνουμε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χθεσινοβραδινό συμβάν, αλλά και εξαιτίας της γενικότερης στάσης του ΡΙΚ έναντι του Κόμματος, το ΑΚΕΛ αποφάσισε όπως κανένας εκπρόσωπός μας να μην συμμετέχει σε ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές συζητήσεις που πραγματοποιεί το ΡΙΚ.

Αυτή η απόφασή μας θα ισχύει μέχρι που το ΡΙΚ δώσει απτά δείγματα γραφής για την καθιέρωση Κώδικα Δεοντολογίας.

 

Εννοείται ότι το ΑΚΕΛ αναμένει από το Δ.Σ. του ΡΙΚ δημόσια απολογία για όσα απαράδεκτα έγιναν χθες βράδυ.»

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στο Ανώτατο σήμερα η έφεση Ανδρέα Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού
  Στο Ανώτατο σήμερα η έφεση Ανδρέα Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σήμερα η έφεση που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, που απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.
 • Επανακαταμέτρηση ψήφων για το Δήμο Λεμεσό και Αμμοχώστου θα ζητήσει το ΑΚΕΛ
  Επανακαταμέτρηση ψήφων για το Δήμο Λεμεσό και Αμμοχώστου θα ζητήσει το ΑΚΕΛ Την πρόθεση του ΑΚΕΛ αλλά και πολιτών για επανακαταμέτρηση των ψήφων, των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, στους Δήμους Λεμεσού και Αμμοχώστου, επιβεβαίωσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης.
 • Σκέψεις για να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Λεμεσό και Αμμόχωστο κάνει το ΑΚΕΛ
  Σκέψεις για να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Λεμεσό και Αμμόχωστο κάνει το ΑΚΕΛ Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού ΑΣΤΡΑ γίνεται λόγο ότι το ΑΚΕΛ προσανατολίζεται να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων στους Δήμους Λεμεσού και Αμμοχώστου, καθώς το τελικό αποτέλεσμα στους δυο δήμους κρίθηκε μόνο με ελάχιστες ψήφους.
 • Oι νέοι σχολικοί έφοροι και οι σταυροί προτίμησης
  Oι νέοι σχολικοί έφοροι και οι σταυροί προτίμησης ΕΚΛΟΓΕΣ 2016: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΜΜΑ/ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΩΣΗΦ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 95 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 134 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΣΚΟΥΤΑΡΗ - ΤΥΛΛΗΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 158 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΟΟΥΛΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 147 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΚΑΖΑΦΑ-ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 84 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΚΤΩΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 105 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΟΥ-ΑΓΡΟΤΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 114 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΑΣΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 492 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ…
 • Τα νέα Κοινοτικά Συμβούλια και οι σταυροί προτίμησης
  Τα νέα Κοινοτικά Συμβούλια και οι σταυροί προτίμησης ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΜΜΑ/ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΜΥΡΙΛΛΗ - ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑΣ 112 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (ΦΟΥΣΚΟΥΛΗ) ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑΣ 111 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 169 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 133 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΑΣΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 147 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΣΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 154 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΜΑΥΡΗΣ) ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 360 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΤΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 267 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΚΕΛ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 423 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΥΓΟΡΟΥ ΚΟΥΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΚΕΛ…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top