Επαφές πραγματοποιεί στην Κύπρο Γάλλος αξιωματούχος

Με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών βρίσκεται στην Κύπρο και πραγματοποιεί σειρά επαφών ο Jean-ChristophePeaucelle, Σύμβουλος για Θρησκευτικές Υποθέσεις

στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ο Γάλλος αξιωματούχος ήδη είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρο Ζήνων και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Το απόγευμα συναντάται με τον Μουφτή των Τ/κ Ταλίπ Αταλάι ενώ κατά την εδώ επίσκεψή του θα συναντηθεί και με τους θρησκευτικούς ηγέτες των Μαρωνιτών, των Λατίνων και των Αρμενίων.

Θα συναντήσει επίσης την πρέσβειρα της Σουηδίας AnnaOlssonVrang ενώ θα επισκεφθεί και θρησκευτικούς χώρους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας, σκοπός της εδώ επίσκεψης του Γάλλου διπλωμάτη είναι να ακούσει τις απόψεις των θρησκευτικών ηγετών για το διαθρησκευτικό διάλογο και να ενημερωθεί για τις μεταξύ τους επαφές στο πλαίσιο του διαλόγου, που γίνεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας.

Παράλληλα ο κ. Peaucelle θα ανταλλάξει απόψεις για τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συμβάλει στο διαθρησκευτικό διάλογο ενώ θα συζητήσει και θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον ο Γάλλος διπλωμάτης θα ακούσει τις απόψεις των θρησκευτικών ηγετών για τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top