Στο τελικό στάδιο της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου βρίσκεται η Υπηρεσία Εκλογών.

 

Την ίδια ώρα οριστικοποιείται και ο αριθμός των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου σε δήλωση στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι από αύριο ξεκινούν και οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τα εκλογικά κέντρα και από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν και οι επισκέψεις του Γενικού Εφόρου στις Επαρχίες για συναντήσεις με τους προεδρεύοντες για τις τελευταίες οδηγίες.

Επίσης την Παρασκευή πριν από τις εκλογές (16/12) θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη Διάσκεψη Τύπου του Γενικού Εφόρου για τις εκλογές με όλες τις πληροφορίες και το τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.

“Τα πλείστα ψηφοδέλτια είναι εκτυπωμένα, είμαστε στο τελευταίο στάδιο εκτύπωσης για κοινότητες της Λεμεσού και της Πάφου. Δευτέρα και Τρίτη θα γίνει η παράδοση των ψηφοδελτίων στους οικείους Εφόρους”, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκλογικών κέντρων ο κ. Δημητρίου διευκρίνισε ότι προέκυψε χθες ακύρωση εκλογής για την Γιαλούσα και έτσι εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, θα οριστικοποιηθεί ο τελικός αριθμός των κέντρων.

Στον εκλογικό κατάλογο είναι εγγεγραμμένοι 561,373 εκλογείς , από αυτούς όμως δεν θα ψηφίσουν αρκετοί γιατί στις κοινότητες τους δεν θα υπάρξει εκλογή ή υπήρξαν ανακηρύξεις χωρίς ανθυποψήφιο.

Από τις 561,373 εκλογείς οι 16,740 είναι κοινοτικοί και 544,633 Κύπριοι. Από τους Κύπριους οι 170,133 είναι και εκτοπισμένοι και έχουν δικαίωμα ψήφου και για τον τόπο εκτοπισμού τους και για τον τόπο διαμονής τους.

Οι νέοι ψηφοφόροι είναι κάπου ελαφρά πάνω από τις 4,000.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι για τις ανακηρύξεις τις επόμενες μέρες θα ληφθούν αποφάσεις για τους χώρους και τις ώρες και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Για τα αποτελέσματα ο κ. Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τις δέκα το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα για τους Δημάρχους και κοινοτάρχες και γύρω στις έντεκα το βράδυ θα είμαστε κοντά σε τελικά σε ότι αφορά κομματικούς ψήφους για δήμους και κοινότητες. Για το ποιοι εκλέγονται, τα αποτελέσματα θα πρέπει να αναμένονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στο Ανώτατο σήμερα η έφεση Ανδρέα Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού
  Στο Ανώτατο σήμερα η έφεση Ανδρέα Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σήμερα η έφεση που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, που απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.
 • Επανακαταμέτρηση ψήφων για το Δήμο Λεμεσό και Αμμοχώστου θα ζητήσει το ΑΚΕΛ
  Επανακαταμέτρηση ψήφων για το Δήμο Λεμεσό και Αμμοχώστου θα ζητήσει το ΑΚΕΛ Την πρόθεση του ΑΚΕΛ αλλά και πολιτών για επανακαταμέτρηση των ψήφων, των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, στους Δήμους Λεμεσού και Αμμοχώστου, επιβεβαίωσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης.
 • Σκέψεις για να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Λεμεσό και Αμμόχωστο κάνει το ΑΚΕΛ
  Σκέψεις για να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε Λεμεσό και Αμμόχωστο κάνει το ΑΚΕΛ Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού ΑΣΤΡΑ γίνεται λόγο ότι το ΑΚΕΛ προσανατολίζεται να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων στους Δήμους Λεμεσού και Αμμοχώστου, καθώς το τελικό αποτέλεσμα στους δυο δήμους κρίθηκε μόνο με ελάχιστες ψήφους.
 • Oι νέοι σχολικοί έφοροι και οι σταυροί προτίμησης
  Oι νέοι σχολικοί έφοροι και οι σταυροί προτίμησης ΕΚΛΟΓΕΣ 2016: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΜΜΑ/ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΩΣΗΦ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 95 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 134 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΣΚΟΥΤΑΡΗ - ΤΥΛΛΗΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 158 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΟΟΥΛΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 147 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΚΑΖΑΦΑ-ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 84 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΚΤΩΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 105 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΟΥ-ΑΓΡΟΤΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Η ΑΚΑΝΘΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 114 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΚΑΝΘΟΥ ΑΣΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 492 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ…
 • Τα νέα Κοινοτικά Συμβούλια και οι σταυροί προτίμησης
  Τα νέα Κοινοτικά Συμβούλια και οι σταυροί προτίμησης ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΜΜΑ/ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΜΥΡΙΛΛΗ - ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑΣ 112 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (ΦΟΥΣΚΟΥΛΗ) ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑΣ 111 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 169 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 133 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΑΣΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 147 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΣΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 154 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΜΑΥΡΗΣ) ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 360 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΤΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 267 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΣΣΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΚΕΛ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 423 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΥΓΟΡΟΥ ΚΟΥΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΚΕΛ…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top