Τη μεταφορά στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) του ποσού των 10 εκ. ευρώ που έχει ψηφιστεί στον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του 2016, ως δεύτερη δόση για αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2016, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργικό ενέκρινε επίσης την καταβολή του πιο πάνω ποσού, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Αναθεωρημένου Εθνικού Πλαισίου.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στις 28.9.2016 ενέκρινε Πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για καταβολή αποζημιώσεων για το 2016, λόγω σοβαρών ζημιών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (εξαιτίας θεομηνιών και δυσμενών καιρικών συνθηκών), μέσω του Αναθεωρημένου Εθνικού Πλαισίου Χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων για την Αντιστάθμιση Ζημιών στον Τομέα της Γεωργίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στις 28.9.2016 ενέκρινε, επίσης, την καταβολή της πρώτης δόσης των αποζημιώσεων, ύψους 6 εκ. ευρώ.

Στο Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για το 2016, συμπεριλήφθηκε ποσό ύψους 10 εκ. ευρώ για κάλυψη της δεύτερης δόσης για τις αποζημιώσεις του 2016. Το ποσό των 10 εκ. ευρώ αποτελεί μεταφορά του υπόλοιπου ποσού εκ των συνολικά 18 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν για πληρωμή των ζημιών.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την παραχώρηση Κυβερνητικής Εγγύησης προς την ΕΤΕπ για τη σύναψη εξωτερικού δανείου ύψους μέχρι 26 εκ. ευρώ με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, για χρηματοδότηση της επέκτασης του Ινστιτούτου.

Το έργο αφορά την ανέγερση και λειτουργία κτηρίου για να φιλοξενήσει έργα Έρευνας και Ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία καινούργιων εγκαταστάσεων και ανάπτυξη νέου εξοπλισμού αιχμής, καθώς και τη δημιουργία νέων ερευνητικών ομάδων που θα έχουν ως κύριο στόχο την εφαρμοσμένη ιατρική και βιοϊατρική έρευνα, με επίκεντρο τον ασθενή.

 

Επίσης περιλαμβάνει συντήρηση και ανακαίνιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων υποδομής του Ινστιτούτου, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των τρεχόντων δραστηριοτήτων του. Μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, η ανακάλυψη καινούριων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στη βελτίωση της ζωής των ασθενών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας αλλά και του κράτους.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ! Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ’ αρχήν, τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα
  ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ! Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ’ αρχήν, τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα Η Κυβέρνηση ενέκρινε, κατ` αρχήν, τη συμφωνία για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ύστερα από την πρόταση που υπέβαλε η Ελληνική Τράπεζα. Σε δηλώσεις του μετά την ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η πρόταση της Ελληνικής για απόκτηση μέρους τους χαρτοφυλακίου της ΣΚΤ έγινε καταρχήν αποδεκτή, υπό την προϋπόθεση της υποβολής του σχεδίου μετοχικής δομής.
 • «Λαοθάλασσες» στους δρόμους της Γαλλίας κατά του Μακρόν - Μαζική διαμαρτυρία έναντι στην πολιτική του Γάλλου προέδρου
  «Λαοθάλασσες» στους δρόμους της Γαλλίας κατά του Μακρόν - Μαζική διαμαρτυρία έναντι στην πολιτική του Γάλλου προέδρου «Λαοθάλασσες» χιλιάδων Γάλλων πολιτών κατέκλισαν χθες το Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, έπειτα από την πρωτοφανή έκκληση περίπου εξήντα συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων και ενώσεων για πραγματοποίηση διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απαντά εκ των προτέρων ότι «αυτό δεν θα τον σταματήσει». Οι χθεσινές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, συγκέντρωσαν 250.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη την Γαλλία, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT. Στο Παρίσι, η CGT μέτρησε 80.000 διαδηλωτές, η αστυνομία 21.000, ενώ η εταιρεία…
 • Οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου συζητούν τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό
  Οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου συζητούν τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό Οι τελευταίες εξελίξεις στον Συνεργατισμό θα συζητηθούν, το πρωί, σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Η συζήτηση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, συμπίπτει με την ολοκλήρωση σήμερα στις 1200 της πρώτης φάσης της διαδικασίας για την προσέλκυση επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου με το άνοιγμα εικονικού δωματίου δεδομένων (Data room), το οποίο περιλαμβάνει γύρω στις 65.000 σελίδες με οικονομικά στοιχεία…
 • ΠΕΚΙΝΟ: Καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία θα φέρει ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι ΗΠΑ
  ΠΕΚΙΝΟ: Καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία θα φέρει ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι ΗΠΑ Ενας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα οδηγούσε μόνο στην καταστροφή την παγκόσμια οικονομία, υπογράμμισε ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας Τζονγκ Σαν σήμερα, καθώς το Πεκίνο κλιμακώνει τις επικρίσεις του στους δασμούς που αποφάσισε η Ουάσιγκτον να επιβάλλει στα εισαγόμενα μέταλλα, που εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να συντρίψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Μετά την πίεση που άσκησαν σύμμαχοί τους, οι ΗΠΑ άφησαν ανοικτή την πόρτα για περισσότερες εξαιρέσεις από τους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο…
 • Το Ισραήλ σύναψε συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο
  Το Ισραήλ σύναψε συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο  Το Ισραήλ σύναψε μια "ιστορική" συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top