Φθάνει το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Andrej Danko.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, Τον κ.
Danko συνοδεύουν ο εκ των τεσσάρων Αντιπροέδρων του Εθνικού Συμβουλίου (ΕΣ) της Σλοβακίας, Andrej Hrnčiar, ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, Peter Gajdoš, ο οποίος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαϊδη, και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σλοβακίας-Κύπρου στο ΕΣ Eduard Heger.

Τον κ.
Danko συνοδεύει επίσης ομάδα υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΣ και του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, τον Πρόεδρο Danko και την αντιπροσωπία θα συνοδεύει επίσης η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο, κα Oksana Tomová.

Κατά την εδώ παραμονή τους, ο κ.
Danko και η αντιπροσωπία θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος θα παραθέσει επίσημο γεύμα, προς τιμήν του Σλοβάκου ομολόγου του.  
 
Η σλοβακική αντιπροσωπία θα επισκεφθεί επίσης το απόσπασμα που διατηρεί η Σλοβακία στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και θα έχει συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, κα
Elisabeth Spehar, καθώς και με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων,  ενώ θα επισκεφθεί και τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία.
 
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον Πρόεδρο της Σλοβακικής Βουλής θα υποδεχθεί, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, βουλευτής Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top