Ιαπωνία: Πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας 28 τρις γεν ανακοίνωσε ο Άμπε

Πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας ύψους 28 τρισεκατομμυρίων γεν (€241 δισ) γεν ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας

Πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας από τον κ. Άμπε στην νοτιοδυτική Ιαπωνία, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το πρακτορείο Τζίτζι, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί εδώ και μερικούς μήνες.

Ο κ. Άμπε δεν έδωσε λεπτομέρειες, σημείωσε όμως ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει δημόσιες επενδύσεις ύψους 13 δισ γεν.

Η εξαγγελία του πακέτου έρχεται μόλις μερικές μέρες πριν από τη συνεδρία της ιαπωνικής Κεντρική Τράπεζας, η οποία αναμένεται την Παρασκευή να εξαγγείλει μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας, η οποία παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης.

Εδώ και τρία χρόνια η ιαπωνική ΚΤ υλοποιεί ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 80 δις ετησίως. Το πρόγραμμα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του λεγόμενου «Αμπενόμικς», δηλαδή του προγράμματος του Ιάπωνα Πρωθυπουργού για αντιμετώπιση του χρόνιου αποπληθωρισμού και της επιστροφής της ανάπτυξης.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top